Blog
Cannabis Melk
1 min

Hoe Maak Je Cannabis Melk

1 min

Cannabis melk is een van de gemakkelijkste recepten om te maken en bieden een discrete en smakelijke manier om high te worden. Hoe je het maakt, lees je hier.

Cannabis melk, net zoals cannabis boter, is een geweldige basis om mee te koken. Er zijn diverse recepten, waarin melk wordt gebruikt vanwege het vetgehalte. De THC en cannabinoïden uit je wiet kunnen zich aan dit vet binden, waardoor je een zeer high makend drankje krijgt. Als je het eenmaal hebt, kan je het gebruiken om een cannabis versie te maken van alles waar meestal melk in zit, van een kom cornflakes tot het bakken van een meesterwerk.

We hebben twee keuzes. In de ene wordt standaard koeienmelk gebruikt en de ander is voor veganisten die amandelmelk gebruiken. Door de melk te vervangen door slagroom kan je ook Marihuana-Room maken.

Recept voor cannabismelk

Niveau: Beginner // Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten

Ingrediënten

 • Een sauspan

 • Een zeef

 • Grinder/blender

 • 250 ml volle melk

 • 3-5 gram cannabis (afhankelijk van de sterkte)

Instructies

 1. Gebruik je grinder of blender om je cannabis zo fijn mogelijk te vermalen. Hoe fijner het is, hoe groter je oppervlaktegebied zal zijn. Hoe groter het oppervlaktegebied, hoe efficiënter de cannabinoïden kunnen worden onttrokken.

  Step 1

 2. Giet je melk in de sauspan en verhit het totdat het zachtjes pruttelt.

  Step 2

 3. Zet het vuur lager en voeg je cannabis toe, terwijl je af en toe roert.

  Step 3

 4. Laat de melk een uur pruttelen, waarbij je het af en toe roert om de beweging erin te houden.

  Step 4

 5. Na een uur laat je je mengsel afkoelen en vervolgens zeef je je cannabis eruit met een fijne zeef.

  Step 5

 6. Giet de melk in een container en bewaar het in de koelkast. De houdbaarheidsdatum blijft gelijk aan het gebruikte pak melk.

  Step 6

Recept voor vegan cannabisamandelmelk

Recept Voor Vegan Cannabisamandelmelk

De veganistische variant van cannabis melk is gebaseerd op amandelmelk, vanwege het natuurlijk hoge vetgehalte. Je kunt natuurlijk in de winkel gekochte amandelmelk gebruiken, maar het is veel lekkerder je eigen verse lading te maken. Het is simpel! Om verse amandelmelk te maken heb je het volgende nodig:

Ingrediënten

 • 45 gram amandelen

 • 250 ml water

Instructies

 1. Week de amandelen een nachtje in water.

 2. Maal de amandelen en het water samen in een keukenmachine/blender totdat het glad is en eruit ziet als melk.

 3. Zeef de amandelresten uit de melk. Het gebruik van een speciale notenmelk zak is hier handig, maar een fijne zeef kan ook.

Ga verder met het maken van cannabis melk zoals hierboven beschreven, waarbij je de koeienmelk vervangt voor de amandelmelk.

Klaar! Je hebt nu cannabis melk die je direct kan drinken, kan gebruiken als onderdeel van een ander drankje en waar je zelfs mee kan koken!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken