Paddo Doseringscalculator

Gebruik onze paddocalculator om een paddo-/truffel dosering te bepalen op basis van je gewicht. Je kunt de dosering berekenen voor Psilocybe cubensis paddo's, Copelandia paddo's en magische truffels. Vul de onderstaande stappen in om erachter te komen welke dosis we aanraden.

Stap 1: Hoeveel weeg je?

1
0
9
8
7
6
5
4
3
2
1
0
9
8
7
6
5
4
3
2
1
0
Vul hier je gewicht in (tussen de 40 en 180kg)

Stap 2: Selecteer het type paddo

Paddo's

Magic truffels

Verse

Gedroogde

Microdosering

Lage dosering

Normale dosering

Hoge dosering

Stap 3: Bereken de hoeveelheid

Cubensis:
0
Gram

Psilocybe cubensis is een paddenstoel die barst van de psilocybine en vaak te herkennen is aan zijn brede, ronde hoed. Hij staat ook wel bekend als 'The Mexican' en komt oorspronkelijk voor in warmere, vochtige en tropische klimaten. De paddenstoel werd voor het eerst gedocumenteerd in 1906 en is tegenwoordig misschien wel de meest voorkomende en best verkrijgbare soort. Hij heeft meestal een sterk psychedelisch effect dat vaak gekenmerkt wordt door visuals en euforie.

Copelandia:
0
Gram

Copelandia Hawaiian is direct te herkennen aan de lange, smalle steel die uitmondt in een gladde, kleine, ovale hoed. Deze van nature voorkomende paddenstoel is afkomstig uit Azië, maar wordt voornamelijk aangetroffen en gebruikt in Hawaï, vandaar de bijnaam 'The Hawaiian'. Het gebruik ervan gaat meer dan drieduizend jaar terug. Met een aanzienlijk alkaloïdegehalte levert Copelandia Hawaiian veel kracht en is hij vooral geschikt voor ervaren gebruikers.

0
Gram


Meer over het doseren van paddo's en magic truffels

Voor beginners kan het doseren van paddo's en truffels ingewikkeld lijken, maar wij kunnen je helpen. Met de doseringscalculator van Zamnesia hoef je slechts enkele gegevens in te voeren en wij vertellen je precies hoeveel je moet nemen voor het gewenste effect. Het doseren, of het nu om microdosing of grotere hoeveelheden gaat, is soms net een exacte wetenschap. Gelukkig vertellen we je in dit artikel alles wat je moet weten. Zo kun je genieten van de volledige ervaring die paddo's en magic truffels bieden.

Het belang van de juiste dosis

Voor je trip is de juiste dosis een ongelooflijk belangrijke factor, misschien wel de belangrijkste. Verkeerd of te veel doseren, kan het verschil maken tussen een geweldige en een slechte trip. Als je juist te weinig neemt, gaat dat ten koste van de ervaring. Bij trippen is het belangrijk om rustig te beginnen met lage doses. Dit is met name essentieel voor onervaren gebruikers die hun eerste trip gaan beleven. Natuurlijk reageert iedereen anders op het gebruik van paddo's of magic truffels. Maar het vinden van de juiste dosis is in elk geval de perfecte manier om een goede basis te leggen.

Hoe kan ik nauwkeuriger doseren?

Je kunt een aantal stappen volgen om een meer exacte dosis te garanderen. Veel mensen raden aan om de sterkte van je paddo's gelijkmatiger te maken door verschillende batches samen te voegen en te vermalen. Dit resulteert in een consistentere sterkte, waarmee het doseren een stuk makkelijker wordt.

Hoe gebruik ik de paddo calculator?

Als je onze paddo calculator met bovenstaande tips combineert, kun je een vrij exacte dosis berekenen waarmee je prima uit de voeten kunt. Zoals gezegd, hoef je slechts enkele gegevens in te voeren. Op basis hiervan berekent de calculator precies hoeveel je moet gebruiken voor de best mogelijke ervaring. We leggen uit hoe het werkt:

✅ Lichaamsgewicht

Het is nogal een persoonlijke kwestie, maar hoeveel paddo's je moet nemen, hangt af van je lichaamsgewicht. In klinische onderzoeken worden meestal doses van 20-30mg psilocybine bij een gewicht van 70kg gebruikt. Dit wordt vaak als maatstaf aangehouden om vervolgens doses voor mensen boven en onder de 70kg te bepalen. Natuurlijk is het gewicht van een psilocybine extract veel lager dan dat van verse en gedroogde paddo's. Daarom is je totale dosis al gauw meer dan 20mg.

Aan de hand van je gewicht berekent de calculator dus hoeveel paddo's je moet gebruiken. Nadat je je lichaamsgewicht in kilogrammen hebt ingevuld, is de eerste stap voltooid.

✅ Paddo's of magic truffels

Hoewel ze allebei psilocybine bevatten, zijn paddo's en magic truffels niet hetzelfde. De verschillen zijn zelfs vrij groot. Paddo's groeien boven de grond en kun je met de hand plukken, terwijl magic truffels onder de grond groeien. Na het oogsten en drogen, zijn hun fysieke verschillen nog duidelijker. Paddo's houden meer vocht vast dan truffels, maar daar houdt onze calculator rekening mee bij het bepalen van de dosis. Het maakt niet uit of je nu Psilocybe cubensis of Copelandia Hawaiian paddo's wilt gebruiken. In allebei de gevallen kun je de dosis makkelijk berekenen. Hetzelfde geldt voor magic truffels. Klik simpelweg op het gewenste type paddo's of magic truffels, afhankelijk van wat je wilt gebruiken.

✅ Verse of gedroogde paddo's/magic truffels

Of je gedroogde of verse paddo's of magic truffels kiest, maakt een enorm verschil voor de dosis. Aangezien ze in beide vormen beschikbaar zijn, houdt de calculator hier rekening mee.

Voor de dosis wordt het gewicht van verse paddo's door 10 gedeeld om het gewicht van de gedroogde soort te berekenen. Een soortgelijk proces wordt voor magic truffels gebruikt. Het verse gewicht wordt gedeeld door iets minder dan 2 om de dosis te berekenen. Onze calculator kan zowel met gedroogde als verse soorten overweg, dus kies maar uit.

✅ Gewenste intensiteit van de trip

Zodra je het type hebt gekozen, moet je bedenken wat voor trip je wilt. Met de calculator kun je verschillende opties berekenen, van een microdosis tot een hoge dosis, zodat je je ervaring in de juiste richting kunt sturen. Dus als je op zoek bent naar een intense trip, klik dan op de knop 'High Dose' voor een dosis die meer dan genoeg is. Als je voor het eerst gaat trippen of nog weinig ervaring hebt, kun je beter met een lagere hoeveelheid beginnen. Microdosing is populairder dan ooit en daarom is er geen beter moment om het zelf eens te proberen. Wat goed genoeg is voor de techneuten in Silicon Valley, is misschien ook iets voor jou!

Hoe zit het met de tolerantie voor paddo's?

Het is inderdaad mogelijk om een tolerantie voor paddo's en magic truffels op te bouwen. Gebruik je bijvoorbeeld regelmatig een lage dosis? Dan kun je merken dat ze niet meer zo sterk zijn als tijdens je eerste ervaring. Met het oog op tolerantie voor paddo's is het belangrijk dat je af en toe een pauze inlast. Meestal biedt een pauze van twee weken tussen doses genoeg tijd voor het lichaam om te 'resetten' en voor te bereiden op de volgende dosis paddo's, zonder dat er sporen achterblijven.

Hoewel tolerantie een probleem kan zijn, houdt de calculator hier geen rekening mee. Bij de berekening wordt aangenomen dat je nog geen tolerantie hebt opgebouwd. Dus voordat je de calculator gebruikt, kan het de moeite waard zijn om een pauze van 2 weken te nemen als je onlangs paddo's of magic truffels hebt gebruikt. Je kunt ook overwegen om de dosis van je vorige trip te verhogen in de hoop een eventuele tolerantie te vereffenen.

Tijd om je dosis te bepalen

Het enige wat je nu moet doen, is onze paddo calculator een kans geven. Creëer nu de best mogelijke sfeer en omgeving voor je trip en geniet van een waanzinnige ervaring!

Het doseren van paddo's: vragen & antwoorden

⚖️ Hoe kun je paddo's en magic truffels het beste doseren?
Het nauwkeurig doseren van paddo's en truffels is cruciaal als het op trippen aankomt. Een teveel kan voor sommige gebruikers te intens zijn, en te weinig doseren zal in slechts lichte effecten resulteren. Dit kan allemaal voor je worden berekend met de Zamnesia Paddo Calculator. Laat ons je de beste ervaring bieden.
🍄 Kun je paddo's met elkaar combineren?
Als ze van dezelfde soort zijn, is het combineren van paddo's geen probleem en zal het doseren makkelijk zijn. Wil je echter verschillende soorten met verschillende sterktes combineren, dan kan het moeilijk zijn om de dosis te verkrijgen die je de ervaring geeft waar je naar op zoek bent.
💪 Zijn verse paddo's krachtiger dan gedroogde?
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn verse paddo's iets krachtiger dan gedroogde en kunnen ze een ​​iets intensere trip bieden. Dit komt doordat de psilocybine in verse exemplaren stabieler is.
⏲️ Hoelang duurt het voordat paddo's aanslaan?
Het duurt gemiddeld ongeveer dertig minuten voordat je de effecten van paddo's voelt. Bij sommigen kan het echter slechts tien minuten of wel een uur duren voordat het effect optreedt.
🚀 Kun je een overdosis paddo's nemen?
Er is geen risico op het overdoseren van paddo's, hoeveel je ook consumeert. Maar, zoals eerder al gezegd is, is de dosering wel enorm belangrijk en is het zeker niet iets wat je moet onderschatten. Te veel nemen zal ongewenste effecten hebben, zoals een veel te intense trip.

Je bezoekt onze Nederlandse website.