Blog
Bekende Cannabispionier Franco Loja Overleden Op Zijn 42e
1 min

Bekende Cannabispionier Franco Loja Overleden Op Zijn 42e

1 min

Het is een trieste dag; Franco van Strain Hunters, een pionier van het ontdekken, verkennen en breeden van cannabis is tijdens een expeditie op zoek naar nieuwe cannabis onverwachts overleden.

2016 was een bruut jaar, waarin veel grote mainstreamnamen ons hebben verlaten. Het lijkt erop dat 2017 hetzelfde pad gaat volgen, aangezien het nu al een prominente naam heeft opgeëist. Franco Loja van Strain Hunters, een legende uit de cannabiswereld, overleed op 2 januari 2017. Het is een trieste dag voor de hele gemeenschap.

EEN SCHOKKEND VERTREK VAN EEN CANNABISLEGENDE

Franco was voor de cannabisgemeenschap wat Steve Irwin voor de natuurlijke wereld was – een onverschrokken ontdekker en pionier. Zijn dood was even schokkend en onverwachts. Alhoewel er op het moment van schrijven nog geen officieel bericht is over Franco’s doodsoorzaak, meent men dat het door malaria komt, en men denkt dat hij tegelijkertijd door DR Congo reisde op jacht naar landrasstrains.

Franco was de helft van de roemruchte Strain Hunters-zaadbank, en hoofdbreeder bij Green House Seeds – een van de cannabiszaadbanken die de meeste prijzen ooit heeft gewonnen. Hij wijdde zijn leven toe aan het najagen, documenteren en breeden van onbekende en originele landras-cannabisstrains (vandaar Strain Hunters’ naam) en was vaak speurend in het wild te vinden, op jacht naar onaangetaste cannabis.

Franco besteedde meer dan 25 jaar aan het verzamelen van wietzaden, en heeft een positieve invloed gehad op veel levens van over de hele wereld. Hij zal erg gemist worden.

“Cannabis is mijn passie, mijn brood, mijn thuis. Het voelt als mijn plicht om ervoor te zorgen dat deze geweldige plant behouden blijft en dat ervan genoten wordt. Ik ben een smoker, een grower, een breeder, en een Strain Hunter voor het Leven.” – Franco Loja, Strain Hunter – 20 mei, 1974, tot 2 januari, 2017.

DE TOEKOMST VAN GREEN HOUSE EN STRAIN HUNTERS

Totdat de rust is wedergekeerd is het moeilijk om te zeggen hoe het plotselinge verlies van Franco de twee zaadbanken waarbij hij betrokken was precies zal beïnvloeden. Het is echter waarschijnlijk dat het een vrij grote impact zal hebben – Franco’s expertise is moeilijk te evenaren en hij was een goede vriend van velen, dus beide zaadbanken worden zowel emotioneel als functioneel geraakt.

Hoe dan ook zal Franco’s nalatenschap via beide zaadbanken blijven voortleven. Zijn harde werk en toewijding hebben verzekerd dat cannabis toegankelijk is voor zij die het nodig hebben, en hebben de cannabisgemeenschap helpen vormen en ontwikkelen tot wat het vandaag de dag is. We brengen een ode aan zijn leven, dat toegewijd was aan de toekomst van cannabis.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken