Blog
Thee Van Paddo's / Truffels
2 min

Hoe Maak Je Thee Van Paddo's / Truffels?

2 min

Thee is een ideale manier om de magie in te nemen: Het is smakelijk, zacht voor de maag en wordt sneller opgenomen. Hoe kan je hier niet van houden?

Het rauw eten van truffels en paddestoelen is de meest voorkomende manier om ze te consumeren. Hoewel we echter van de smaak houden, is het zeker niet bij iedereen een favoriete snack. Zeker wanneer je een grotere dosis inneemt, kan de smaak een probleem worden. Thee kan gemakkelijk worden gezoet met honing of een ander zoetmiddel naar keuze.

Maar het gaat niet alleen om het vermijden van de smaak. Er is namelijk nog een reden waarom veel doorgewinterde psychonauten zijn overgestapt op thee: Het vermindert misselijkheid. Het is niet de psilocybine zelf die het ongemak in de maag veroorzaakt, maar de onverteerbare chitine delen van de paddestoel. Daarom is thee de perfecte oplossing: Haal er snel uit wat je wil hebben en gooi de nadelen weg.

Hier zijn een aantal van onze favoriete magische thee recepten. Ze werken goed met zowel truffels als paddestoelen, gedroogde en verse. Onthoud dat psilocybine wordt vernietigd door hitte, dus gebruik temperaturen onder het kookpunt.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Honing Thee

Honing Thee

Dit is de meest simpele truffel/paddo thee, waar een beetje zoetigheid aan is toegevoegd.

 1. Snijd de truffels of shrooms in kleine stukjes. Hoe kleiner ze zijn, hoe meer oppervlaktegebied wordt blootgelegd, wat betekent dat de psilocyibine veel efficiënter in je thee zal trekken.

 2. Kook water.

 3. Laat het water een paar minuten afkoelen. Je wilt het heet hebben, niet kokend.

 4. Doe de truffels in een thee ei en giet het hete water eroverheen.

 5. Laat het mengsel 10-15 minuten trekken, waarbij je af en toe roert.

 6. Zeef de thee in een andere beker.

 7. Voeg honing toe en geniet.

Als je elke druppel magie uit je shrooms wil halen, kan je de stappen nogmaals herhalen op het materiaal uit de eerste beker.

Citroen Truffel Elixer

Citroen Truffel Elixer

Deze variant wordt gemaakt met vers citroensap en voegt wat frisheid toe aan de ervaring. En dit is waarom: Het zuurgehalte van de verse citroen zet psilocybine om in psilocine, waardoor de ervaring sneller en sterker opkomt, maar het blijft echter niet zo lang hangen als een standaard trip. In feite zal het toegevoegde citroensap de maag wat werk uit handen nemen, die deze conversie voor je doet.

 1. Snijd je truffels in kleine stukjes op het oppervlaktegebied te vergroten. 

 2. Doe de truffels in een beker en voeg wat vers geperste citroensap toe. 

 3. Laat de paddestoelen ongeveer 10 minuten weken in het citroensap en roer af en toe. 

 4. Kook water. 

 5. Laat het gekookte water een paar minuten staan, voordat je het over het citroenmengsel giet. 

 6. Laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten trekken, waarbij je af en toe roert. 

 7. Geniet!

GEMBER TWIST THEE

GEMBER TWIST THEE

Dit recept voegt wat pit toe aan de ervaring, waardoor het een smakelijke lekkernij wordt. De smaak van zoethout gaat bijzonder goed samen met paddestoelen en daarnaast is het een zeer gezond kruid. Gebruik ofwel gesneden en gedroogd zoethout of een theezakje die het bevat.

 1. Snijd de truffels in kleine stukjes om het oppervlaktegebied te vergroten. 

 2. Plaats de truffels en de zoethoutthee in een beker.

 3. Kook wat water. 

 4. Laat het water even afkoelen en giet het vervolgens in de beker. 

 5. Voeg een klein beetje gember toe en een klein beetje vers sinaasappelsap; de combinatie van deze twee helpt de maag te kalmeren en voegt ook een beetje zuur toe. 

 6. Laat het mengsel 10-15 minuten trekken, waarbij je af en toe roert. 

 7. Drink!

Dat is alles! Met deze recepten in je handen heb je nu een aantal gevarieerde en minder beperkende manieren om de magie in te nemen. En dit allemaal in een smakelijke thee, die lief is voor de maag!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken