Blog
De paddestoel, ons buitenaardse vriendje?
2 min

De paddestoel, ons buitenaardse vriendje?

2 min

We weten dat dit bizar klinkt, maar er er zijn biologische argumenten om de theorie te onderbouwen!

Magische paddestoelen bezitten het vermogen onze geest de ruimte in te blazen, waarbij we de innerlijke werking van het universum te zien krijgen en het leven begrijpen tot ver buiten de grenzen van de basisopvattingen die we hier op aarde hebben. Het blijkt, dat sommige theoretici, filosofen en wetenschappers denken dat dit verder kan gaan dan hun psychedelische capaciteiten, omdat paddestoelen sporen theoretisch door de ruimte kunnen reizen!

Het is een bizarre gedachte om te denken dat paddestoelen buitenaards kunnen zijn! Maar voor je het idee van tafel veegt, zou je je eens moeten verdiepen in de principes van de theorie. Zelfs als het onjuist blijkt te zijn, is het idee prachtig en fascinerend, die gebruikt kan worden om debat en verkenning te stimuleren als je de volgende keer high bent! Het concept werd geformuleerd door de ingenieuze psychonaut filosoof Terrence Mc Kenna en zit ongeveer zo in elkaar:

Er is geen enkele, andere levensvorm op onze planeet die zo perfect geschikt zijn om door de ruimte te reizen als de sporen van paddestoelen. Ze kunnen een hoog vacuüm en waanzinnig lage temperaturen overleven en het omhulsel van een spore is een van de meest elektron dichte materialen in de natuur, tot het punt waarop McKenna zegt dat het bijna vergelijkbaar is met een metaal. Globale stromen kunnen zich zelfs vormen op het quasi-metalen oppervlak van een airborne spore, die dan dienst doet als afweermiddel tegen de extreme straling in de ruimte. Het is een duizelingwekkende gedachte dat iets zich zo kan evolueren dat het perfect is aangepast het universum te ontdekken.

MAAR WAAROM?

Dus misschien komen paddestoelen uit een ander deel van het sterrenstelsel. Als het gaat om verplaatsing door het sterrenstelsel, op de standaard snelheid van stellair materiaal, kunnen sporen zich in minder dan 400.000 jaar van de ene kant naar de andere verplaatsen, wat niet zoveel is op het grote geheel. Maar waarom? Als deze theorie waar is, is het dan slechts toeval dat ze door de ruimte reizen? Wat is het doel en waarom hebben ze zich geëvolueerd om dit te doen? Is het simpele wildgroei of is er meer aan de hand? De theorie wekt veel vragen op.

McKenna probeert het uit te leggen door de theorie verder te voeren. Hij gebruikt de mogelijkheid van een zeer gevorderde beschaving als voorbeeld. Als een beschaving geavanceerd genoeg is, dan is de kans groot dat hun concepten en begrip van de realiteit de onze overstijgen. Als ze geavanceerd genoeg waren om hun genetische structuur te veranderen, dan kunnen er vele voordelen kleven aan veranderen/evolueren in een paddestoel. Paddestoelen zijn enorm veerkrachtig, niet-invasief, bijna onsterfelijk, bevatten veel neurotransmitters en zijn in staat door de ruimte te reizen. Het zou een perfecte manier zijn het sterrenstelsel te ontdekken en te koloniseren. Zodra de paddestoelen zich vestigen, creëren zij daarnaast ook nog een ondergronds netwerk van mycelium dat sterk lijkt op de neurale netwerken in het menselijke brein. Hoewel het idee een paddestoel te zijn niet zo aantrekkelijk klinkt, is het wellicht een toestand van zijn die verder gaat dan wij kunnen bevatten. Dan moet je er nog rekening mee houden dat paddenstoelen de enige 4-gefosforyleerd chemische stof bevatten die in de natuur voorkomt (psilocybine, 4-po-DMT). McKenna beweert dat, als er ooit een vingerafdruk was van een buitenaardse levensvorm, dit het is. En dan is er nog niet besproken dat dergelijke stoffen een nooit eerder opgewekt gevoel van eenheid en begrip van het universum opwekken, wanneer ze worden gebruikt.

Accepteren van de theorie dat paddestoelen buitenaards zijn, betekent dat je een grote, intellectuele sprong moet maken, maar de theorie heeft zeker sterke punten. Wij vinden het zelf wel een goede theorie en menen dat het iets extra's toevoegt aan de hele ervaring met magische paddestoelen. Als het al iets doet, is het een gezond filosofisch debat stimuleren en dat kan nooit slecht zijn voor een gemeenschap die probeert het intellectuele begrip uit te breiden.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken