Blog
Het Recept Voor Cannabis Suiker
3 min

Het Recept Voor Cannabis Suiker

3 min

Wil je graag de hele dag gebruikmaken van de voordelen van medicinale cannabis of wil je gewoon onopvallend een beetje high worden, zoek dan je toevlucht tot cannabis suiker. Lees hier hoe je het binnen een uurtje zelf maakt, hoe je het kunt gebruiken en hoe je het bewaart.

Cannabis suiker is een driedubbele winnaar in de wereld van cannabis edibles. Het is eenvoudig te maken, erg praktisch en bovendien nog psychoactief ook. Cannabis suiker kun je gebruiken in je koffie of thee, cake, havermoutpap of over een lekkere pannenkoek strooien.

CANNABIS IS GESCHIKT VOOR ECHTE ZOETEKAUWEN

Je weet vast wel dat cannabis en zoetigheden goed te combineren zijn. Hoewel het niet zo goed is voor je tanden, kun je wiet suiker op verschillende manier gebruiken om onopgemerkt de hele dag van de medicinale voordelen te profiteren. Als je de cannabis suiker eenmaal hebt gemaakt, hoef je je reguliere suiker alleen maar te vervangen door deze variant.

We kunnen ons voorstellen dat je al met je potten en pannen in de keuken staat te popelen. Eerst vertellen we je echter meer over de voordelen. Daarna gaan we je op weg helpen met een handig recept zodat je op je gemak thuis cannabis suiker kunt maken.

DE VOORDELEN VAN CANNABIS SUIKER

De Voordelen Van Cannabis Suiker

Het fijne van veel cannabis edibles is dat ze onopvallend te gebruiken zijn. Door wiet en suiker te combineren, ben je in staat om op een onopvallende manier je medicatie te nemen. Niemand kan zien dat er een extraatje aan je zelfgemaakte suiker is toegevoegd. Medicinale gebruikers kunnen zo gedurende de hele dag verlichting vinden voor pijn en angst, door een dosis in een warm drankje te doen. Daar kraait geen haan naar en jij profiteert van de heilzame werking.

Productief en gefocust blijven is voor medicinale gebruikers vaak een eerste vereiste. De ene strain is beter op die behoefte afgestemd dan de andere. Als je euforisch wordt tijdens het werkoverleg, stelt niet iedereen dat op prijs. Dankzij cannabis suiker kun je gedurende de hele dag microdoseren. De microdosis zorgt ervoor dat je wel de voordelen benut, maar niet zo high wordt dat je tijdens je bedrijfspresentatie een lachbui krijgt.

Tot slot hoef je dankzij cannabis suiker, of daarmee bereide edibles, niet meer te roken! Als het onmogelijk is om te roken of als je er geen zin meer in hebt, dan biedt de suiker een goede en lekkere oplossing. Bovendien kan het een aantal weken bewaard worden zonder kwaliteitsverlies. Bewaar je cannabis suiker dan wel luchtdichte pot en op een donkere plek.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabisrecepten

Eenvoudig CANNABIS SUIKER Recept

Cannabis Suiker Benodigdheden


INGREDIËNTEN

  • 4 gram cannabis

  • 150g kristalsuiker

  • 160ml alcohol met een hoog promillage

BENODIGDHEDEN

  • Mengschaal (medium)

  • Bakpapier

  • Ovenschaal

  • Pollepel

  • Zeef

  • Eetlepel

  • Weckpot

BEREIDINGSWIJZE

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

1. Vermaal je favoriete cannabissoort grof met behulp van een grinder. Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid je vermalen wiet gelijkmatig. Zet het zo’n 35–40 minuten op 120°C in de oven. De temperatuur mag niet hoger zijn.

2. Haal de gedecarboxyleerde wiet uit de oven. Doe het in een pot en vul deze met alcohol totdat je cannabis bedekt is. Draai het deksel stevig vast. Verlaag de oventemperatuur naar 93°C.

3. Schud de pot in een tijdsbestek van 20 minuten om de 5 minuten even, om de extractie te versnellen. Gebruik daarna een kaasdoek of koffiefilter om de vloeistof in een schone schaal te zeven.

4. Voeg de suiker toe aan je gefilterde alcoholoplossing. Giet de oplossing in een glazen ovenschaal. Zet het op 93°C in de oven en roer het regelmatig door. Je cannabis suiker is klaar wanneer het een gouden kleur heeft en alle alcohol verdampt is.

WAT KUN JE Doen MET CANNABIS SUIKER?

Wat Kun Je Doen Met Cannabis Suiker

De toepassingsmogelijkheden van cannabis suiker zijn omvangrijk. Je kunt de stelregel aanhouden dat 200g voldoende is voor het zoeten van 50 kopjes koffie of thee, ervan uitgaande dat je er 1 theelepeltje doorheen roert. Behalve om warme drankjes mee te zoeten, kun je de suiker uit alle recepten vervangen door cannabis suiker.

Het is bijvoorbeeld bijzonder feestelijk om cannabis suiker over pannenkoeken, wafels of havermoutpap te strooien. Dit laatste is veel lekkerder met een gezonde dosis wiet suiker. Ook aardbeien en bosbessen zijn goed te verwerken tot een met cannabis suiker gezoet nagerecht. Behalve warme dranken kun je er eveneens fantastische limonade van maken. Je hebt namelijk ook weleens dagen waarop het dorstig weer is. Met zoveel keuzemogelijkheden zou je wel gek zijn om ooit nog gewone suiker te gebruiken.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Cannabis Koffie

DRIE PERFECTE STRAINS VOOR JE CANNABIS SUIKER

Je weet nu hoe het moet en alle spullen liggen in de aanslag. Er ontbreekt echter een cruciaal ingrediënt; wiet! Je kunt beter niet je laatste plukjes die je nog hebt liggen, gebruiken. Kies voor verse, smaakvolle cannabis om je wiet suiker mee te bereiden. We willen je voorstellen aan drie strains die hiervoor bijzonder geschikt zijn. Ze zijn stuk voor stuk smakelijk en leveren een complexiteit aan aroma's en smaken. Eenmaal verwerkt in je cannabis suiker lijkt het alsof er een engeltje over je tong piest.

Crystal Candy

Crystal Candy - Sweet Seeds

We beginnen met Crystal Candy. Hier kun je overheerlijke gummibeertjes of snoepjes mee maken. Het brengt je helemaal terug naar je jeugd. Geniet van de fruitige zoetheid in combinatie met de textuur van suiker.

Green Gelato

Green Gelation - Royal Queen Seeds

Wil je het nog exclusiever? Ga dan voor Green Gelato. Ze heeft dezelfde overheerlijke smaken en valt in de categorie dessert-cannabis. Je proeft sunset sherbet, geaccentueerd met pepermunt koekjes. Heerlijk als toetje.

Dulce De Leche

Dulce De Leche - VIP Seeds

Als je werk een sleur is en je wel een oppeppertje van zelfgemaakte cannabis suiker kunt gebruiken, dan is Dulce De Leche de meest uitgelezen strain. Ze doet je denken aan de zoete Latijns-Amerikaanse lekkernij met vanille. Bespaar geld op speciale koffie en breng je koffie op smaak met cannabis suiker. Laat je geest en smaakpapillen verwennen.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken