Blog
Strain Review: Durban Poison
2 min

Strain Review: Durban Poison

2 min

Durban Poison is een pure, old-school Sativa, die een van de belangrijkste bouwstenen is geworden voor de hedendaagse hybriden.

Durban Poison werd tijdens de late jaren '70 voor het eerst ontdekt in Zuid-Afrika, door Ed Rosenthal op zijn zoektocht om nieuwe, niet-geteste genen te vinden. Hij had geluk dat Durban Poison zich bevond onder de verzamelde zaden, die hij mee terug bracht naar de VS. Hier werden de mogelijkheden van Durban Poison ontdekt en via een proces van selectief kweken, werd door de generaties heen de afstamming verbeterd en gestabiliseerd. Vanaf dit punt bereikte Durban Poison Amsterdam, waar ze verder werd verfijnd om buiten te bloeien in de kortere, Nederlandse zomer. Dit maakte haar in Europa enorm populair, waarna ze al snel de markt veroverde.

DE DURBAN POISON ERVARING

Durban Poison heeft een behoorlijk unieke smaak en aroma: Ze levert een zoete, met anijs doorregen smaak die in de mond blijft hangen. Ze is een pure Sativa en wekt ook de high op die je van een Sativa zou verwachten, waarbij de nadruk flink wordt gelegd op een zinderende, energetische cerebrale high. In tegenstelling tot sommige andere pure Sativa's, ontdekten we dat Durban Poison je geest niet volledig uit je lichaam blaast, maar in plaats daarvan houd je zelf de controle over een zeer motiverende en verkennende high, perfect als je dingen gedaan wil krijgen of volledig wil genieten van de prachtige wereld om je heen. Deze functionaliteit is deels dankzij het relatief lage THC gehalte en de verhouding van andere cannabinoïden, die rond de 8-9% hangen (hoewel het niet ongewoon is dat ze soms wel 15% kunnen bereiken).

Durban Poison (Dutch Passion) feminized

(19)
Ouders: Durban x Unknown Indica
Genetica: Sativa-dominant
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 14%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

DE MEDISCHE TOEPASSINGEN VAN DURBAN POISON

Dit lage THC gehalte, en de bijbehorende functionaliteit, is ook de reden waarom Durban Poison een absolute hit is geworden bij medisch gebruikers. Hoewel de specificaties van de overige cannabinoïden niet weten, is gemeld dat Durban Poison wel een favoriet bij de apotheken is, waarmee verlichting wordt geboden terwijl mensen wel hun dagelijkse ritme kunnen behouden.

DURBAN POISON IN DE KWEEKRUIMTE

Durban Poison blijft haar Sativa genen trouw en groeit op tot een extreem grote plant, waarbij een hoogte van 3 meter geen uitzondering is. Ze zal binnen de ruimte domineren. Om deze reden raden we meestal aan haar buiten te kweken, maar als je de ruimte hebt, of de bereidheid haar te trainen, kan ze binnen nog steeds floreren.

Tijdens de groei produceert Durban Poison sterke en uitbundige zijtakken, die bijdragen aan de grote oogst. In tegenstelling tot andere Sativa's, is de bloeiperiode van Durban Poison relatief kort, namelijk 8-9 weken. Terwijl ze bloeit, produceert ze adembenemende donkere en harsachtige toppen. Durban Poison is ook extreem bestendig tegen ongedierte en schimmels, waardoor ze een geweldige keuze is voor beginners die het kweken nog onder de knie moeten krijgen.

CONCLUSIE

Over het algemeen kan je niet de fout in met Durban Poison, mits je de ruimte hebt en je niet op zoek ben naar een variant die je van je sokken blaast. Deze old-school legende heeft de energie, functionaliteit en positieve eigenschappen in de kweekruimte om elke Sativa liefhebber trots te maken. Ze tilt je geest naar een hoger niveau van begrip en waardering, zonder je vermogens te beïnvloeden.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken