Blog
Hoe maak je karamels met cannabis?
1 min

Hoe maak je karamels met cannabis?

1 min

Is er een manier om simpele en romige karamels nog lekkerder te maken? Het antwoord is ja! Voorzie ze van cannabis en geniet van een zoete, buzzende dag.

Als het gaat om cannabis edibles, draait het al lang niet meer om spacecake of hasj brownies. Er is een groot aanbod exotische recepten met cannaboter als hoofdingrediënt. Dit recept valt op, vanwege het gemak en de snelheid waarmee je het maakt, waardoor het ideaal is voor beginners.

Karamel heeft wat interessante eigenschappen, waardoor het een populaire cannabis edible is. Met suiker als conserverend middel kan je het lang bewaren. Het maken van een grote voorraad is dus een goed idee, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over bederf. Je kan karamel eenvoudig bewaren; het kan worden ingevroren en je kan er onderweg van genieten. Hier is dus een snel en eenvoudig te volgen recept waarin we haarfijn uit de doeken doen hoe je zelf je eigen voorraad maakt.

INGREDIËNTEN:

  • 225gr cannaboter
  • 450gr bruine basterdsuiker
  • Een snufje zout
  • 240ml maissiroop
  • 310ml gecondenseerde melk
  • 1 theel. vanille extract

INSTRUCTIES:

1. Allereerst smelt je de boter in een kleine tot gemiddeld grote pan over een gemiddeld hoog vuur.

2. Wacht tot de boter een romige vorm aanneemt en voeg dan bruine suiker en zout toe. Roer goed door.

3. Voeg nu de maissiroop toe en roer goed. Je kan langzaam, terwijl je blijft roeren, de gecondenseerde melk toevoegen. Zorg ervoor dat je constant blijft roeren om een glad, romig mengsel te krijgen zonder klontjes.

4. Kook gedurende 15 minuten of totdat het mengsel stevig en kleverig wordt. Karamel gaat ook goed samen met noten of zelfs fruit, dus voel je vrij om wat toe te voegen.

5. Op dit punt kan je de hittebron uitzetten en het vanille extract toevoegen. Roer tot het volledig is opgenomen. Giet het mengsel in een bakblik (22x33cm wordt het meest gebruikt) en laat het afkoelen. Zodra je mengsel op kamertemperatuur is, snijd je de karamels in de door jou gekozen vorm en pak je ze in.

In iets minder dan een half uur heb je overheerlijke karamel met cannabis klaar om te serveren. Geniet ervan! Onthoud dat het een tijdje duurt tot cannabis edibles effect hebben, dus doe rustig aan!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken