Blog
Hoe Maak Je Cannabisthee?
3 min

Hoe Maak Je Cannabisthee?

3 min

Als je aan cannabisgebruik denkt, dan denk je al gauw aan roken, vapen en edibles. Maar wist je dat je van je cannabistoppen ook heerlijke thee kunt maken? Lees hier alles over cannabisthee en ontdek hoe je het zelf maakt.

Cannabis is heel veelzijdig! Je kunt er op diverse manieren van genieten, onder andere door het te roken of edibles te eten. Maar dat je er ook lekkere thee van kunt zetten, is minder bekend.

Het drinken van cannabisthee is vaak milder dan het inhaleren van de rook van wiet. Voor sommigen is dat wenselijk; voor anderen niet. Wil je een intensere belevenis, dan kun je er echter wel meer van drinken of simpelweg meer wiet gebruiken.

Het maken van cannabisthee is net zo moeilijk of makkelijk als je zelf wilt. Je moet er misschien wat meer voor doen dan bij gewone thee, maar het resultaat is beslist de moeite waard!

Het nut van cannabisthee

Het Nut Van Cannabisthee

Iedereen weet dat cannabis roken best heftig kan zijn en niet goed voor je longen is. Vapen en edibles zijn wat dat betreft een goed alternatief. Het drinken van cannabisthee gaat uit van hetzelfde principe als het eten van edibles. Zo kun je wel van de effecten van cannabis genieten, maar hoef je het niet te inhaleren.

Het effect van cannabisthee

Zoals gezegd, heeft cannabisthee een wat milder effect dan het roken van cannabis. De cannabinoïden in de thee werken namelijk op een andere manier op je lichaam in (vergelijkbaar met edibles). Zo zeggen veel liefhebbers dat ze een meer fysieke high ervaren. Dit hangt echter wel af van de sterkte van de thee en de gebruikte strain. Bovendien duurt het effect vaak veel langer, soms wel acht uur. Dit is ook de reden dat het populair is onder holistische wietgebruikers; zij gebruiken het vaak om de hele dag door rust te ervaren.

De risico's

Zoals alle manieren van cannabisgebruik kan het drinken van cannabisthee bepaalde bijwerkingen hebben. Je kunt er bijvoorbeeld al snel teveel van nemen (vooral als je het voor het eerst gebruikt) en daar langdurig last van krijgen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn:

 • een droge mond
 • rode ogen
 • versnelde hartslag
 • misselijkheid
 • maagpijn of diarree
 • duizeligheid

Deze bijwerkingen komen bijna alleen voor als je nog niet zolang cannabis gebruikt, en zijn op geen enkele manier levensbedreigend. Maar houd ze wel in gedachten, zeker als je iemand een kopje cannabisthee aanbiedt die nog nooit edibles heeft gehad of er zelf nog niet veel ervaring mee hebt.

Het maken van cannabisthee

Het Maken Van Cannabisthee

Nu je de voor- en nadelen van cannabisthee kent, wordt het tijd om het zelf te maken. Daar heb je maar een paar ingrediënten, wat keukengerei en natuurlijk je favoriete wiet voor nodig. Als je de bereidingswijze goed volgt, heb je binnen de kortste keren heerlijke cannabisthee!

Tijdsduur

Het maken van cannabisthee is relatief simpel, maar het kost je wel minstens drie kwartier. Als je 's avonds vrienden over de vloer krijgt of er zelf de hele dag door van wilt genieten, maak het dan 's morgens al klaar!

Ingrediënten

Ingrediënten

 • ½ gram cannabistoppen
 • ½ theelepel boter
 • 1 theezakje (naar keuze)
 • 350ml water
 • suiker, siroop of honing (naar smaak)

Benodigdheden

Bereidingswijze

1. Zet de koekenpan op laag vuur en doe er een halve theelepel boter in. Laat de boter met behulp van de spatel helemaal smelten.

Bereidingswijze 1

2. Maal je cannabis in de grinder fijn en doe het bij de gesmolten boter in de koekenpan. Roer het goed door elkaar.

Bereidingswijze 2

3. Voeg nu de thee naar keuze toe. Knip hiervoor het theezakje open en strooi de thee bij het mengsel van boter en wiet.

Bereidingswijze 3

4. Haal de koekenpan van het vuur als je alles goed doorgeroerd hebt. Lepel het mengsel in je thee-ei. Misschien ziet het er nog niet zo lekker uit, maar geen zorgen!

Bereidingswijze 4

5. Doe 350ml water in een pan en breng het aan de kook. Leg het thee-ei in het water en laat het ongeveer een half uur trekken. Voeg water toe als het tijdens het koken opraakt.

Bereidingswijze 5

6. Na een half uur haal je de pan van het vuur. Laat het water afkoelen tot je het kunt drinken. Zeef overtollige wiet of theeblaadjes eruit voor je het drinkt. Doe tot slot de cannabisthee in een theekop, voeg naar smaak suiker, siroop of honing toe en geniet ervan!

Bereidingswijze 6

Geschikte strains voor cannabisthee

Geschikte Strains Voor Cannabisthee

Maar welke strains zijn geschikt om thee van te maken? Vanzelfsprekend kun je de wiet gebruiken die je al in huis hebt, maar sommige soorten lenen zich er bij uitstek voor en mengen beter met hete vloeistoffen. Om je een idee te geven, volgt hieronder een aantal geschikte strains.

Blue Dream (Zamnesia Seeds)

De eerste op het lijstje is Blue Dream, een smakelijke mix van Blueberry en Haze. De strain leent zich daarmee heel goed voor een fruitige bessenthee. De wiet bevat ongeveer 19% THC en bezorgt je zowel fysiek als mentaal een mellow high. Bovendien kun je de plant heel goed zelf kweken en produceert ze binnenshuis een oogst van wel 300–350g/m². Ideaal voor in een stash box naast je theepot!

Blue Dream (Zamnesia Seeds) feminized

(97)
Ouders: Blueberry x Haze
Genetica: 20% Indica / 80% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 19%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Lemon Power Haze (Zamnesia Seeds)

De volgende is Lemon Power Haze. Deze strain kun je goed combineren met citroenachtige theesoorten, en belooft sterke vleugjes zuur en skunk. Als kruising tussen Lemon Skunk en Haze is de soort heel opwekkend en perfect voor overdag. Wil je even lekker ontspannen, maar niet te moe worden, neem dan een kopje cannabisthee met Lemon Power Haze!

Lemon Power Haze (Zamnesia Seeds) feminized

(75)
Ouders: Lemon Skunk x Amnesia Haze
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Green Gelato (Royal Queen Seeds)

Green Gelato is de laatste op het lijstje. Deze lekkere strain van Royal Queen Seeds bezorgt je een grote oogst en heeft een THC-gehalte van ongeveer 27%. Green Gelato biedt daarmee niet alleen een heerlijke ontspannende high, maar heeft ook een lekker zoete, muntachtige citroensmaak, die je goed met diverse theesoorten kunt combineren.

Green Gelato (Royal Queen Seeds) Feminized

(72)
Ouders: Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
Genetica: 55% Indica / 45% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 27%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Aan de slag!

Aan De Slag!

Zoals je ziet, is het helemaal niet zo moeilijk om zelf heerlijke cannabisthee te maken. Als je liever wat minder wiet wilt roken of helemaal niet meer, dan is dit een heel goed alternatief. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en kunt er in principe van genieten wanneer je maar wilt. Wacht dus niet langer en ga aan de slag!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken