Blog
Hoe Maak Je Cannabis Ijs
2 min

Hoe Maak Je Cannabis Ijs

2 min
Headshop Recipes

Het is gewoon de perfecte combinatie: een zoet ijsje in een hoorntje met een groene buzz. We hebben een simpel recept samengesteld om dit culinaire wonder zelf te maken, waarmee je je smaakpapillen zeker een plezier kan doen.

Als je koeienmelk wil vermijden, is het makkelijk een veganistische versie van cannabis ijs te maken door de melkproducten te ruilen voor hun veganistische tegenhanger. Afhankelijk van wat je gebruikt, zal het de consistentie en smaak een beetje veranderen, maar het zal wel goed lukken.

Voordat we beginnen, een korte opmerking over decarboxylatie: ja, daar hebben we dat woord weer. Maar het is belangrijk: het verwarmen van cannabis is cruciaal voor je recepten. Als de cannabis niet voldoende verhit wordt voor gebruik, zal de THC erin niet actief worden. Rauwe cannabis bevat THCA, waarvan je niet high wordt. Het is het proces van het verhitten van cannabis die THCA omzet in THC, haar psychoactieve tegenhanger.
Om zeker te weten dat de ijs het gewenste effect levert, moet je de cannabis eerst verwarmen. Dit kennen we als gedecarboxyleerde cannabis. Om dit te doen, zet je de oven op de laagste stand, ongeveer 115 graden Celsius, maar zorg ervoor dat de temperatuur niet hoger komt. Bak je cannabis tenminste 30 minuten. De cannabis zal ruiken tijdens het bakken, maar geen zorgen, de THC wordt niet beschadigd en gaat niet verloren op deze temperatuur. Het tegenovergestelde is eerder waar, de hitte verzekert dat de cannabis actief is en klaar voor de strijd. Natuurlijk hoef je dit niet te doen voor het roken of vaporizen, omdat de vlam of hitte in de vaporizer dat gedeelte voor haar rekening neemt.

De ingrediënten

  • 5 gram hasj of 10 gram fijn vermalen toppen
  • 500 ml slagroom
  • Een mespuntje zout
  • 400 gram banaan
  • 75 gram suiker of een alternatief zoetmiddel
  • 3 eetlepels rum
  • 2 eetlepels boter
  • 5 eetlepels honing

Voel je vrij om andere ingrediënten toe te voegen die banaan en honing complimenteren, zoals noten of koekjes, etc.

De methode

1. Giet de slagroom in een sauspan en verwarm dit op een gemiddeld hoog vuur totdat het begint te sudderen.

2. Tegelijkertijd doe je de boter, suiker en zout in een tweede pan op gemiddeld hoog vuur en roer dit terwijl het smelt.

3. Verkruimel de gedecarboxyleerde en fijn vermalen cannabis in de botermix, waarbij je blijft roeren en verwarmen.

4. Meng met een garde de room in je botermix.

5. Prak je banaan in een grote kom.

6. Zodra je banaan een pasta wordt, voeg je de room, rum, honing, en alle andere ingrediënten die je in je ijs wilt hebben, toe aan je kom.

7. Mix alles grondig samen totdat de hele mix een pasta-achtige consistentie heeft.

8. Zet deze mix een paar uur in de vriezer, tot het een papperige dikte krijgt.

9. Neem de kom en giet de mix in een ander bakje, zoals een oud ijsbakje.

10. Meng met een garde totdat de mix weer zacht is.

11. Doe de deksel op het bakje en stop het ijs terug in de vriezer todat het stevig is.

Dat is alles! Je hebt nu met succes je eigen cannabis ijs gemaakt, klaar om er discreet van te genieten. Het is een smakelijke en zoete lekkernij, perfect voor een warme zomeravond. Zoals met elk cannabis recept, kan je naar wens meer of minder cannabis toevoegen. Zorg er alleen voor dat je cannabis goed gedecarboxyleerd is!

Video: Hoe Maak Je Cannabis Ijs


Read more about
Headshop Recipes
Zoeken in categorieën
of
Zoeken