Blog
Cannabisthee
2 min

Hoe Maak Je Cannabisthee?

2 min

Het bereiden van cannabis thee is een zeer eenvoudig proces. Voor sommige cannabis gebruikers is het een ontspannend alternatief voor het roken van wiet. De high is milder, maar het medische effect houdt langer aan. In onderstaand artikel zetten we de details op een rij, en geven je makkelijk te volgen instructies om zelf thuis cannabis thee te maken.

Cannabisthee is op dit moment razendsnel in populariteit aan het stijgen. Veel mensen die regelmatig cannabis gebruiken, drinken thee als alternatief voor edibles en concentraten.

Het maken van cannabisthee kan zo simpel en zo moeilijk zijn als je zelf wilt. Het lijkt niet echt op het maken van een normale thee, maar het eindresultaat is het meer dan waard.

Over het algemeen zijn de effecten van het drinken van cannabis via een thee veel milder dan wanneer het wordt geïnhaleerd. Dat betekent niet dat het geen sterk effect heeft. Als je genoeg thee drinkt, kan je hetzelfde effect verkrijgen als wanneer je een joint rookt. De effecten duren alleen wel langer (tot wel 8 uur).

Het effect van het drankje is om mensen te kalmeren en pijn te verzachten. Koningin Victoria van Engeland beschreef dat zij canna thee dronk om menstruele krampen te verminderen.

WAAROM DRINK JE CANNABISTHEE?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen beginnen met het drinken van cannathee. De longen zijn niet de beste weg voor drugs om de bloedbaan binnen te komen. Onzuiverheden in de substantie of in het aflevermechanisme komen daar terecht. Er zijn ook mensen die gewoonweg niet kunnen roken. Dit kan komen door verschillende condities van het lichaam of door de leeftijd.

Het inhaleren van cannabis zorgt het snelste voor verlichting. Maar dit betekent niet dat het ook de beste manier is om cannabinoïden binnen te krijgen.

VERSCHILLENDE EFFECTEN

Net als edibles, zorgt het drink van cannabinoïden in een thee dat de drug anders werkt. Gebruikers beschrijven meer een lichamelijke high dan een cerebrale high. Dit ligt ook aan de sterkte van de thee.

Gebruikers beschrijven dat de effecten veel lijken op het eten van cannabis edibles. Veel mensen die lijden aan artritis en chronische pijn gebruiken cannabis thee. Ze vinden vaak dat het helpt om de symptomen gedurende de dag onder controle te krijgen zonder vervelende bijeffecten.

Gerelateerd artikel

Waarom Het Eten Van Wiet Sterker Is Dan Roken

Recept voor cannabisthee

Het proces voor het maken van een effectieve medicinale cannabis thee vraagt om wat voorbereiding. THC kan geëxtraheerd worden door de cannabistoppen te koken. Maar het toevoegen van alcohol, boter, olie of melk in het water is nodig, omdat THC niet opgenomen wordt in water. THC kan zich echter wel binden aan vettige substanties en olie. Deze substanties helpen THC op te lossen in je thee.

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingredienten:

  • ½ gram cannabistoppen
  • ½ theelepel boter
  • 1 theezakje
  • 1½ kopje water
  • Optioneel: suiker of honing voor de smaak

Instructies:

1. Vermaal de cannabis. Verwijder de stammetjes. Mix de toppen met de boter. Zorg dat de cannabis volledig is opgenomen in het vet. Leeg het theezakjes in je cannabismix. Mix het met de boter en cannabis. Je kan de mix terug stoppen in het zakje en het opnieuw dichtmaken. Een beter optie is het gebruiken van een thee-ei. De Zamnesia Thee Infuser is hier perfect voor.

2. Breng het water aan de kook in een sauspan. Laat het thee-ei in het water zakken. Laat de sauspan voor 30 minuten zachtjes koken. Als het erop lijkt dat het water te laag komt te staan, voeg dan wat water toe tijdens het koken.

3. Laat de thee staan totdat hij genoeg afgekoeld is om te drinken. Als deeltjes van de plant uit je thee-ei zijn ontsnapt, zorg dan dat je deze eruit haalt voordat je je thee gaat drinken.

ANDERE MOGELIJKHEDEN MET HETZELFDE IDEE

In India heb je een soortgelijk drankje dat Bhang wordt genoemd. Het wordt geserveerd aan gasten op feestjes. Wanneer het geserveerd wordt, wordt het ook gemixt met andere kruiden zoals kaneel en suiker.  

Het is ook mogelijk om een heerlijke Chai met cannabis te maken. In plaats van het gebruiken van boter vervang je 1/3e van het water voor melk. Voeg daarbij ook 1 theelepel vanille. Voeg dit toe aan de gemalen cannabis in een blender. Plaats dit dan in een sauspan om te verhitten met water. Zorg dat de melk nooit kookt! Dit moet je ongeveer 30 minuten zachtjes laten pruttelen. Zorg dat je water toevoegt, zodat je cannabis niet droog kookt. Voeg kaneel en suiker toe naar eigen wens en klaar!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken