Koken met wiet: Cannabis brood

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogCannabisRecepten

Koken met wiet: Cannabis brood

Brood is een populair product in het moderne dieet, maar waarom varieer je niet eens met brood waarvan je ook nog eens een buzz krijgt?

Of je nu een sandwich maakt, je brood roostert of eet als onderdeel van een grotere maaltijd, brood wordt dagelijks gegeten en veel mensen zijn er dol op. Nou, nu kan je de boel wat oppeppen, met je eigen, zelfgemaakte cannabis brood. We hebben een recept voor zowel een hartig brood als een vruchtenbrood met cannabis.

De ingrediënten:

- 3 theelepels cannabis boter (hoe je cannabisboter maakt, vind je hier)
- Fijn gemalen marihuana voor de smaak (decarboxyleer het eerst)
- 350 ml water
- 2 theelepels droge gist
- 1,5 theelepel zout
- 60 ml vetvrije melkpoeder
- 480 gram bloem
- 3 theelepels suiker

Instructies:

1. Start met het activeren van je gist. Om dit te doen, giet je de gist in 350 ml warm water met een mespuntje suiker. Laat dit 10 minuten staan en dan zal je zien dat je gist belletjes maakt.

2. Doe je suiker, zout, gemalen marihuana, droge melk en bloem in een mengkom. Zorg ervoor dat je niet teveel wiet gebruikt, of vervang dit met de cannabis boter. Een goede dosering is een totaal van 0,5 gram wiet per persoon.

3. Meng dit met je handen goed door elkaar. Dit zorgt ervoor dat je mix licht en luchtig blijft.

4. Maak een gaatje in het midden van de mix en giet je gistwater erin.

5. Meng dit allemaal goed door, nog steeds met je handen. Je moet het deeg ongeveer 15 minuten kneden om het goed te mengen.

6. Je moet nu een soepele bal deeg hebben. Als het te nat is kan je een beetje bloem toevoegen. Als het te stevig is, voeg je een beetje water toe.

7. Als je voelt dat je de correcte consistentie hebt, plaats je je deeg terug in de mengkom en bedek je het met plasticfolie.

8. Zet de kom op een warme plaats, hierdoor kan de gist zijn werk doen en het deeg laten rijzen. Het formaat van het deeg moet ongeveer verdubbelen (zorg er dus voor dat je een grote kom gebruikt!).

9. Plaats je deeg in een ingevette broodvorm of maak er kleinere stukjes van voor kleine broodjes.

10. Smeer je cannabisboter op het deeg.

11. Verwarm je oven voor tot 180 graden Celsius en bak je brood gedurende 30 minuten, of totdat de bovenkant knapperig en goudbruin is.

12. Geniet!

Cannabis vruchtenbrood

Ingrediënten:

- 115 gram cannabis boter
- Fijngemalen marihuana (decarboxyleer eerst)
- Fruit (zoals 3 rijpe bananen)
- 225 gram suiker
- 240 gram bloem
- 120 ml volle melk
- 2 eieren
- 0,5 theelepel vanille essence
- 1 theelepel baking soda

Instructies:

1. Mix de cannabis boter, eieren, melk en suiker samen in een kom.

2. Zodra het goed gemixt is, voeg je de fijngemalen marihuana, baking soda en vanille essence toe.

3. Blijf mixen terwijl je langzaam de bloem toevoegt.

4. Voeg je fruit toe en mix tot dat het fruit goed verdeeld is.

5. Doe het deeg over in een ingevette broodvorm.

6. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius en bak het brood gedurende een uur.

7. Eet smakelijk!

Dat is alles! Twee zeer eenvoudig te maken cannabis broodrecepten. Of je nu wat cannabis brood wil om een sandwich mee te maken, of een heerlijk, op cannabis gebaseerd vruchtenbrood als toetje na het eten; met de hierboven genoemde recepten moet het je lukken. Voel je vrij om te experimenteren met het recept, zodra je genoeg vertrouwen hebt. Koken met wiet is een extreem veelzijdige ervaring, waarin je veel creativiteit kwijt kunt!

Heb je zelf ook een favoriet broodrecept met cannabis? Deel het met ons in de reacties hieronder!