Blog
Hoe Maak Je Cannabis Chai Thee?
1 min

Hoe Maak Je Cannabis Chai Thee?

1 min

Heb je er ooit over gedacht om een drankje op basis van cannabis te maken? Dat werkt niet echt, hè? Dat komt doordat THC niet in water oplosbaar is – het heeft vet nodig om op te lossen en goed te binden. Alcohol, boter, kokosolie of melk zijn daar ideaal

Heb je er ooit over gedacht om een drankje op basis van cannabis te maken? Dat werkt niet echt, hè? Dat komt doordat THC niet in water oplosbaar is – het heeft vet nodig om op te lossen en goed te binden. Alcohol, boter, kokosolie of melk zijn daar ideaal voor, en bovendien smaken ze goed.

Dus hoe pak je dat aan? Om er zeker van te zijn dat het een smakelijk en krachtig brouwsel is, hebben we een recept bedacht dat gebruikt kan worden om zowel gewone thee te maken of cannabis chai thee.

Het is een redelijk eenvoudig proces. Je hebt het volgende nodig:

 • Water
 • Ingeveer ½ gram wiet
 • 2 eetlepels boter
 • 1 zakje gewone thee of 2 zakjes chai thee
 • Melk en suiker naar wens

Let op: veganisten kunnen kokosolie in plaats van boter gebruiken. Als je geen koeienmelk wilt gebruiken, neem dan soja-, rijst-, amandel- of kokosmelk.

 1. Vermaal eerst de wiet zo fijn mogelijk. Hierdoor creëer je zo veel oppervlak als maar mogelijk is zodat een optimale hoeveelheid THC in het mengsel terechtkomt. Een stamper is hiervoor het handigste gereedschap.

 2. Doe twee kopjes water in een kleine pan en breng het aan de kook.

 3. Voeg er twee eetlepels boter aan toe.

 4. Voeg alle wiet eraan toe als de boter eenmaal gesmolten is. Als je chai thee maakt, doe dan ook de theezakjes erbij.

 5. Roer het kokende mengsel iedere paar minuten even door. Zo zorg je ervoor dat de cannabis niet aan de zijkant van de pan blijft plakken. De THC komt ondertussen los van de wiet en gaat in het mengsel zitten. Omdat THC niet oplosbaar is in water, zal het zich binden aan de vette oliën van de boter. Dit proces moet ten minste 30 minuten duren om echt effectief te zijn. Hoe langer het duurt, hoe meer THC onttrokken wordt. Zorg ervoor dat niet al het water opkookt. Als er te weinig water in de pan zit, doe er dan wat water bij.

 6. Nu je de wiet eenmaal goed gekookt hebt, zou er geen THC meer in moeten zitten. Het zou nu allemaal aan de boter gebonden moeten zijn. Je kunt nu je thee boven een glas zeven om zo al het plantmateriaal uit de vloeistof te halen.

Nu kun je een zakje gewone thee toevoegen als je dat wilt, en alles wat je er verder nog in wilt hebben, bijvoorbeeld melk of suiker.

Tea time!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken