Paddoshop

Zamnesia's Paddoshop biedt een grote selectie magische truffels, paddo-kweeksets en -sporen en essentiële accessoires waarmee je makkelijk thuis paddo's kan kweken. We bieden alleen paddo-producten van de beste kwaliteit, tegen hele lage prijzen!

CHECK ONS ASSORTIMENT PADDO GERELATEERDE PRODUCTEN

Van paddo kweeksets tot magische truffels en paddo sporen, onze Magic Mushroom afdeling heeft alles wat een moderne "psybernautische" ontdekkingsreiziger zich maar kan wensen. De plek voor degenen die de schimmelkweek verkiezen boven de chemische kweek.

Paddoshop - Klik hier voor meer info
Lees meer...
Lees minder

Informatie Over Paddo's En Magische Truffels

Informatie Over Paddo's En Magische Truffels

Onze uitgebreide Paddoshop biedt een breed scala aan producten, zoals grow kits en andere benodigdheden om zelf thuis paddo's en magische truffels te kweken.

We verkopen alleen materialen van de hoogste kwaliteit van vertrouwde merken, zoals Supa Gro, Fresh Mushrooms en Zamnesia. En hier zijn we trots op! Neem vandaag nog een kijkje in onze Paddoshop voor een volledig overzicht van onze producten. Lees hieronder alles wat je moet weten over paddo's en magic truffels.

Wat zijn paddo's?

Wat zijn paddo's?

Paddo's zijn een speciaal soort hallucinogene paddenstoelen die sterke psychedelische effecten kunnen produceren.

De meest voorkomende soorten paddo's vallen onder de soort Psilocybe. Hiertoe behoren meer dan tweehonderd verschillende paddenstoelen die allemaal psilocybine bevatten. Dit is de belangrijkste stof die verantwoordelijk is voor het produceren van psychedelische effecten (zoals hallucinaties en een veranderde waarneming).

quick facts!
Wat zijn magic mushrooms?

Magic mushrooms, ook wel paddo’s genoemd, zijn natuurlijke psychedelica die psilocybine bevatten. Wanneer je psilocybine binnenkrijgt, heeft het een krachtig effect op je lichaam en geest.

Je eigen paddo's kweken en oogsten

Het is mogelijk om in het wild paddo's te oogsten, maar dan moet je wel het een en ander afweten van het juiste seizoen, het leefgebied en de wet. Bovendien is mycologie een specialistisch vakgebied en duurt het jaren om paddenstoelen te leren herkennen. Je verwart de ene soort al snel met de andere, wat gevaarlijk kan zijn, aangezien er ook giftige paddenstoelen zijn.

Een comfortabeler en veiliger alternatief is thuis je eigen voorraad paddo's kweken. Hoewel het de moeite waard kan zijn om zelf een substraat en kweekcultuur te maken, heb je wel een volledig steriele omgeving nodig. De eenvoudigste optie is dan ook om een kant-en-klare kweekset te kopen. Je ontvangt hierbij een volledig geënt substraat dat klaar is om vruchtlichamen te produceren. Voeg simpelweg wat water toe, laat het water weglopen, doe de kit in een zak, besproei deze één of twee keer per dag en probeer een constante temperatuur van 23°C te behouden.

Als je eenmaal je paddo's hebt geoogst, is het tijd om je ideale dosering te bepalen. Of je nu op zoek bent naar een microdosis, een lage, normale of een hoge dosis, de Paddo Dosis Calculator van Zamnesia geeft je een handige aanbeveling (in grammen) op basis van je lichaamsgewicht en of je paddo's vers of gedroogd zijn.

Paddo-doseringscalculatorBereken

Wat zijn magische truffels?

Wat zijn magische truffels?

Magische truffels, of magic truffels, lijken erg op paddo's vanwege de compacte massa mycelium. Magische truffels groeien echter onder de grond, wat betekent dat ze uitsluitend ondergronds leven. Een magische truffel, of het sclerotium, wordt nog steeds geclassificeerd als een vruchtlichaam, maar de sporen worden op een andere manier verspreid. Paddo's verspreiden ze via hun lamellen, waarna de wind of dieren ze vervolgens met zich meedragen, maar magische truffels zijn afhankelijk van dieren die ze opgraven en zo hun sporen verspreiden.

