Peruvian Torch (Echinopsis peruviana)

(91)

Voorheen bekend als Trichocereus peruvianus. Deze cactus gedijt op een hoogte van 2000-3000 meter in de Andes in Peru en Ecuador, de natuurlijke leefomgeving. De Peruvian Torch groeit in een hoog tempo, bevat de psychoactieve verbinding mescaline en is groen met een lichtblauwe gloed. We verkopen diverse maten: small, medium en large; allemaal perfect voor thuisteelt.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
  • Meer informatie
  • Reviews (91)
  • Vragen (0)
  • Restricties
  • Video (0)
Meer informatie

Peruvian Torch (Echinopsis peruviana): Voorheen bekend als 'Trichocereus peruvianus'

De Peruvian Torch (Echinopsis peruviana) cactus kan worden gevonden in de Andes in Peru en Ecuador. Zijn natuurlijke leefomgeving bestaat uit het woestijngebied in de bergen op een hoogte van 2000-3000 meter boven zeeniveau. Het een een snel groeiende, zuilvormige soort en bevat de goed onderzochte, psychoactieve alkaloïde mescaline maar ook andere alkaloïden. De plant is blauw-groen van kleur en ontwikkelt tijdens de groei 6-9 brede, afgeronde ribben, waarbij hij een hoogte bereikt van 3-6 meter en een diameter van 8-18 cm. De tot wel 4cm lange stekels vind je, in groepjes van 6-8, aan de knooppunten, die gelijkmatig langs de ribben zijn verdeeld op een afstand van maximaal 2,5cm.

Monniken uit de pre-Inca cultuur gebruikten deze mescaline cactus voor het brouwen van een mengsel dat "cimora", "achuma" of "huachuma" werd genoemd. Dit werd in de periode 900 voor Christus tot 200 voor Christus gebruikt voor medicinale en rituele ceremonies.

Mescaline

De chemische formule van mescaline is 3,4,5-trimethoxyphenethylamine. Dit is een een zeer krachtige, geestverruimende stof en proefpersonen melden dat het psychedelische effecten veroorzaakt en zelfs hallucinaties en visionaire ervaringen, vergezeld door euforische gevoelens en een rustgevend gevoel van verbondenheid met moeder natuur. Slechts 0,3-0,4 gram pure mescaline is genoeg om je bewustzijn los te weken uit de realiteit, maar dat geldt alleen voor PURE mescaline en je zult behoorlijk wat mescaline cactus moeten eten om dat te bereiken. Maar eerst het zuur en dan het zoet! De consumptie van het vlees van Echinopsis peruviana zal er uiteindelijk voor zorgen dat je het twee keer kunt proeven, naar beneden en weer omhoog. De inheemse sjamanen zeggen dat dit proces nodig is om het lichaam te reinigen van de restanten die je geest aan je lichaam verbinden en dat dit vooral als een positieve ervaring moet worden gezien. Met dit in je achterhoofd, plan je vooruit: eet tenminste zes uur voor de trip helemaal niets meer. Dit is de beste methode om de tijdsspanne van deze eerste "positieve" ervaring te beperken en het heeft twee voordelen: Je zult in staat zijn misselijkheid langer te weerstaan en het resultaat hiervan is dat je lichaam de psychoactieve cocktail beter kan opnemen.

Het kweken van de Peruvian Torch cactus

Om je eigen Peruvian Torch kloon te kweken, plaats je het stekje diep genoeg, zodat hij zelfstandig kan blijven staan, in speciale cactusaarde met 25% gewassen zand en 35% perliet. Potgrond voor kamerplanten is niet geschikt voor een cactus en hun voedingsbehoeften. De aarde moet vocht goed afvoeren en gedurende een week genoeg vocht vast kunnen houden zonder uit te drogen. Wortel hormonen werken averechts! Het kan het weefsel van de plant beschadigen en de deur openen voor bacteriële rotting of schimmels. Laat de cactus wennen aan zijn nieuwe huis en op eigen kracht een nieuw wortelsysteem ontwikkelen en geef hem gedurende 2-3 weken GEEN water. Houd de net gekloonde plant minstens 4 weken uit de buurt van hitte of direct zonlicht, zeker rond de middag. Zodra de plant zich aangepast heeft, doe je hem een groot plezier door het imiteren van zijn natuurlijke leefomgeving: 5 uur direct zonlicht, gevolgd door een aantal uren indirect licht. Omdat het een woestijnplant is, heeft hij niet veel water nodig. Wanneer je een pot uitkiest, zorg er dan voor dat de bodem gaatjes heeft voor een goede afvoer van het water. Plaats de pot in een ondiep schoteltje en vul het schoteltje met water. Geef de aarde elke week water in de lente en de herfst, maar geef geen water in de winter of beperk dit tot eens per 2-3 weken. In de zomer kan je de plant 3-5 keer per week water geven.

Naamsverandering: Van Trichocereus naar Echinopsis

Trichocereus peruvianus was de, nu achterhaalde, naam van de Peruvian Torch. Maar een nieuw classificatiesysteem voor cactussen werd in gebruik genomen en deze cactus is toen geplaatst in de Echinopsis familie. De actuele, correcte naam is Echinopsis peruviana.

Peruvian Torch (Echinopsis peruviana) Product Informatie
Cactus Peruvian Torch

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (91)
    (91)
    Bekijk alle reviews
    31/Oct/2023

    Nickel
    Expédition rapide et bonne livraison, la bouture paraît en bonne santé j’ai hâte de la planter !

    G. M.
    02/Oct/2023

    parfait
    Bouture arrivée rapidement, premières racines au bout de 3 semaines. Identifier les produits en cas d'achat de différentes boutures serait un plus appréciable.

    B. D.
    05/Sep/2023

    Perfetto
    Aqcuistati una coppia...perfetti..piú grandi di quanto pensassi!!!!

    M. A.
    28/Aug/2023


    V. A.
    19/Aug/2023

    super toller Steckling
    Ich habe mich sehr gefreut als ich den Stangenkaktus ausgepackt habe, er sieht genau so gut aus wie hier auf den Fotos. Er ist wirklich riesig (60cm) er macht einen sehr guten und gesunden Eindruck. Habe ihn sofort eingetopft und jetzt darf sich an einem ruhigem Platz erst einmal eingewöhnen. Verpackung und Lieferung waren, wie immer, sehr schnell und profesionell. Überhaupt habe ich sehr gute Erfahrungen mit dem Kundenservice von Zamnesia gemacht. Das weit über das hinaus geht was sein müsste. Vielen Dank für euren tollen Service 2 GREEN THUMBS UP

    A. B.
    06/Aug/2023

    No worries
    All good

    D. W.
    28/Jul/2023

    Torche
    Produit ,génial, à faire avec modération Mais rien. N'est mieux que le naturel. BON PRODUIT

    S. P.
    18/Oct/2023

    Precioso!
    El cactus llegó en perfectas condiciones y con envío rápido!

    J. S.
    30/Jun/2023

    LOOKING
    GREAT

    M. S.
    16/Jun/2023

    Perfecto.
    Llegó correctamente.

    J. S.
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Peruvian Torch (Echinopsis peruviana)
Peruvian Torch (Echinopsis peruviana)
Peruvian Torch (Echinopsis peruviana)
Peruvian Torch (Echinopsis peruviana)
Peruvian Torch (Echinopsis peruviana)
Peruvian Torch (Echinopsis peruviana)
Je bezoekt onze Nederlandse website.