Recept: Cannabis in je BBQ Saus

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogCannabisRecepten

Recept: Cannabis in je BBQ Saus

Als je dol bent op barbecuen, hebben wij het ideale recept voor jou! Lees snel door om erachter te komen hoe je helemaal zelf je eigen BBQ saus met marihuana maakt.

Er is niets zaliger dan in je tuin van het zonnetje te genieten met een drankje en het eten op de BBQ. Of je nu in de stad woont of op het platteland, er is altijd wel een plekje waar je kan ontspannen en van de zomer kan genieten.

Om jou te helpen, hebben we een manier bedacht waarop je je liefde voor de buitenkeuken kan combineren met je geliefde kruid. Hieronder vind je ons recept om je eigen BBQ saus met cannabis te maken, helemaal zelf! Ongeacht wat er op het menu staat, vlees, groenten of tofu; je kan deze krachtige saus gebruiken om wat extra's toe te voegen aan je maaltijd.

INGREDIËNTEN:

10 gram cannabis. Je kan zowel toppen als knipresten hiervoor gebruiken. De toppen zullen uiteraard een meer krachtige saus opleveren, maar het is natuurlijk ook een goed idee om knipresten te gebruiken, die je anders weg zou gooien.
80 ml plantaardige olie
180 ml tomatenpuree
120 ml mango sap
60 ml water
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 eetlepels fijngehakte lente uitjes
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels biologische appelazijn
2 eetlepels Worcestershire saus
1 eetlepel Dijon mosterd
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
0,5 eetlepel chilivlokken/poeder
Snufje cayennepeper
Snufje gemberpoeder
Het sap van 1 kleine limoen
Optioneel:
1 eetlepel maizena om de saus wat dikker te maken (indien nodig)
Zout en peper naar smaak

WERKWIJZE:

Allereerst heb je een pan nodig en een fornuis of, nog beter, een crockpot. (In dit recept gaan we ervan uit dat je een crockpot gebruikt).

1. Om te beginnen, maal je je cannabis zo fijn mogelijk.

2. Doe je cannabis, een beetje water, olie, bosui en limoensap in de crockpot.

3. Sudder dit op de lage stand van je crockpot, tenminste 90 minuten, waarbij je af en toe roert. Je wil niet dat het mengsel gaat koken.

4. Voeg nu de rest van je ingrediënten toe en roer goed door.

5. Zet de crockpot nu op de medium stand, zodat het mengsel licht aan de kook raakt. Hierdoor zal de cannabis decarboxyleren, wat de THC actief maakt.

6. Kook het mengsel nog eens 45 minuten, waarbij je af en toe roert.

7. De saus moet wat gaan indikken. Zodra het de gewenste dikte heeft, zet je de crockpot uit en proef je even.

8. Voeg wat zout en peper toe, als je dat wenst.

9. Bewaar in een luchtdicht bakje in je koelkast.

10. Geniet!

Over het algemeen zullen een paar eetlepels van deze saus genoeg zijn om een comfortabele buzz op te wekken, maar iedereen is anders en ook het type cannabis zal effect hebben op de kracht. De saus is geschikt voor het marineren van je vlees, maar ook als dipsaus. Onthoud alleen dat edibles ongeveer een uur nodig hebben om in te slaan, dus ga niet te ver! In de koelkast is de saus een paar weken houdbaar.