Wietzaden

Zamnesia biedt een uitgebreide selectie van de beste wietzaadjes voor elke kweker. Of je nu binnen of buiten wietzaadjes kweken wilt, bij ons vind je altijd wat je nodig hebt. Wij begrijpen dat het belangrijk is om eenvoudig en snel de juiste wietzaden te vinden. Daarom kun je bij Zamnesia wietzaadjes kopen van hoge kwaliteit. Bovendien geven we handige tips voor makkelijk wietzaadjes ontkiemen, zodat je zonder problemen aan de slag kunt. Cannabiszaden bestellen doe je eenvoudig via onze webshop. Ontdek ons assortiment en kies de beste zaden voor jouw kweekproject. Koop wietzaadjes bij Zamnesia en geniet van een succesvolle oogst.

wietzaadjes


Overweldigd door het aanbod verschillende wietsoorten? Met de Cannabis Seedfinder vind je in 6 simpele stappen de soort die het beste bij jouw behoeften past.

Seedshop - Klik hier voor meer info
Lees meer...
Lees minder
Je bezoekt onze Nederlandse website.

Wietzaadjes bij Zamnesia kopen

Wietzaden bij Zamnesia kopen

Bij Zamnesia zijn we er trots op dat we een van de populairste cannabis-zadenbanken van Europa (en daarbuiten) zijn. Ons uitgebreide assortiment biedt voor iedere teler wat wils. We verkopen kleine soorten speciaal voor clandestiene binnenkweek, maar ook grotere exemplaren die buiten goed gedijen. Onze Seedshop biedt ook een schat aan verschillende cannabinoïdeprofielen, van variëteiten met een hoog THC-gehalte die een psychoactief effect hebben tot variëteiten met veel CBD, en alles daartussenin.

In onze collectie vind je soorten van de meest gerenommeerde zadenbanken en telers, waaronder Royal Queen Seeds, Barney's Farm, Green House Seeds, FastBuds en Sensi Seeds.

Maar we bieden niet alleen een diversiteit aan soorten; onze snelle en discrete verzending zorgt ook voor een prettige en veilige winkelervaring. Bovendien doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat al onze zaden levensvatbaar zijn. Daarnaast helpen we je graag na je aankoop met het beantwoorden van alle vragen die je maar hebt.

FAQ - Wietzaadjes

Hoe ontkiem ik wietzaadjes? 🌱
Het ontkiemen van wietzaadjes is eenvoudig als je de juiste methoden volgt. Gebruik bijvoorbeeld de papieren handdoekmethode of plant ze direct in de aarde. Voor gedetailleerde instructies, bezoek de volgende pagina: Hoe ontkiem ik cannabis zaden. Hier vind je een stapsgewijze handleiding die je helpt bij een succesvolle ontkieming.
Hoe bewaar je wietzaadjes? 📦 
Wietzaadjes moet je bewaren op een koele, droge en donkere plek. Het best kun je daarvoor een glazen pot gebruiken. Je wietzaadjes zijn daarin veilig, omdat de potten luchtdicht en warmtebestendig zijn. Zorg wel dat er geen licht bij de zaden kan komen. Een droogmiddel, zoals silica gel-packs, kan helpen de perfecte luchtvochtigheidsgraad te behouden voor je wietzaadjes. Als je je wietzaden op deze manier bewaart, gaan ze vaak wel enkele jaren mee. Afhankelijk van de omstandigheden kan dat wel vijf jaar zijn!
Wanneer moet ik wietzaadjes laten kiemen? ❓
Als je binnen wiet kweekt, is ontkiemen het hele jaar door mogelijk. Buitenkwekers die op het noordelijk halfrond wonen, kunnen dat het best eind april doen; dan zijn de zaden klaar voor het warmere weer dat zich in mei aandient. We adviseren je om het kiemproces binnen te laten plaatsvinden. Na een week of drie zijn je zaailingen vervolgens klaar om buiten verder te groeien.
Hoe lang duurt het voor wietzaadjes ontkiemen? 🕒
Het kiemproces hangt van omgevingsfactoren af, de soort wietzaadjes en de kiemmethode waar je voor kiest. Meestal ontspruiten de zaden binnen 1-5 dagen. Vanaf dat punt worden ze zaailingen genoemd.
Wat is het verschil tussen regular, feminized en autoflowering wietzaadjes? 🌿
Kort samengevat, zijn dit de verschillen:
  • Reguliere zaden leveren zowel mannelijke als vrouwelijke fotoperiodieke planten op
  • Feminized zaadjes leveren alleen vrouwelijke fotoperiodieke planten op>
  • Autoflowering zaden leveren vrouwelijke niet-fotoperiodieke planten op
Welke wietzaadjes moet je kopen? 🤔
Bij het kiezen van wietzaadjes is het belangrijk om rekening te houden met je kweekomgeving en ervaring. Beginners kunnen het beste kiezen voor gemakkelijk te kweken soorten zoals autoflowering zaden. Voor ervaren kwekers zijn er talloze variëteiten beschikbaar met diverse smaken en effecten. Bij Zamnesia vind je altijd de beste wietzaadjes die passen bij jouw wensen en kweekdoelen.
Wanneer moet je wietzaadjes planten? 📅
De beste tijd om wietzaadjes te planten hangt af van de kweekmethode. Voor buitenkweek is de late lente ideaal, wanneer de kans op nachtvorst voorbij is. Binnen kun je het hele jaar door kweken, mits je de juiste kweekomstandigheden kunt nabootsen. Zorg voor voldoende licht, warmte en luchtvochtigheid om de groei te optimaliseren.
Hoe kweek je wietzaadjes? 🤷
Het kweken van wietzaadjes begint met het kiezen van de juiste zaden en het creëren van optimale kweekomstandigheden. Zorg voor goede verlichting, ventilatie, en voedingsstoffen. Volg onze uitgebreide kweekgids voor stap-voor-stap instructies en tips om een succesvolle oogst te garanderen.
Welke grond gebruik je om wietzaadjes te ontkiemen? ☘️
Gebruik voor het ontkiemen van wietzaadjes voedingsarme kiemgrond om te voorkomen dat de jonge plantjes verbranden door te veel voedingsstoffen. De Smart Start van Zamnesia is ook een uitstekende keuze, omdat deze speciaal is ontwikkeld voor een optimale start van je zaden.
Waar koop je wietzaadjes? 🛒
Bij Zamnesia kun je de beste wietzaadjes kopen. Ons uitgebreide assortiment en onze jarenlange ervaring garanderen dat je altijd de hoogste kwaliteit zaden ontvangt. Bestel eenvoudig online en begin je kweekavontuur met Zamnesia.

Als je niet kunt kiezen uit alles wat we te bieden hebben, gebruik dan onze Seedfinder om je zoekopdracht te verfijnen en de perfecte zaden te vinden.

SeedfinderKlik hier

De verschillende soorten wietzaden die Zamnesia verkoopt

De verschillende soorten wietzaden die Zamnesia verkoopt

Waar je ook naar op zoek bent, wij hebben het. Je kunt hier terecht voor alle populaire wietzaden!

Om te beginnen, bieden we feminized zaden die altijd uitgroeien tot toppen-dragende vrouwelijke planten: perfect voor telers die niets anders willen dan sterke, harsrijke toppen. Maar maak je geen zorgen, als je een breeder bent, hebben we ook reguliere zaden, die zowel vrouwelijke als mannelijke planten opleveren, zodat je stuifmeel kunt verzamelen en kunt kruisen.

Onze soorten zijn ook gecategoriseerd op basis van 'fotoperiode' en 'autoflowering'. Fotoperiode strains hebben een vermindering in het aantal uren licht nodig om te bloeien, terwijl beginnersvriendelijke autoflowers na een paar weken vanzelf in bloei gaan.

Zoals hierboven al is vermeld, variëren onze soorten ook qua cannabinoïden. We hebben van alles op voorraad, van superkrachtige THC-krachtpatsers tot CBD-rijke varianten.

Onze zaden worden ook onderscheiden op basis van het type: we hebben zaadjes die uitgroeien tot lange, slungelige sativa's, tot gedrongen indica's, en tot hybriden met de kwaliteiten van beide.

Waar je rekening mee moet houden als je wietzaden koopt

Soortnamen kunnen je makkelijk verleiden, maar we raden aan om onderzoek te doen naar de specifieke kwaliteiten van elk zaadje. Elke teler is anders, en we hebben cannabiszaden voor verschillende situaties. Voordat je de sprong waagt, moet je bijvoorbeeld rekening houden met je klimaat, kweekruimte en voorkeuren. Bekijk hieronder een aantal dingen waar je op moet letten bij het vinden van de perfecte wietzaden.

Feminized cannabis vs. autoflowering cannabis

Fotoperiode vs. autoflowering

In onze catalogus vind je de fotoperiode soorten bij de categorie 'feminized'. In de plantenkunde verwijst de term 'fotoperiode' naar de hoeveelheid licht die een plant elke dag ontvangt. Fotoperiode planten hebben binnen een lichtcyclus van twaalf uur licht aan en twaalf uur licht uit nodig om te gaan bloeien (dit bootst de naderende herfst na).

Daarentegen beginnen autoflowering planten te bloeien op basis van een interne klok, onafhankelijk van de blootstelling aan licht. Deze wietplanten voltooien hun levenscyclus sneller dan fotoperiode soorten, waardoor ze ideaal zijn als je snel wilt oogsten. Omdat fotoperiode strains echter een langere periode kunnen groeien, zijn de resultaten hiervan vaak indrukwekkender.

Binnen kweken vs. buiten kweken

Binnen vs. buiten

Veel van onze wietsoorten doen het zowel binnen als buiten goed. Sommige zijn echter speciaal voor een van beide omstandigheden geteeld. Onze grotere en slungelige sativa-dominante soorten kunnen een hoogte van ruim drie meter bereiken, en doen het daarom buiten beter. De kleinere autoflowering en indica-dominante strains hebben de neiging bossiger en gedrongener te worden, en zijn dus geschikter voor kleinere binnenruimtes.

Klimaat voor wietplanten

Als je van plan bent om buiten te kweken, moet je ook rekening houden met het klimaat. Onze indica-dominante fotoperiode en autoflowering strains ronden hun levenscyclus relatief snel af, waardoor ze ideaal zijn voor koele en korte groeiseizoenen. Als je echter het geluk hebt om zuidelijker te wonen, in een land met een langer groeiseizoen, dan heb je genoeg tijd om de kwaliteiten van sativa-dominante fotoperiode soorten te benutten.

Je vindt ook woorden als 'schimmelbestendig' en 'ongediertebestendig' in sommige soortbeschrijvingen. Let hierop als je snel te maken hebt met schimmel en ongedierte in je omgeving.

Bloeitijd van wietsoorten

Bloeitijd

Wil je zo snel mogelijk kunnen oogsten? Of wacht je liever op iets spectaculairders? Houd bij het kopen van wietzaadjes ook rekening met de bloeitijd.

Onze datasheets informeren je over de volledige levenscyclus van elke autoflowering soort, en de bloeitijd van elke fotoperiode strain, in weken. Als je je teelt zo snel mogelijk wilt opzetten en afbreken, zoek dan naar soorten met kortere bloeitijden. Als je geen haast hebt, en in een optimaal klimaat woont, profiteer dan van strains met een langere bloeitijd: niet iedereen heeft dit geluk!

Feminized wietzaden vs. regular wietzaden

Feminized vs. regular wietzaden

Als je wiet alleen teelt voor de toppen, dan kun je het beste kiezen voor onze feminized wietzaden; zowel fotoperiode als autoflowering soorten vallen hieronder. Deze zaden groeien uit tot vrouwelijke planten die cannabinoïderijke toppen produceren.

Onze reguliere wietzaden leveren echter zowel vrouwelijke als mannelijke planten op. Deze zaden zijn handig als je mannetjes wilt telen voor breeding, of als je een moederplant wilt kweken om stekken van te nemen.

THC vs. CBD in wiet

THC vs. CBD

Wiettoppen produceren meer dan honderd verschillende cannabinoïden, maar THC en CBD zijn overheersend in de meeste soorten. THC staat aan de basis van de cannabis high, terwijl CBD voor een helder en subtiel ontspannend effect zorgt.

Kies voor soorten met een hoog THC-gehalte als je je stoned wilt voelen, en voor strains met veel CBD als je niet high wilt worden. We hebben ook zaden met gelijke hoeveelheden van beide, mocht je subtiele psychoactieve effecten willen ervaren. We hebben zelfs soorten met nieuwe cannabinoïden, zoals CBDV en CBG.

Sativa vs. indica vs. hybride wietzaden

Sativa vs. indica vs. hybride wietzaden

De termen 'sativa' en 'indica' worden vaak gebruikt om de effecten van wietsoorten te beschrijven. We weten nu echter dat het terpeen- en cannabinoïdeniveau van een soort in feite verantwoordelijk is voor het effect.

Het type beïnvloedt eerder de bouw (vorm en groeikenmerken) van een plant. Sativasoorten zijn meestal langer, hebben dunnere blaadjes en zijn beter voor buiten. Indica-planten zijn bossiger en compacter, met bredere bladeren, en zijn geschikter voor kleinere ruimtes. Hybriden bezitten zowel sativa- als indica-genetica in variërende verhoudingen. Als zodanig kunnen deze een verschillende bouw hebben, afhankelijk van de soort.

Vind de beste wietzaadjes voor jouw kweekomgeving

Vind de beste soorten voor jouw kweekomgeving

Het uitzoeken van een wietsoort wordt een stuk eenvoudiger als je er met een beetje kennis aan begint. Door rekening te houden met de bovenstaande categorieën en onze Seedfinder te gebruiken, is het makkelijker cannabiszaden te vinden die aan jouw eisen voldoen. Denk na over je voorkeuren en koop de zaden die daarbij passen om uiteindelijk de gewenste resultaten te behalen!