Peyote (Lophophora williamsii) Kweekset

(2)

De Peyote Kweekset bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de verbouw van peyote in het comfort van je eigen huis. De set bevat Peyote zaden (Lophophora williamsii), potgrond, zand, perliet, grind, een kweekbak en een deksel. In de verpakking zit ook een gebruiksaanwijzing waarin wordt uitgelegd hoe je met deze set succesvol peyote kweekt.

13,50 incl. Btw
Uit het assortiment

- +
 

 • Meer informatie
 • Reviews (2)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Zamnesia - Peyote Kweekset: Kweek je eigen Peyote thuis!

Peyote, de heilige cactus die inheems is in delen van Texas en Mexico, heeft een lange geschiedenis waarin hij werd gebruikt in rituele ceremoniën en als medicijn. Er is bewijs dat de inheemse volken van Centraal Amerika het meer dan 6000 jaar lang hebben gebruikt om El Mescalito, de levende God, om spirituele leiding te vragen. Peyote bevat mescaline, een krachtig psychedelisch bestanddeel dat zorgt voor intense veranderingen in het bewustzijn die gepaard gaan met visioenen.

De naam peyote komt van het Nahuatl woord peyotl, wat "fonkelend" kan betekenen, of volgens andere uitleggingen "goddelijke boodschapper". De cactus zelf ziet er niet heel indrukwekkend uit. De kleine plant komt zelden meer dan 3-4cm boven de grond uit en het grootste deel blijft onder de aarde.

JE KUNT NU THUIS PEYOTE KWEKEN

Ook al komt peyote oorspronkelijk alleen voor in Centraal Amerika en in delen van het zuidwesten van de VS, toch kun je de peyote cactus nu ook thuis kweken. De Peyote Kweekset bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om je cactussen optimaal te laten groeien. Naast de peyote zaden zit er potgrond, grof zand, grind en perliet in de verpakking, zodat je de beste groeiomstandigheden voor de cactus kunt creëren. Hierbij zorg je voor optimale drainage. Het geheel wordt geleverd in een kweekbak met deksel. Uiteraard zit er ook een gebruiksaanwijzing voor de verbouw van peyote bij, zodat je meteen aan de slag kunt!

HOE JE PEYOTE MET DE PEYOTE KWEEKSET KWEEKT

Maak om te beginnen 10 kleine drainage gaten in de onderkant van de kweekbak. Doe al het grind in de bak en doe er vervolgens een mengsel van grond en zand bovenop.

Druk met een potlood of iets vergelijkbaars heel voorzichtig de peyote zaadjes in de grond, maar niet te ver, want ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Gebruik een kleine handsproeier en besproei de kweekbak met water totdat het grondmengsel vochtig aanvoelt. Doe daarna het deksel op de bak. Zet de kweekbak op een warme plek. Een verwarmingsmat is daarvoor het beste, maar je kunt de bak ook in de buurt van de verwarming zetten voor een optimale ontkiemingstemperatuur.

De peyote zaadjes hebben tussen de een en drie weken nodig om te ontkiemen. Zorg er tijdens die periode voor dat het grondmengsel te allen tijde vochtig is. Als de zaadjes na ongeveer acht weken zijn ontkiemd, maak je een paar gaatjes in het deksel van de kweekbak. Als je weer twee weken verder bent, maak je er nog wat ventilatiegaatjes bij. Op die manier laat je de cactus langzamerhand wennen aan een droge omgeving.

Als je weer twee weken verder bent, kun je eindelijk het deksel van de kweekbak halen. Zorg ervoor dat je het grondmengsel nog acht weken vochtig houdt. Je kunt nu langzamerhand de hoeveelheid water die je geeft, afbouwen. Hierbij moet je ervoor zorgen dat het grondmengsel in de kweekbak helemaal uitgedroogd is voordat je weer water geeft!

WAT VOOR LICHT JE NODIG HEBT ALS JE THUIS PEYOTE KWEEKT

Als je begint met het kweken van je eigen peyote cactus, is fluorescerend licht het beste voor de ontkieming en de eerste groeiweken. In de latere groeifase kun je de plant ook in indirect zonlicht zetten, bijvoorbeeld op een vensterbank of op je balkon. Plaats haar niet in direct zonlicht.

LET OP

Peyote bevat mescaline, een krachtig psychedelicum dat kan leiden tot een zeer intensieve verandering van je staat van bewustzijn. Zoals wordt geadviseerd bij de meeste psychedelica, zijn een goede omgeving en een ervaren gids om je trip te begeleiden, zeer aan te raden. Een ervaring met peyote kan zeer krachtig en levensveranderend zijn.

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (2)
  (2)
  24/Apr/2019

  Did not worked for me
  Everything as expected and good service, but i was not sucessfull and nothing grew afterwards...

  30/Apr/2018

  Grown
  I might have made some mistakes but I only got 3/20 to pop up.

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen en Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Peyote (Lophophora williamsii) Kweekset
Peyote (Lophophora williamsii) Kweekset
Peyote (Lophophora williamsii) Kweekset
Peyote (Lophophora williamsii) Kweekset