Natuurlijke Plantenverzorging

Natuurlijke Plantenverzorging

Als je kweekt voor een goede kwaliteit, geur en smaak, ligt een natuurlijke plantenverzorging voor de hand. De geïnformeerde cannabis liefhebber vraagt om een organisch product. En dat is onmogelijk met vervelende chemicaliën.

Cannabis is van nature taai en de zo gewilde hars zorgt voor een aantal natuurlijke verdedigingsmechanismen. Soms moeten deze mechanismen echter een handje worden geholpen. Bijvoorbeeld als de plant te maken krijgt met een plaag. Met name ongedierte, ziekten en andere ziektekiemen kunnen in toom worden gehouden met natuurlijke methoden. Denk aan het planten van gezelschapsplanten vanaf de zaailingfase.

Ook vriendelijke insecten en beestjes kunnen worden aangetrokken of losgelaten. Zo kunnen ze als organische antagonisten strijden tegen vijanden, zowel binnen als buiten. Lieveheersbeestjes zijn bijvoorbeeld vraatzuchtige lieverdjes. En verschillende nematoden houden de wortels gezond en vrij van rot. Neem olie is de standaard bladoplossing voor veel cannabis problemen. Ze werkt zowel preventief als probleemoplossend. Je leest er alles over in de kweek encyclopedie van Zamnesia.