Cannabis Seedfinder

 • Ben je een beginner of gemiddelde/gevorderde kweker?

  • Kies hiervoor als je een beginnende kweker bent of enige ervaring met thuiskweek hebt.
   Beginner
  • Heb je meer ervaring en 4-5 succesvolle kweekoperaties achter de rug? Check dan onze gevorderden sectie.
   Gemiddeld / gevorderd

Cannabis Seedfinder: kies de beste wietzaadjes

We kunnen allemaal op zijn tijd wel eens wat advies gebruiken. Of je nu een beginnende kweker bent of al jaren ervaring hebt, tips over welke zaden het beste bij je passen, zijn nooit een overbodige luxe. Gelukkig hebben we hier bij Zamnesia de perfecte tool hiervoor: de Cannabis Seedfinder! Al met een paar muisklikken kom je uit bij de ideale zaadjes, perfect afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Kweekervaring

De Zamnesia Seedfinder is geschikt voor alle expertiseniveaus. Dus of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, er is voor ieder wat wils. Je kunt ervan uitgaan dat er altijd wel een wietsoort is die bij jouw vaardigheden past. Kies gewoon de ervaringsklasse die op jou van toepassing is: beginner of gemiddeld/gevorderd, een kind kan de was doen. Als vuistregel geldt dat beginnende kwekers (zoals de naam al zegt) nog met hun eerste thuiskweekproject moeten beginnen, of na een lange onderbreking het kweken weer oppakken.

Beschouw je jezelf als een gemiddelde/gevorderde kweker? De Cannabis Seedfinder gaat er in dat geval in ieder geval van uit dat je al een paar keer hebt gekweekt en dat je bekend bent met meer veeleisende soorten. Natuurlijk kun je als gevorderde kweker ook gewoon beginnersvriendelijke strains kweken. Deze soorten zijn nog steeds de moeite waard, en als ervaren kweker kun je het maximale uit deze zaden halen.

Waar kweek je je zaden?

In dit gedeelte van de Seedfinder kun je je voorkeuren specificeren met betrekking tot de omgeving waarin je je zaden wilt kweken. Of je nu op zoek bent naar de perfecte soort voor een discrete binnenkweek, een strain voor onder de zon, of eentje die zich thuis voelt in een kas, de Seedfinder laat je de ideale zaden zien, afgestemd op jouw omgeving. Klik simpelweg op de optie die je het meest aanspreekt en klaar is kees. De Seedfinder doet de rest!

Met wat voor klimaat heb je te maken?

Vroeger was het vrij lastig om wietzaden te vinden voor het specifieke gebied waarin je woont. Dankzij moderne genetica is het echter nog nooit zo eenvoudig geweest om een zaadje te vinden dat het goed in jouw regio doet. Dus of je nu in een koud, gematigd of zelfs mediterraan klimaat leeft, de Seedfinder vind de soort waarmee je standaard mooie toppen kunt verwachten.

Beschikbare soorten zaden

Met de keuze uit zowel fotoperiode feminized als autoflowering soorten, ligt het een beetje aan wat je zoekt. Fotoperiode zaden hebben een aanpassing in de lichtcyclus nodig om de bloeifase in te kunnen gaan. Bij een binnenkweek betekent dit dat je ze langere tijd in de vegetatieve fase kunt houden. Dat is ideaal als je geen haast hebt.

Autoflowering soorten gaan echter, je voelt hem al aankomen, automatisch over tot de bloei. Je hoeft je dus nergens mee te bemoeien. Het enige wat ze nodig hebben, is een beetje onderhoud en liefde, en na een aantal weken heb je planten die klaar zijn voor de oogst. Rest de vraag: welke soort past het beste bij jou?

Welke plant past het beste bij jou?

Ben je bang dat je binnen een paar weken een volledige jungle in huis hebt waar je niet op zit te wachten? Wees gerust: met de Seedfinder vind je de juiste maat plant voor je kweek. 'Kleine planten' worden over het algemeen beschouwd als kleiner dan 100cm en zijn ideaal voor kleinere ruimtes. Middelgrote wietplanten variëren van 100 tot 180cm hoog en zijn vaak geschikter voor buiten. De grootste planten kunnen ruim 180cm hoog worden, en zijn waarschijnlijk het meest geschikt voor kwekers die zich geen zorgen hoeven te maken over discretie of omgevingsbeperkingen. Hoe dan ook, wil je het maximale uit je kweekruimte halen, dan zijn er talloze opties beschikbaar!

Timing is echter, naast grootte, ook essentieel. Als je op zoek bent naar een specifieke periode waarin je je planten wilt kweken en oogsten, zal deze filter je laten zien welke soorten klaar zijn wanneer jij dat voor ogen hebt. Voor autoflowers bestaat een korte levenscyclus uit zo'n 6-8 weken. Heb je totaal geen haast, kies dan voor exemplaren die 9-11 weken of zelfs 12-15 weken nodig hebben. Als je binnen fotoperiode feminized soorten wilt kweken, dan zijn er strains met een bloeifase van minder dan of gelijk aan acht weken en planten met een bloeistadium van dertien weken of langer. Kweek je het liefst buiten, dan heb je de keus uit soorten die vroeg in de herfst en strains die wat later in het najaar klaar zijn.

Effecten en smaken

Uiteindelijk draait alles om het eindresultaat. Oftewel, hoe smaakt de wiet die je hebt gekweekt? En welke effecten genereren je geliefde plantjes? Of je nu wilt roken, vapen of heerlijke edibles of concentraten wilt maken van je geoogste toppen, een klein voorproefje van wat je kunt verwachten in termen van zowel smaak als effect is meer dan welkom.

Bij de laatste twee opties in de Seedfinder kun je deze voorkeuren instellen. Beginnend met de effecten, hier kun je kiezen voor opwekkend, hybride, rustgevend of geen high (CBD). Dus of je nu van narcotisch en psychoactief houdt of van een helder en niet-psychotroop effect, er is voor ieder wat wils.

Ook qua smaak heeft iedereen zijn eigen voorkeur, smaken verschillen nu eenmaal. Gelukkig is het met de Seedfinder gemakkelijk om precies te vinden wat je zoekt. Variërend van aardachtig tot skunky en van citrus tot zoet, de vele opties stellen je in staat een soort te vinden die jouw neus en smaakpapillen compleet zal verwennen.

Probeer de Zamnesia Seedfinder zelf!

Nu weet je wat je kunt verwachten van de Zamnesia Seedfinder. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de stoute schoenen aantrekken, en het zelf proberen! Neem de tijd, doe je huiswerk, denk na over je kweekomgeving, volg de stappen en de Seedfinder doet de rest! De beste soorten worden automatisch voor je op een rijtje gezet. Het ideale wietzaadje vinden was nog nooit zo simpel. Dus, waar wacht je nog op?

Je bezoekt onze Nederlandse website.