Blog
Dit is wat er echt in een XTC pil zit
1 min

Dit is wat er echt in een XTC pil zit

1 min

Zuiverheid zal altijd een zorg zijn als je drugs koopt op straat. Dit geldt zeker voor XTC, de "mysterie pil" van de drugswereld. Nieuw onderzoek suggereert dat de zorg terecht is.

Een van de redenen waarom MDMA een slechte reputatie heeft, is XTC, een pil die MDMA moet bevatten, maar vaker wel dan niet een cocktail bevat van andere, goedkopere drugs en vulmiddelen. Dit kan het verschil maken tussen een fantastische, liefdevolle avond of, in het slechtste geval, een tripje naar het ziekenhuis.

Dit is een grote zorg en er zijn groepen ontstaan die campagnevoeren om gebruikers te informeren, waarmee ze ervoor zorgen dat gebruikers weten wat ze kopen. Een zo'n groep, bekend als Project Know, houdt de inhoud van zowel XTC als Molly al 10 jaar in de gaten en neemt wereldwijd monsters. In totaal hebben ze meer dan 27.000 pillen geanalyseerd. De belangrijkste uitkomst van deze resultaten (die je hieronder kan zien)? Gebruik altijd een testkit om te verzekeren dat je weet wat je neemt.

DE RESULTATEN

Hieronder vind je een grafiek, waarin de resultaten van de analyses van Project Know staan verwerkt en deze zijn behoorlijk schokkend. Hoewel het aantal landen beperkt is, wordt aangetoond dat de gekochte XTC hoogstwaarschijnlijk minder dan 50% MDMA bevat.

MoaYIUa

Zoals je kan zien, heeft Nederland absoluut de meest zuivere XTC, terwijl dit niet het geval is in landen als Canada.

Volgens Project Know:

"De meeste XTC pillen bevatten wel de stof die XTC haar naam geeft: MDMA, of een stof die zo in structuur overeenkomt dat het net zo goed MDMA kan zijn. Maar pillen bevatten ook regelmatig speed, die de empathogene kwaliteiten niet imiteert en zo haar eigen gezondheidsrisico's heeft, zeker als het wordt geconsumeerd met andere actieve ingrediënten."

Vrij verrassend was de grafiek waarin de PMA inhoud wordt aangetoond. PMA komt in structuur overeen met MDMA en het kan je een alert en levendig gevoel geven; het is echter veel giftiger dan MDMA en het risico op overlijden is veel groter (vandaar dat het ook bekend is als Dr. Death).

Het toont maar weer eens aan dat je niet veilig genoeg te werk kan gaan als het aankomt op producten als XTC en Molly. Doe je huiswerk, test je voorraad en koop van een betrouwbare bron.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken