Low Stress Training (Lst): Alles Wat Je Moet Weten

Low Stress Training Bij Cannabis: Alles Wat Je Weten Moet

Low Stress Training, of LST, draait simpelweg om het buigen en vastbinden van planten om ze in een vorm te "trainen" waardoor ze efficiënter groeien. Typische High Stress technieken, zoals toppen, fimmen en super croppen vallen allemaal in de "trimmen voor opbrengst" categorie en zijn geen onderdeel van LST. Deze drie worden tot in de details besproken met een specifieke kweekgids voor elke methode. In dit artikel willen we de nadruk leggen op het trainen van cannabisplanten in plaats van het wegknippen van delen van de plant.

LST kan natuurlijk worden gecombineerd met kweekmethoden om de opbrengst te verhogen, zoals toppen en de ScrOG-methode. In deze kweekgids zullen we zowel LST op zichzelf bespreken, alsook hoe je LST met andere technieken kan combineren om de opbrengst te maximaliseren.

Wanneer Gebruik Je Lst?

WANNEER GEBRUIK JE LST?

Het heeft altijd de voorkeur met LST te starten met flexibele planten die zich nog steeds in de vegetatieve fase bevinden. Naarmate de planten ouder worden, zullen stelen en scheuten vaak harder worden en een dikkere bast ontwikkelen. Dit maakt LST riskant. Soms is het echter wel zo dat nood wet breekt.

LST is het geprefereerde laatste redmiddel. Het is beter cola's weg te buigen van de kweeklamp om verbranding door licht te voorkomen tijdens de late bloei. Maar wees voorzichtig: LST na de eerste drie weken van de bloei, kan vaak eindigen in breuken in plaats van gebogen takken. Als je een tak breekt, raak dan niet in paniek en repareer de wond met isolatietape.

De meeste kwekers die LST inzetten om de opbrengst te maximaliseren, starten hier al vroeg mee. Amerikaanse kwekers geven de voorkeur aan de 4-wegs LST-methode. Bij jonge planten wordt de top eraf geknepen, waarna de twee nieuwe scheuten en de twee lagere scheuten worden gebogen, zodat uiteindelijk een cannabis struik ontstaat. Dit is een combinatie van toppen en LST, waarop later ScrOG kan worden ingezet. Een verlengde vegetatieve groei is nodig om deze combinatie van methoden mogelijk te maken.

Gerelateerd artikel

Cannabis Kweken In Een ScrOG

Een meer typische Europese stijl is pure LST, zonder knipwerk. Europese kwekers zullen planten ongeveer 2-3 weken lang laten vegeteren voordat ze hun cannabisplanten aanpassen. Er worden geen toppen afgeknepen of met een schaar afgeknipt.

In plaats daarvan wordt de hoofdsteel behandeld als een van de secundaire takken en naar beneden gebogen om de zijdelingse ruimte uit te vullen met de rest van de takken. Het kan nodig zijn de plant wat langer in de vegetatieve groei te houden, maar planten zullen sneller herstellen dan wanneer ze zijn getopt. Deze LST-stijl is geliefd bij autoflowering cannabis kwekers die de opbrengsten willen stimuleren zonder lange periode van herstel.

Hoe Begin Je Met Lst?

HOE BEGIN JE MET LST?

Om succesvol de LST-methode in te zetten op je eigen cannabisplanten, heb je een aantal hulpmiddelen nodig en verder een vaste hand en wat geduld. Laten we eerst beginnen met wat je nodig hebt: Wat zacht tuinbouwdraad, een pakje plantenbinders, kabelbinders of een rol henneptouw. Verder heb je niet veel nodig voor LST.

Kabelbinders en touw zijn behoorlijk ouderwets en kunnen in de stelen snijden als ze te strak worden vastgemaakt. We raden zelf zacht tuinbouwdraad of zachte plantenbinders aan, zeker als je een beginner bent. Als je erg onhandig bent, kan je bamboe rond je planten steken en de takken met zacht draad rond deze bamboe binden.

Voordat je met LST begint, moet je ook je potten voorbereiden. Boor een aantal gaten in de rand van je potten of containers. Buig nu de nog flexibele, verse groeiende scheut met zacht draad. Bevestig dit draad rond een gaatje in je pot om de gebogen tak op zijn plek te houden. Dit is LST. Herhaal dit met de overige takken. Blijf doorgaan tot je tevreden bent met het formaat van je cannabis struik.

Door alle gebogen takken aan de pot te bevestigen, kan de kweker de plant nog steeds optillen en verplaatsen, zonder de LST ongedaan te maken. Auto kwekers hebben niet veel tijd te verliezen. Vroege LST op grotere Super Auto's kan echter wonderen verrichten in slechts een paar weken.

Naarmate planten zich ontwikkelen, zal wat onderhoud nodig zijn. Daarnaast zal aanvullende nieuwe groei ook gebogen en gebonden moeten worden. LST cannabis grow-ops moeten zorgvuldig in de gaten gehouden worden. De kweker moet de verticale groei beheersen en zijwaartse groei aanmoedigen om cannabis struiken te produceren met een dik bladerdak.

Voordelen Van Lst

VOORDELEN VAN LST

Het kweken van cannabis met de LST-methode kan ongelooflijk lonend zijn, zeker als het oogstmoment gekomen is. De belangrijkste doelstellingen van de LST-methode zijn dat de kweker controle krijgt over verticale groei en dat de opbrengsten worden verhoogd. Door planten te trainen uit te dijen en de zijwaartse groeiruimte op te vullen, kunnen enorme oogsten worden behaald. Deze gulle oogsten zijn zelfs mogelijk in kleinere ruimten waar LST wordt ingezet.

Meer vette cola's zullen ontwikkelen onder je kweeklamp met LST. Creatieve kwekers kunnen takken buigen en draaien als een kurkentrekker om een artistieke en productieve cannabis struik te ontwikkelen. Daarnaast draait het bij LST niet om het verwijderen van takken, waardoor planten slechts een minimale hersteltijd nodig hebben. Meestal zijn 3-4 dagen genoeg.

Gerelateerd artikel

Wiet Stengels: Gooi Ze Niet Weg!

Je moet ook niet vergeten dat de LST-methode je gewas kan redden in een noodgeval. Als je ruimte tekort komt, maar geen planten wil stressen door te trimmen, kan de LST-methode ideaal zijn. Zolang de takken redelijk flexibel zijn en je een vaste hand hebt, is een late LST in de bloeiperiode nog mogelijk. In het slechtste geval is het super cropping. Dat gezegd hebbende, is het verstandig om LST vroeg in te zetten, om te voorkomen dat je later ruimte tekort komt.

Nadelen Van Lst

NADELEN VAN LST

Er bestaan geen hoog rendement kweektechnieken die geen nadelen hebben. De LST-methode biedt kwekers de meeste directe controle over hun gewas en daarin schuilt ook het probleem. Een grote cannabis tuin is niet echt geschikt voor de LST-methode omdat het veel te arbeidsintensief is.

Voor de alledaagse thuiskweker is de LST-methode echter perfect om in te zetten bij een paar cannabisplanten. Maar als je van plan bent meer dan een handjevol cannabisplanten te kweken, kan het zomaar zijn dat je teveel hooi op je vork neemt met de LST-methode.

Gerelateerd artikel

Cannabis Kniptechnieken En Tips