Magic truffels bevatten ook de psychoactieve verbinding psilocybine en zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Ze zijn op dezelfde manier te bereiden als paddo's en worden vaak gedroogd en tot poeder verwerkt.

Het verschil tussen paddo's en magic truffels

Magic truffels en paddo's zijn afkomstig van hetzelfde organisme en hebben dezelfde effecten. Om echter het verschil tussen beide beter te begrijpen, moeten we weten hoe ze groeien.

Paddo's zijn een schimmel, wat betekent dat ze uit sporen groeien, meestal op de grond of op rottend plantmateriaal, zoals oude boomstammen. Het hart van schimmels wordt het mycelium genoemd. Dit is het vegetatieve deel van de schimmel en bestaat uit fijne, draadachtige vezels die bekendstaan als hyfen. Als de omstandigheden goed zijn, groeit een schimmel op een vergelijkbare manier als een bloem. Deze bloeiende vruchtlichamen zijn de paddo's die we oogsten.

Magic truffels daarentegen zijn het sclerotium van een schimmel. Dit is een compacte massa van verhard mycelium dat als het ware onder de grond ligt te slapen en als voedselreserve fungeert wanneer een schimmel ongunstige omstandigheden ervaart.

Hoe weet je of je paddo's hebt?

Hoe weet je of je paddo's hebt?

De beste manier om zeker te weten dat je paddo's hebt, is door een paddo kweekset van een gerenommeerd bedrijf als Zamnesia te kopen. Zo weet je zeker dat je precies krijgt wat je wilt: krachtige magic mushrooms. Als je toch graag paddo's in je omgeving wilt opspeuren, in de hoop dat ze psychedelisch zijn, raden we je aan een identificatiegids te bestuderen.

Aangezien veel soorten paddenstoelen giftig zijn voor mensen, moet je er 100% zeker van zijn dat je de juiste soort kiest en consumeert. Soms zijn de verschillen minimaal, dus je moet een geoefend oog hebben. Hoewel we sterk aanbevelen om dit aan de experts over te laten, zijn er drie dingen waar je op kunt letten om te achterhalen of het om paddo's gaat:

 • Paddo's krijgen blauwe plekken (meestal een blauwachtige tint).
 • Paddo's laten een paarsbruine sporenprint achter.
 • Paddo's hebben een gel-achtige huid die gemakkelijk kan worden verwijderd.

Wat betekenen blauwe plekken op paddo's?

Wanneer de steel van een paddo beschadigd raakt, zul je snel een blauwachtige tint zien verschijnen. De exacte oorzaak van deze blauwe plekken is nog onduidelijk. Wetenschappers geloven echter dat het een teken is dat psilocybine op blootstelling aan lucht en water reageert. Maar hoewel de aanwezigheid van psilocybine een vereiste lijkt voor de blauwe kleur, is blauwverkleuring geen garantie voor de kracht of sterkte van een paddo.

Welke verschillende soorten paddo's zijn er?

verschillende soorten paddo's

Omdat er wel meer dan tweehonderd soorten psychedelische paddenstoelen zijn, kunnen we ze nu niet allemaal omschrijven. Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van soorten als Psilocybe semilanceata en de vliegenzwam (die geen psilocybine bevat). Er zijn echter ook andere populaire keuzes, waaronder:

 • B+: dit is een veel voorkomende paddosoort die populair is vanwege zijn kracht en formaat. Sommige kweeksets produceren al na slechts twee weken een flush. B+ is een uitstekende soort voor beginners die met weinig knowhow krachtige paddo's willen kweken.

 • Ecuador: afkomstig uit de Ecuadoraanse Andes, is deze soort geliefd vanwege zijn veerkracht. Daardoor is het een populaire keuze voor beginnende kwekers. Hoewel Ecuador geen enorme opbrengsten oplevert, is de paddo erg voorspelbaar en makkelijk om mee te werken.

 • Hawaiian: Psilocybe cubensis Hawaiian staat bekend om het produceren van grote flushes en grote vruchtlichamen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is deze soort niet afkomstig van Hawaï (deze paddo is hier in het wild niet gevonden). Maar het eerste bedrijf dat deze strain verkocht, was mogelijk gevestigd in Honolulu.

 • Golden Teacher: dit is een klassieke paddosoort die in de jaren tachtig voor het eerst zijn intrede deed. Golden Teacher is een grote, goudkleurige paddo en geliefd bij psychonauten vanwege de inspirerende, ongelooflijk inzichtelijke trips.

 • Mexican: misschien wel de populairste paddo. Veel mensen zijn dol op dit 'vlees van de goden' vanwege het milde effect ervan en de levendige psychedelische visuals. Lang voordat Mexican een favoriet in de paddocultuur werd, was het een belangrijke paddenstoel bij oude sjamanistische rituelen.

 • McKennaii: deze krachtige soort is vernoemd naar de gerenommeerde microbioloog Terence McKenna. McKennaii brengt psychonauten zonder moeite naar een andere dimensie, wat deze strain vooral geschikt maakt voor ervaren trippers.

Is de vliegenzwam een paddo?

De welbekende rode paddenstoel met witte stippen, ofwel de vliegenzwam of Amanita muscaria, wordt vaak in advertenties voor paddo's gebruikt. Hoewel je van deze kleurrijke paddenstoel wel gaat trippen, is het niet psilocybine die hiervoor verantwoordelijk is, maar de verbinding muscimol. Als Amanita muscaria goed is gedroogd, zorgt het consumeren ervan voor een krachtig, zij het onvoorspelbaar, psychedelisch effect.

De psychedelische chemie van paddo's

Psilocybine, psilocine, baeocystine en norbaeocystine zijn hallucinogenen van het type tryptamine. De stoffen zijn aanwezig in verschillende schimmels, maar komen vooral voor bij het geslacht Psilocybe, een geslacht dat wereldwijd te vinden is.

In het menselijk lichaam wordt psilocybine in psilocine omgezet. Dit bindt zich vervolgens aan serotoninereceptoren vanwege de gelijkenis ervan met de chemische structuur van serotonine (5-hydroxytryptamine). Het was niemand minder dan LSD-ontdekker dr. Albert Hofmann die in 1955 voor het eerst de entheogene tryptamines uit Psilocybe mexicana en Psilocybe cubensis haalde en isoleerde, en ze later de namen psilocybine en psilocine gaf.

Psilocybine en psilocine

Psilocybine en psilocine

Psilocybine wordt gemetaboliseerd tot psilocine via de verwijdering van een fosfaatgroep. Psilocine is een krachtig entheogeen en wekt een effect op dat vergelijkbaar is met dat van LSD of een relatief lage dosis N,N-dimethyltryptamine (DMT).

Baeocystine en norbaeocystine

Baeocystine en norbaeocystine

Baeocystine en norbaeocystine zijn zwakke hallucinogenen, maar behoren nog steeds tot de categorie tryptamine. Wat we tot nu toe weten, is dat baeocystine en norbaeocystine alleen in schimmels voorkomen en meestal alleen in combinatie met het psilocybine/psilocinecomplex.

Paddo's kweken

Het kweken van paddo's is een effectieve en makkelijke manier om altijd een voorraadje psilocybine tot je beschikking te hebben. En het beste van alles is dat je ze zonder al te veel moeite zowel binnen als buiten kunt telen. Als je de luchtvochtigheid en temperatuur goed onder controle houdt, haal je genoeg flushes binnen om regelmatig van te genieten.

Paddo's binnen versus buiten kweken

Paddo's binnen versus buiten kweken

Zowel een paddoveldje buiten als een kweekset voor binnen kunnen uitstekende resultaten opleveren. Zolang je de omstandigheden optimaal houdt, kun je makkelijk meerdere flushes en een flinke voorraad psilocybine-rijke paddo's oogsten. Welke weg je kiest, hangt van je persoonlijke voorkeur af.

Voor een paddoveldje buiten heb je een geschikte locatie nodig, een met veel indirect zonlicht en met gras of struiken eromheen. Zorg ook dat je veldje niet te ver weg is, want je moet tijdens de vruchtperiode regelmatig terugkomen. De plek mag ook niet te droog zijn, aangezien paddo's de voorkeur geven aan een vochtige omgeving. Als het lastig voor je is om aan al deze criteria te voldoen, overweeg dan om binnen te kweken.

Het binnen kweken van paddo's is meestal een stuk eenvoudiger, vooral als je sporenprints of een voorgekoloniseerde kweekset gebruikt. Maar net als bij buitenkweek, zijn er voor een succesvolle oogst wel wat vereisten waaraan je moet voldoen.

Zo moet de temperatuur constant blijven (ongeveer 18–28°C), evenals de blootstelling aan daglicht en relatieve luchtvochtigheid (95–100% RV). Het grootste risico bij binnenteelt is besmetting, dus waar je ook besluit je paddo's te kweken: hoe minder contact, hoe beter. In ieder geval totdat ze klaar zijn om te worden geoogst.

Hoeveel licht hebben paddo's nodig?

Om te gedijen hebben paddo's veel indirect zonlicht nodig. Maar hoewel het verleidelijk kan zijn om ze veel licht te geven, is het niet zo belangrijk als voor planten. Streef naar minimaal drie tot vier uur licht per dag. Twaalf uur daglicht/twaalf uur duisternis (of dat nu van natuurlijke of kunstmatige bronnen is) is echter de eenvoudigste optie. Als je natuurlijk daglicht gebruikt, draai de kweekset dan regelmatig, zodat alle kanten voldoende licht krijgen voor een gelijkmatige flush.

Tijdens het ontstaan van de pins kun je het best licht met een lage intensiteit (5500-6500K) gebruiken. Voor vruchtvorming is echter een hogere intensiteit vereist (6000-7000K). Gebruik bovenstaande instructies als richtlijn en pas de hoeveelheid licht aan op basis van de positie van je kweekset, het lichtspectrum en de algehele lichtintensiteit, totdat je de optimale opstelling hebt gevonden.

Wat is de optimale relatieve luchtvochtigheid?

optimale relatieve luchtvochtigheid

De vereisten voor de luchtvochtigheid zijn gelukkig wat eenvoudiger. Als je paddo's kweekt, wil je de relatieve luchtvochtigheid zo hoog mogelijk hebben (95-100%). Wanneer je binnen kweekt, kun je de binnenkant van de kweekzak één keer per dag besproeien om hiervoor te zorgen. Paddo's hebben geen constante toevoer van frisse lucht nodig, dus je hoeft je over een verse luchtstroom niet veel zorgen te maken.

Buiten moet je ervoor zorgen dat het gebied rond je paddoveldje vochtig blijft. Als het erg droog is, besproei het dan 's morgens vroeg en 's avonds laat met een tuinslang om de omstandigheden optimaal te houden.

Hoe belangrijk is Fresh Air Exchange (FAE) voor paddokweek?

Hoewel je je paddo's niet constant van frisse lucht hoeft te voorzien, hebben ze dit toch af en toe nodig.

Paddo's produceren CO₂, en als deze niet af en toe wordt vervangen door frisse lucht, zal hun groei belemmerd worden.

Gelukkig hebben paddo's nooit last van te veel frisse lucht, maar een verhoogde luchtstroom kan wel vocht uit de omgeving halen. Dit betekent een lagere luchtvochtigheid. Om de juiste balans tussen frisse lucht en de relatieve luchtvochtigheid te krijgen, moet je je opstelling blijven aanpassen totdat de omstandigheden optimaal zijn. Weet dat een opeenhoping van CO₂ de groei kan belemmeren, maar dat een te lage luchtvochtigheid je kweek volledig stil zal leggen.

FAE is ook handig als je substraat te nat wordt, waarbij sommige kwekers een ventilator gebruiken om overtollig vocht uit hun kweekset te halen. Pas echter op voor besmetting en waar je de frisse lucht vandaan haalt.

Zodra paddo's de vruchtfase ingaan, kun je zorgen voor meer uitwisseling van frisse lucht. De behoefte aan een hoge luchtvochtigheid aan het oppervlak neemt dan namelijk iets af. Zolang je om de zoveel dagen de kweekzak even opent en je paddo's besproeit, zorg je voor voldoende uitwisseling van koolstofdioxide met frisse lucht voor een succesvolle oogst.

Buiten hoef je je geen zorgen te maken over frisse lucht. Als je merkt dat je veldje uitdroogt en water geven niet voldoende is, overweeg dan om een windscherm op te zetten om de blootstelling te verminderen.

Hoe consumeer je paddo's?

Hoe consumeer je paddo's?

Met je paddo's klaar voor gebruik, is het tijd om ze te consumeren en een spirituele trip te ervaren. Als je eenmaal je eerste flush hebt geoogst, zit het meeste werk erop en kun je eindelijk echt gaan genieten.

Paddo's worden meestal als geheel gegeten, omdat de belangrijkste ingrediënten, psilocybine en psilocine, verantwoordelijk voor de psychedelische effecten, in het vruchtvlees zitten. De effecten beginnen echter niet meteen, omdat het ongeveer een uur duurt voordat je lichaam de shrooms volledig heeft verteerd. Het komt dan ook vaak voor dat mensen ongeduldig worden en meer gaan eten, denkend dat er niets gebeurt.

Je kunt paddo's vers eten of ze laten drogen voordat je ze consumeert. Veel mensen omschrijven de smaak als aards, met een metaalachtige nasmaak. Het komt ook vaak voor dat je misselijk wordt als je lichaam de moeilijk verteerbare elementen (chitine) probeert af te breken.

Het aantal paddo's dat je moet eten, hangt van je voorkeur, eerdere ervaring en de sterkte van de soort af. Houd er echter rekening mee dat hoe meer je eet, hoe langer de trip zal duren. Als je niet twaalf uur lang wilt trippen, pas dan je dosering aan.

Als je niet precies weet hoe je paddo's moet doseren, gebruik dan de handige online tool van Zamnesia. Deze geeft een aanbeveling op basis van je lichaamsgewicht. Voer simpelweg de relevante velden in en de Paddo Dosis Calculator geeft een micro-, lage, normale en hoge dosering in grammen weer.

quick facts!
Hoe doseer je paddo’s?

Always start with a low to medium dose and gradually work up from there. Begin altijd met een lage tot gemiddelde dosis en bouw die langzaam op. Gebruik onze paddo doseringscalculator om je startdosis te bepalen.

Is het beter om verse of gedroogde paddo's te eten?

verse of gedroogde paddo's

Aangezien zowel gedroogde als verse paddo's psilocybine bevatten, is de een niet beter dan de ander. Het grootste verschil tussen de twee komt neer op het totale volume. Vanwege het watergewicht moet je van verse paddo's meer eten. Dat klinkt misschien niet zo erg, maar shrooms zijn niet de lekkerste psychedelica, en kunnen soms moeilijk weg te krijgen zijn.

Gedroogde paddo's zijn kleiner, wat betekent dat de totale portie die je eet kleiner is. Omdat je minder hoeft te kauwen, is de kans op misselijkheid ook kleiner. Uiteindelijk komt je keus neer op je persoonlijke voorkeur en of je bereid bent te wachten tot je paddo's gedroogd zijn.

quick facts!
Hoe gebruik je paddo's?

Er zijn veel manieren om paddo’s te gebruiken! Je kunt erop kauwen, thee ervan zetten, je eigen capsules maken of zogeheten edibles eten.

Hoe kun je psilocybine paddenstoelen microdoseren?

psilocybine paddenstoelen microdoseren

Microdosing is een populaire optie, omdat het je in staat stelt wel de basisvoordelen van paddo's te ervaren, maar zonder echte psychedelische effecten. Microdoseren betekent dat je een lage dosering shrooms neemt - net genoeg om de perceptie te beïnvloeden, maar niet genoeg om je functioneren te belemmeren.

Opties voor microdosing zijn onder meer het consumeren van kleine hoeveelheden, het maken van capsules met gemalen paddo's en het zetten van paddo-thee. Elke paddosoort is hiervoor geschikt, maar belangrijk is om de dosering heel laag te houden, tussen de 0,2 en 0,5 gram. Als je niet precies weet hoeveel je moet nemen, gebruik dan de Paddo Dosis Calculator.

quick facts!
Kun je microdoseren met paddo’s? 

Absoluut! Paddo’s zijn zelfs het populairst onder microdoseerders, omdat ze veilig en natuurlijk zijn.

Wat zijn de effecten van paddo's?

effecten van paddo's

Paddo's hebben verschillende vreemde, maar toffe effecten, ook wel een 'trip' genoemd. Trippen is een toestand waarbij je visuele en auditieve hallucinaties, tijdvervorming, euforie en lichaamsuittreding kunt ervaren. Deze effecten duren gemiddeld vier tot twaalf uur (afhankelijk van de dosering).

Veel voorkomende fysiologische effecten zijn onder meer:

 • Slaperigheid
 • Verwijde pupillen
 • Veranderingen in het gevoel/tintelend gevoel
 • Denkbeeldige geuren

Veel voorkomende psychologische effecten zijn onder meer:

 • Euforie
 • Kleur-/patroonverbetering
 • Hallucinaties
 • Gevoel van eenheid en onderlinge verbondenheid
 • Mindfulness

De intensiteit van deze effecten kan, afhankelijk van de soort en dosering, verschillen. Alle paddo's veroorzaken echter vergelijkbare veranderingen qua perceptie en realiteit. Veel mensen zeggen ook dat ze, bij hoge doseringen of met bijzonder krachtige soorten, met andere wezens kunnen communiceren of een ego-dood ervaren.

quick facts!
Wat zijn de effecten van paddo’s?

Het gebruik van paddo’s kan je een euforisch gevoel geven, een verandering in tijdsbesef en je manier van denken veroorzaken en zelfs leiden tot hallucinaties. De effecten ervan duren vier tot zes uur.

Hoe bereid je je voor op een veilige trip?

Hoeveel ervaring je ook hebt met paddo's, een goede voorbereiding is cruciaal voor een aangename en plezierige trip. De mate van voorbereiding hangt af van hoe comfortabel je bent met shrooms, maar de basis bestaat uit:

 • De juiste dosering bepalen
 • Een tripsitter in de buurt hebben
 • De omgeving veilig maken (gevaarlijke objecten of afleidende dingen weghalen)
 • In een gecontroleerde omgeving consumeren
 • Andere middelen vermijden (niet combineren met alcohol of andere drugs)

Nawerkingen van paddo's

Nawerkingen van paddo's

Wat kun je nog meer van paddo's verwachten als de trip voorbij is en je de tijd hebt gehad om de ervaring te verwerken? Gelukkig zijn de nawerkingen beperkt, met slechts een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Hoelang blijven paddo's in je systeem?

Bij de meeste mensen verdwijnt psilocine binnen vijf uur uit hun systeem. Paddo's als geheel zijn meestal binnen 24 uur uit het lichaam verdwenen.

Hoe werkt tolerantie voor psilocybine?

Een uniek kenmerk van paddo's is dat het lichaam snel een tolerantie ervoor opbouwt. Als je weleens twee dagen achter elkaar shrooms hebt genomen, heb je waarschijnlijk gemerkt dat er de tweede keer maar weinig gebeurde. Na consumptie geeft je lichaam chemicaliën af die het vermogen van serotoninereceptoren blokkeren om met psilocybine samen te werken. Zodra de eerste trip voorbij is, moet je een paar dagen wachten voordat je weer effecten kunt ervaren. Dit helpt ook om fysieke afhankelijkheid te voorkomen.

Kan psilocybine bij een drugstest worden opgespoord?

Gelukkig zijn er niet veel testen die screenen op psychedelische drugs, maar als die er wel zouden zijn, zouden paddo's moeilijk te detecteren zijn. Psilocybine wordt namelijk te snel omgezet voor bloed- en speekseltesten, waardoor het eventueel alleen met urine- en haarmonsters zou kunnen worden gedetecteerd.

Factoren als je leeftijd, lichaamsgewicht, nierfunctie en hoe actief je bent, zijn ook van invloed op hoelang psilocybine in je systeem blijft en dus op hoelang het detecteerbaar is. In de meeste gevallen is een paar uur voldoende voor psilocybine om het lichaam te verlaten.

Hoe verslavend zijn paddo's?

Een cruciaal voordeel van paddo's is de kleine kans op lichamelijke afhankelijkheid. Wanneer je ze consumeert, probeert het lichaam de impact van de psilocybine te verminderen, waardoor bij een herhaalde dosis de effecten worden geblokkeerd. Verslavende middelen werken juist tegenovergesteld. Deze tasten het lichaam op biologisch niveau aan en laten het niet meer functioneren zonder een regelmatige dosis. In feite heeft ons lichaam een ingebouwd mechanisme dat voorkomt dat het chemisch afhankelijk wordt van psilocybine.

We kunnen echter wel psychologisch verslaafd raken aan paddo's, net zoals we dat kunnen met een activiteit, eten of drinken. Ons lichaam wordt misschien niet chemisch afhankelijk van psilocybine, maar dat betekent niet dat we niet kunnen verlangen naar hoe paddo's ons laten voelen. Zoals met alles in het leven, zijn een goede voorbereiding, een verantwoorde aanpak en voorzichtige consumptie cruciaal.

quick facts!
Zijn paddo’s veilig?

Vanwege het lage verslavingspotentieel en de verwaarloosbare toxiciteit ervan, worden paddo’s gezien als de veiligste van alle verkrijgbare recreatieve drugs.

Zijn paddo's legaal?

De wettelijke status van paddo's varieert wereldwijd, wat betekent dat we onze kweeksets niet naar alle landen kunnen verzenden. Zamnesia probeert echter wel de meeste EU-landen te bedienen. Daarbij is het kweken van paddo's in bepaalde delen van de wereld legaal. Wil je weten wat voor jou geldt, check dan de huidige wetgeving.

Zamnesia moedigt niemand aan om paddo's te kweken of betrokken te raken bij activiteiten die mogelijk in strijd zijn met de wet.

Hoe bewaar je paddo's?

Hoe bewaar je paddo's?

Verse paddo's moeten binnen twee dagen worden geconsumeerd. Je kunt de verse magic truffels van Zamnesia echter wel ongeopend zo'n twee maanden in de koelkast bewaren.

Verse paddo's kunnen ook worden gedroogd en voor langere tijd in een vacuümzak worden bewaard.

Paddo’s: Vragen & Antwoorden

🍄 Wat zijn paddo’s?
Paddo’s staan er bekend om bij inname een sterk psychedelisch effect te bewerkstelligen. Het belangrijkste bestanddeel dat hiervoor verantwoordelijk is, heet psilocybine (wat het lichaam omzet in het psychoactieve psilocine).
✨ Wat zijn de effecten van paddo’s?
Bij inname van paddo’s kunnen krachtige psychoactieve effecten optreden, zoals euforie, veranderde denkprocessen, hallucinaties, synesthesie en veranderingen in de tijdswaarneming. Een paddotrip duurt gemiddeld tussen de vier en zes uur.
⚠ Zijn paddo’s veilig?
Paddo’s worden beschouwd als de veiligste optie van alle recreatieve drugs. Dit vanwege de beperkte toxiciteit en het lage verslavingspotentieel.
🍴 Hoe gebruik je paddo’s?
De gebruikelijkste manieren om paddo’s te gebruiken, zijn:
 • Paddo’s eten
 • Paddo-thee drinken
 • Gedroogde paddo-capsules innemen
 • Paddo's in de vorm van edibles consumeren
⚖ Hoe doseer je paddo’s?
Belangrijk bij het trippen is beginnen met een lage tot middelsterke dosis, vooral als het je eerste keer is. Wil je 100% zeker zijn van de juiste dosering? Dan kun je het best een rekentool gebruiken om de ideale hoeveelheid te berekenen.
💊 Zijn paddo’s geschikt voor microdosing?
Paddo’s zijn een van de populairste middelen om te microdoseren. Ze zijn veilig, natuurlijk en hebben vaak een aangenaam en productief effect.