Blog
Hoe Maak Je Cannabis IJs
4 min

Hoe Maak Je Cannabis IJs?

4 min

Bij Zamnesia geloven we dat hoge temperaturen niet nodig zijn om te genieten van een ijsje. Vooral niet als je er ook een buzz van krijgt! We hebben een recept samengesteld voor wiet-ijs waarvan je gegarandeerd smult. Dit recept is gemakkelijk te maken en het eten is nog simpeler!

Stel je eens voor: een combinatie van ijs en je favoriete wietsoort. Klinkt dat niet perfect? Stop met dromen en maak het de realiteit! Het is tijd om die smaakpapillen te prikkelen. Het zal je verbazen hoe gemakkelijk het is om ijs te maken, verrijkt met cannabis.

We hebben een korte, handige video gemaakt, waarin je een idee krijgt van hoe je cannabis-ijs maakt. Maar je hoeft de video niet te volgen tijdens het kokkerellen. Hieronder bespreken we het recept, zodat je op je eigen tempo kunt werken.

IJS MET CANNABIS, HOE ZIT DAT?

IJS MET CANNABIS, HOE ZIT DAT?

Cannabis-ijs is simpelweg een andere manier om van je wiet te genieten. Dit is ook het geval met andere  cannabis edibles. Maar afkoelen met een ijsje op een warme zomerdag, terwijl je ook van een lekkere buzz geniet, klinkt toch wel erg idyllisch.

Wees wel voorzichtig! Net als bij alle andere edibles, eet je al snel te veel. Voor je het doorhebt, is alles op en zit je met een enorme high! Om je porties te doseren, kun je je ijs verdelen en bewaren in kleinere bakjes. Zo verlies je jezelf niet in de verrukkelijke smaken van je ijs.

Voordat het zover is, moet je enkele acties ondernemen om die bevroren traktatie daadwerkelijk te fabriceren.

HOE MAAK JE ZELF IJS MET CANNABIS?

Video id: 268590134

Heb je de video bekeken? Dan vind je hier een handig overzicht van alle benodigde ingrediënten en apparatuur om deze fantastische, ijskoude lekkernij te maken. We bespreken ook hoe je je wiet bereidt voor consumptie en uiteraard hoe je je zelf cannabis-ijs maakt.

INGREDIËNTEN

 • 5g hasj of 10g fijngemalen toppen
 • 500ml slagroom (of veganistische variant)
 • Snufje zout
 • 400g banaan
 • 75g suiker of een andere zoetstof
 • 3el rum
 • 2el boter (of veganistische variant)
 • 5el honing (of veganistische variant)

Uiteraard mag je de bovenstaande ingrediënten vervangen door andere producten. Je kunt ook andere voedingsmiddelen toevoegen om je smaakpapillen te bevredigen (zoals noten, koekjes, enz...).

APPARATUUR

Voor de decarboxylering:

 • Grote bakplaat
 • Bakpapier
 • Spatel of houten lepel

Voor het ijs:

 • Twee grote steelpannen
 • Garde
 • Grote schaal
 • Bakje met deksel voor in de vriezer

DECARBOXYLERING

DECARBOXYLERING

Voordat we overgaan op het maken van ijs, moeten we eerst een enorm belangrijk onderwerp behandelen: decarboxylering. Geen zorgen, dit wordt geen ingewikkelde les (het gaat tenslotte om ijs!). We bespreken de basis, zodat jij snel het meeste uit je wiet-ijs haalt.

Decarboxylering draait om het verhitten van cannabis tot het punt waarop cannabinoïdezuren veranderen in actieve cannabinoïden. Heel simpel uitgelegd, verzekert decarboxylering dat je edibles psychoactief zijn. Als het plantenmateriaal dit proces niet ondergaat, wekt het geen high op. Decarboxylering gebeurt automatisch bij het roken of vapen. Dit komt vanwege de vlam of het verwarmingselement. Maar voor het decarboxyleren van edibles is enige voorbereiding vereist.

Gerelateerd artikel

Hoe Decarboxyleer Je Cannabis Sous-Vide?

Er bestaan een aantal manieren om te decarboxyleren. Bij de eerste methode maak je gebruik van een conventionele oven:

 1. Verwarm je oven voor op 105-110°C.

 2. Vermaal je wiet tot kleine stukjes, maar maak er geen poeder van. Leg je product op een bakplaat met bakpapier en plaats het geheel 30-45 minuten in de oven.

 3. Zodra de toppen een lichtbruine kleur hebben, zijn ze klaar. Schep de wiet tijdens het bakken een aantal keren om voor een gelijkmatige verwarming.

 4. Als de baktijd is verstreken, laat de cannabis eerst wat afkoelen. Nu kan het infuseren beginnen!

Bij een andere methode voor decarboxylering, plaats je je cannabis in vacuüm-verzegelde plastic zakken. Deze kook je ongeveer 1 uur in een pan of snelkookpan. Verwijder na het koken de zak uit de pan. Voilà! Je hebt nu gedecarboxyleerde wiet, zonder bruine kleur.

INSTRUCTIES

Instructies Voor Ijs Met Cannabis

Je hebt nu alle benodigdheden, dus het is hoog tijd voor de volgende stap!

 1. Giet de room in een steelpan en breng deze op middelhoog vuur aan de kook.

 2. Doe de boter, suiker en het zout in een tweede pan op middelhoog vuur en laat dit smelten terwijl je roert.

 3. Neem je gemalen, gedecarboxyleerde wiet en roer het in de steelpan met de boter, suiker en het zout. Zorg voor een gelijkmatige verdeling.

 4. Klop de warme room door het botermengsel met de garde.

 5. Prak de banaan in een grote kom.

 6. Zodra de banaan tot moes is geprakt, kun je het roommengsel, de rum en eventuele andere ingrediënten toevoegen aan de kom.

 7. Meng alles door elkaar tot het hele mengsel een pasta-achtige textuur heeft.

 8. Plaats het mengsel een aantal uren in de vriezer, totdat het een papperige textuur begint te krijgen.

 9. Haal de kom uit de vriezer en giet het mengsel in een geschikt bakje.

 10. Klop nogmaals tot een egaal mengsel ontstaat.

 11. Plaats een deksel op het bakje en zet je ijs terug in de vriezer totdat het een vaste vorm heeft.

En dat is alles wat je hoeft te doen om je eigen ijs met cannabis te maken. Klinkt het simpel? Dat vinden wij ook! Nu rest de vraag welke cannabis strain het meest geschikt is voor het maken van ijs. Gelukkig hebben we een paar suggesties voor je. Hieronder lees je meer.

DE BESTE STRAINS OM IJS VAN TE MAKEN

Heb je al een strain in gedachten om je ijs van te maken? Dat is helemaal prima! Maar kun je wel een suggestie gebruiken voor de beste smaken en grootste buzz? We bevelen onderstaande soorten van harte aan!

CHOCO HAZE

Choco Haze (Zamnesia Seeds)

Het is vast niet verrassend dat we deze strain hebben gekozen. Choco Haze is een sativa-dominante kruising met een zoete smaak. Dit past natuurlijk perfect bij ijs. Heerlijke, rijke chocoladesmaken zijn natuurlijk een klassieker in ijs, maar ook in cannabissoorten. Choco Haze wekt een krachtige, toch kalme, soepele high op zonder brain freeze!

GELATO

Gelato (Zamnesia Seeds)

Gelato kenmerken we door ongelooflijk zoete geuren. Toch bezit ze ook volle, gevarieerde en gestructureerde smaken, op een goede manier. De verrukkelijke vleugen citroen, munt en vanille plagen je smaakpapillen. Deze soort schreeuwt gewoon om een toevoeging aan edibles. Wacht niet langer en voeg vandaag nog Gelato toe aan je cannabis-ijs! 

STRAWBERRY BANANA

Strawberry Banana

Zoals de naam al doet vermoeden, mag je een ware smaakexplosie verwachten. In het spotlicht staan bananen en aardbeien, afgewerkt met een bijpassend, zuiver en aangenaam aroma. Tel daar een ontspannende, langdurige high bij op en dan weet je vast dat dit de perfecte soort is voor elk ijsrecept! Strawberry Banana is verrijkt alle zoete edibles.

HET BEWAREN VAN IJS MET CANNABIS

HET BEWAREN VAN IJS MET CANNABIS

Je hebt dat heerlijke ijs helemaal zelf gemaakt. Het is uiteraard belangrijk het correct te bewaren. Aangezien het hier om ijs gaat, is je vriezer de enige optie. Er is een goede vuistregel voor zelfgemaakte edibles: schrijf de productiedatum op het bakje. IJs bevat zuivel. Na verloop van tijd kan het bederven, of er ontstaan veel ijskristallen.

Twijfel je of je jouw zelfgemaakte ijs nog kunt eten? Ruik dan aan het ijs en dan weet je al snel genoeg. Maar met de juiste zorg, is je cannabis-ijs minimaal 2-3 maanden houdbaar. Maar goed, wie houden we hier voor de gek? Het is waarschijnlijk al lang op voor die tijd. Een lekkere, unieke edible die je in een handomdraai maakt, blijft zeker niet lang liggen!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken