Product toegevoegd aan winkelwagen
Afrekenen

Rhodiola rosea tinctuur (30ml)

Rhodiola rosea tinctuur (30ml)

Rhodiola rosea is een complete kruiden-tonic die kan helpen die lichamelijke prestaties te verbeteren, energie levert en verbetert de stemming en geestelijke vermogens. In Rusland, wordt Rhodolia veelvuldig gebruikt als middel tegen vermoeidheid, aandachtsproblemen en verminderd geheugen.

Voorraadstatus: Uit het assortiment

 1.00/5 (2)

22,95 incl. Btw

 

3 aantallen 5 aantallen 10 aantallen
-5% -10% -15%
 • Meer informatie
 • Reviews (2)
 • Vragen (0)
 • Restricties

Rhodiola rosea tinctuur: Een complete, biologische tonic die vitaliteit en uithoudingsvermogen verhoogt.

Rhodiola rosea, ook bekend als "Golden Root", is een krachtig kruid die al eeuwenlang zeer gewaardeerd wordt in Scandinavische landen. Het kruid is een zogenaamd "adaptogen", wat betekent dat het zich aanpast aan de individuele samenstelling om weerbaarheid tegen stress te verhogen, zonder dat het de normale biologische functies verstoort. Rhodiola groeit in barre, koude en winderige omgevingen. Vaak wordt gedacht dat haar zeldzame vermogen om te gedijen in deze vijandige omgeving wordt doorgegeven aan degenen die de plant consumeren.

Het gebruik van Rhodiola als een dieetsupplement kan terug worden herleid naar 77nC, waar de Griekse arts Dioscordies de waarde als een tonic voor het eerst documenteerde. Het werd ook gebruikt door de Viking krijgers om hun uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren en daarnaast was het zeer gewild door Chinese keizers die het gebruikten in hun alchemistische vitaliteits-elixers.

Effecten
Dit veilige, niet-giftige kruid wordt voornamelijk gebruikt als een adaptogen. Dit is een natuurlijke stof die geacht wordt de niet-specifieke weerstand tegen stress van het lichaam te verbeteren en de lichaamsfuncties te normaliseren. Dit middel helpt het aanpassen aan zowel lichamelijke als mentale stress, terwijl conditie en uithoudingsvermogen worden verbeterd. Vanwege dit complete effect wordt het gebruikt door atleten over de hele wereld, vooral in China. Rhodiola levert constante energie, in plaats van een "vlaag".

Ook wordt Rhodiola vaak als anti-depressiva gebruikt. Het is aangetoond dat haar adaptogene kwaliteiten helpen bij de regulatie van serotonine, een chemische stof waarvan gedacht wordt dat het een centrale rol speelt bij depressies, waardoor stemming wordt verbeterd en gebalanceerd. In Rusland en Scandinavische landen wordt het middel vaak gebruikt bij de behandeling van seizoensdepressies (SAD), die worden veroorzaakt door het gebrek aan zonlicht.

Andere voordelen voor de gezondheid die bij het gebruik van Rhodiola zijn gemeld zijn onder andere: versterking van het zenuwstelsel, een verbeterd immuunsysteem, beter geheugen, verbeterde seksuele functies, verminderen van door stress veroorzaakte hartklachten, verbeteren van spierherstel, verhogen van anti-tumor activiteit, regulatie van bloedsuikerspiegel, activeren van het proces van de afbraak van vetten en het verbeteren van de schildklierfuncties.

Ingrediënten
Biologisch gekweekte Rhodiola rosea, water, 39,5% graanalcohol.

Dosering
10 druppels, 3 keer per dag. Meer is mogelijk, maar vanwege de stimulerende eigenschapen kan dit problemen opleveren met de nachtrust.

Botanische informatie:
Rhodiola rosea is een lid van de Crassulaceae plantfamilie en groeit van nature in de koudere regio's van de wereld, zoals Siberië, noordelijke delen van China, Scandinavië en zelfs de koudere delen van het Verenigd Koninkrijk. Het is een meerjarige plant die meerdere stelen ontwikkelt en ongeveer 30 cm hoog en breed wordt. Rhodiola ontwikkelt vele, kleine, groene gekartelde bladeren aan elke steel, die eindigen in een cluster van lichtgele bloemen. De wortel van de plant is het meest gewild.

Chemische informatie:
Meer dan 140 actieve chemische stoffen zijn tot nu toe in de plant ontdekt, waaronder, maar niet uitsluitend, alkaloïden, terpenoïden, rosavins, rosine en rosarins. Veel van de bestanddelen zijn op zichzelf inactief maar versterken elkaar wanneer ze samen worden gebruikt.

Tyrosol
Van Tyrosol wordt gedacht dat het werkt als een anti-oxidant die cellen beschermt tegen degeneratie vanwege oxidatie.

Rhodioloside
Rhodioloside is een glycoside van tyrosol. Dit is het belangrijkste element en gedacht wordt dat het evenwichtige effecten heeft op de stemming, waardoor het werkt als een anti-depressiva.

Waarschuwing
Rhodiola rosea is een niet-giftig kruid dat al eeuwen veilig wordt gebruikt. Er zijn geen waarschuwingen voor de gezondheid bekend, maar in zeldzame gevallen kunnen de bijwerkingen slapeloosheid en prikkelbaarheid veroorzaken.
Er is geen klinisch onderzoek gedaan naar de effecten van Rhodiola rosea bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Deze vrouwen zouden het middel moeten vermijden. Vraag een arts om raad als je twijfelt.


   


  Door :
  (1)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  Door :
  (1)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst


  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Je vraag is succesvol verzonden aan ons team. Bedankt voor je vraag!
Stel een vraag
verberg formulier
Naam:
Email:
Vraag:
  Stel een vraag
We verzenden dit product niet naar de volgende landen:
Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Verzendinformatie

2 Andere producten in deze categorie

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.