De Fan Leaves En Knipresten Van Je Wiet Optimaal Benutten

Het is niet nodig om de resten van je wietplanten weg te gooien! Je kunt de fan leaves en knipresten namelijk prima gebruiken voor het maken van allerlei dingen, van cannabiscrème tot hasj. Lees verder en ontdek hoe je de gehele wietplant optimaal benut.

Wat Doe Je Met Overgebleven Bladeren En Knipafval?

Na tijden van hoopvolle verwachting en liefdevolle verzorging heb je een uitstekende hoeveel toppen geoogst. Ze zien er gebruiksklaar uit, maar je bent er nog niet. Je hebt nog een hoop plantaardig materiaal over. Gooi dat niet meteen uit gemakzucht weg. Je kunt dit materiaal nog benutten, uit zowel milieuvriendelijk als economisch oogpunt. Je kunt het niet alleen nog gebruiken; de resten van de plant kunnen ook nog eens een nuttig doel hebben. En je hebt hiervoor vast genoeg bladeren en knipafval over.

De grote bladeren bevatten niet veel psychoactieve THC. De kleinere blaadjes die schitteren van de trichomen tonen aan dat ze er vol mee zitten. Die kun je best oproken, maar ze smaken iets scherper. Je kunt ze beter met de rest van het bladafval verwerken tot iets nuttigs waar je nog wat aan hebt. Hier volgen acht manieren om alles uit je kweek te halen wat erin zit.

1. Zelfgemaakte Cannabis Crème

Weet je dat cannabis ook via de huid opgenomen kan worden? De cannabinoïden komen daarbij rechtstreeks in je systeem door pleisters en crèmes. Je kunt proberen zelf een crème te maken van het knipafval en de resten van je cannabisplant. Psychoactieve effecten ervaar je er niet van, maar je kunt wel de gezondheidsvoordelen van de talloze cannabinoïden benutten. Als je de plantenresten zo fijn vermaalt als je maar kunt, zou je er kokosvet mee kunnen verrijken. De balsem die dat oplevert, kan op de huid aangebracht worden.

VP CBD Cosmetics

2. Maak Skuff Van De Verzamelde Trichomen

Maak Skuff Van De Verzamelde Trichomen

Wil je graag wat sterkere effecten, dan bestaat er een techniek waarmee je het meeste uit je afvalmateriaal kunt halen. Hasj olie wordt op allerlei manieren gemaakt. Als je met blad- en knipafval te werk gaat, heet dat "skuff." Wanneer je de bladeren droogt, zoek dan de blaadjes uit waarop je nog trichomen ziet. Die bevatten namelijk nog THC. Vervolgens kun je de trichomen, net als het poeder dat in sommige grinders achterblijft, verzamelen voor de "skuff" om hasj olie mee te maken.

3. Gebruik Blad- En Knipafval Voor Je Edibles

GEBRUIK BLAD- EN KNIPAFVAL VOOR JE EDIBLES

Knipafval kan ook gebruikt worden voor het bereiden van edibles. Alles wat overblijft, met name de kleine blaadjes die veel THC bevatten, kun je goed gebruiken voor het maken van cannaboter. Verrijk je vet, zoals boter of kokosvet, met cannabis? Dan heb je een geschikte basis voor tal van recepten. De bladeren zelf kun je ook zachtjes een paar minuten in melk laten pruttelen. Daarmee komen de smaken en aroma's vrij. Vervolgens kun je deze "cannamelk" toevoegen aan een kop thee zodat je optimaal gebruikmaakt van de medicinale voordelen en de voedingswaarde ervan.

Gerelateerd artikel

Wiet Stengels: Gooi Ze Niet Weg!

4. Gebruik De Smaak Van Cannabis Als Kruidige Toevoeging

Een andere manier om van je bladafval te genieten, is door het in gerechten te verwerken als kruidige smaakmaker. Je strooit het daarbij gewoon over je maaltijd. We bedoelen dan met name gerechten die aanzienlijk beter smaken door de kruiden die je er aan toevoegt. Denk aan pizza, pastagerechten en salades. Vermaal het bladafval goed fijn en kijk wat het smaakeffect is als je het over je maaltijd strooit. Mocht het nog wat psychoactief residu bevatten, dan zou het opgenomen kunnen worden door de olie in het eten. Niet geschoten is altijd mis!

5. Maak Een Extract

Hoe Je Thuis Je Eigen Kruidentincturen Maakt

Leef je uit met extracten die je zelf kunt bereiden. Er zijn tal van methoden om het blad- en knipafval van je cannabis te destilleren en hiermee te proberen wat voor verbeterde werking je er mee kunt bereiken. Je kunt cannabisolie maken en dat zelfs in capsules doen. Tincturen worden ook steeds populairder onder medicinale gebruikers. Deze kun je maken door de bladeren ten minste vier weken in sterke alcohol te laten weken. In wodka, bijvoorbeeld. Hierna is de cannabis opgelost in de alcohol. Als je de pot open laat staan, kan de alcohol eruit verdampen waardoor je zelfgemaakte tinctuur geconcentreerder wordt. Vervolgens giet je het door een fijne zeef en is je tinctuur klaar voor gebruik.

6. Droge Bladeren Verdampen

Verdampen is beter dan roken - veel mensen maken de overstap. Elektronische vaporizers voor droge kruiden vind je tegenwoordig overal voor concurrerende prijzen. Hierbij kun je ook blad - en knipafval verdampen. Omdat er minder psychoactieve stoffen in zitten, zijn de effecten echter niet overweldigend. Je zou het bijvoorbeeld met je toppen kunnen vermengen zodat je langer met de opbrengst kunt doen. Zo kun je langer genieten van je stash. Dat is vooral gunstig als je niet over veel geld beschikt.

7. Maak Je Eigen Vloeipapier

MAAK JE EIGEN VLOEIPAPIER

De rapper Joey Bada$$ staat erom bekend dat hij voor het draaien van zijn joints gedroogde tabaksbladeren gebruikt. Deze gewoonte uit Brooklyn zorgt voor een gelijkmatige verbranding. Het gebruiken van bladeren als vloei is ook niet zo'n gek idee bij het roken van cannabis. Wanneer je de grootste bladeren droogt en plat maakt, heb je een natuurlijk omhulsel voor je toppen. Je zou ook kunnen experimenteren met het laten drogen en curen van een gedraaid bundeltje net zoals ze met sigaren doen. Het is best lastig om deze methode onder de knie te krijgen, maar als je je erin vastbijt, weet je zeker dat er niets van je bladafval verloren gaat.

8. Bladeren En Knipafval Composteren

Als alles tegenzit, kun je altijd het plantaardig afval nog weggooien. Maar omdat het biologisch afbreekbaar is, kun je er net zo goed compost van maken als je daar gelegenheid voor hebt. Op die manier verrijken de voedingsstoffen namelijk de aarde en andere organismen die er afhankelijk van zijn. Iedereen zou bewust moeten omgaan met het milieu. Dus waarom maak je dan niet je eigen composthoop in je tuin of kas? Dat is een goede manier van recyclen. En het kan ook nog eens de toppen van je volgende kweek verbeteren!

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met Je Cannabis Knipafval 2.0