Blog
Het Ontdekken Van Psilocybe Tampanensis: De Originele Truffel
2 min

Het Ontdekken Van Psilocybe Tampanensis: De Originele Truffel

2 min

Van de vele magische paddestoelen die er zijn, heeft Psilocybe Tampanensis een speciaal plekje: Truffels werden voor het eerst ontdekt in deze soort.

Psilocybe Tampanensis is een zeldzame paddestoel, die behoort tot de Strophariaceae familie van schimmels. En als we zeldzaam zeggen, bedoelen we natuurlijk de groei in het wild. Tegenwoordig wordt Psilocybe Tampanensis overal gekweekt voor een reden: Haar truffels. Niet alle magische paddestoel variaties produceren sclerotia en de Psilocybe Tampanensis was de eerste ontdekte soort, die onze geliefde Stenen der Wijzen produceert.

De effecten van Psilocybe Tampanensis

Dit is een soort die zeer bekend is vanwege haar gemiddelde kracht en zeer plezierige effecten. Het levert een solide ervaring, zonder te ver te gaan. Psilocybe Tampanensis heeft een solide, gemiddelde kracht als het gaat om de psilocybine (het belangrijkste, psychoactieve bestanddeel van paddestoelen), waardoor ze heel toegankelijk zijn, zeker voor personen die geen interesse hebben in een die-hard kracht voor gevorderden. Het is zo populair dat het een van de meest in beslag genomen paddestoelen in Duitsland is.

Afhankelijk van de dosering, kan Psilocybe Tampanensis diverse effecten opwekken. Het hangt grotendeels af van de hoeveelheid ingenomen psilocybine. Op de aanbevolen dosering kan Psilocybe Tampanensis veranderingen opwekken in visuele- en geluidswaarnemingen, heldere visioenen met gesloten ogen, een gevoel van verbondenheid en eenheid, maar ook mogelijke perioden waarin je alleen maar moet lachen. Psilocybe Tampanensis heeft voornamelijk effect op de geest; het verandert de manier waarop je over het leven denkt en hoe je bewustzijn dit waarneemt.

Je kan Psilocybe Tampanensis te pakken krijgen via de Zamnesia Shroomshop!

De geschiedenis

Hoewel het waarschijnlijk is dat Psilocybe Tampanensis al tijden op aarde is, werd ze pas ontdekt in 1977, in Tampa, Florida. Hoewel de naam gelijk is, werd ze sinds de ontdekking niet in het wild in Tampa gevonden, maar wel op andere locaties, zoals Mississippi. Het originele monster uit Florida werd gekloond en de afstammelingen zijn grotendeels verantwoordelijk voor het gemak waarmee Psilocybe Tampanensis tegenwoordig verkrijgbaar is.

Plantkunde

Als je er ooit zelf een gezien hebt, weet je dat Psilocybe Tampanensis ongeveer 2-6cm hoog wordt en een hoedje produceert die bol begint, maar platter wordt naarmate ze ouder wordt. Het is een gladde variatie op de magische paddestoel en is vaak lichtbruin van kleur. Het daadwerkelijke vlees van de paddestoel is gewoonlijk wit-gelig en wordt blauw als ze kneust. De verse smaak wordt meestal beschreven als vers gemalen bloem.

Scheikunde

We vinden twee voornaamste groepen actieve chemicaliën in de Psilocybe Tampanensis. Dit zijn psilocybine/psilocine en baeocystine/norbaeocystine.

Psilocybine & Psilocine

Psilocybine en psilocine zijn twee vergelijkbare alkaloïden, bekend als tryptamines. Psilocybine is in feite de voorloper op psilocine in het lichaam. Hoewel beiden kunnen worden gevonden in de Psilocybe Tampanensis, zal het lichaam psilocybine omzetten in psilocine door het verwijderen van een fosfaatgroep.

Baeocystine / Norbaeocystine

Deze behoren ook tot de tryptamine klassen van alkaloïden; zowel baeocystine en norbaeocystine zijn zwakke hallucinogenen. Ze worden uitsluitend in schimmels gevonden en vaak in die soorten die ook psilocybine en psilocine bevatten.

Nu weet je alles over Psilocybe Tampanensis! Meer informatie over magische paddestoelen en truffels kan je vinden in onze Shroomshop, hier op de website van Zamnesia.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken