Blog
Het Verminderen Van Je Hitte-Uitstoot
2 min

Het Verminderen Van Je Hitte-Uitstoot

2 min

Hitte is een van de grootste verraders als het gaat om het verbergen van een binnenteelt. Hier zijn een aantal dingen die je kan doen om de hitte te bestrijden.

Als je recent het nieuws hebt gevolgd, heb je vast gezien dat de politie dankbaar gebruik maakt van het weer om cannabiskwekers op te sporen. Hier gebruiken ze geen magische krachten voor of mystieke waarzeggerij. Nee, ze kijken gewoon waar het sneeuw smelt. Meer specifiek: Ze zoeken naar daken waar de sneeuw gesmolten is.

HUH? HOE VANG JE CANNABIS KWEKERS DOOR SMELTENDE SNEEUW?

De kunst van het kweken van cannabis bevat vaak ook behoorlijk heftige verlichting, die veel hitte afgeeft. Wanneer je dit combineert met het feit dat veel kwekers hun zolder gebruiken, snap je wellicht dat er veel hitte ontsnapt. Zelfs al is je kweekruimte geïsoleerd, dan zal de hitte van een kweekruimte eenvoudig de sneeuw van je dak kunnen smelten, wat dus opvalt bij een politiehelikopter die het gebied onderzoekt.

Denk niet dat je je niet druk hoeft te maken als je geen sneeuw hebt liggen. De politie maakt gebruik van warmte camera's, zowel in de lucht als op de grond, om te beoordelen of een huis verdachte warmte lekt. Natuurlijk letten helikopters meestal op daken, maar voor de agent op straat kan dit elke abnormale hitte-uitstoot zijn in muren, extreem warme ventilatieopeningen en warme funderingen in gebouwen (voor een teelt in de kelder).

DE HITTE VERSLAAN

Zoals we dus reeds hebben vermeld, kan de hitte je goed verraden als het gaat om je thuisteelt. Hier zijn een aantal manieren waarop je de warmte kan verminderen en de zaken veiliger kan maken.

Gebruik LED verlichting

Hoewel LED eerst niet krachtig genoeg was om rendabel te zijn, toen ze eerst op de cannabis markt kwamen, zijn LED lampen snel verbeterd. Het is nu mogelijk om hoogwaardige LED kweeklampen te kopen, die cannabisplanten voorbij de standaard grenzen duwen. LED is zo aantrekkelijk omdat de lampen zeer weinig warmte produceren, bijna niets vergeleken met standaard HID kweeklampen. En omdat de verlichting de belangrijkste warmtebron is, zal investeren in fatsoenlijke LED verlichting het probleem wegnemen.

Daarnaast gebruikt LED-verlichting ook minder stroom, waardoor je verbruik minder opvalt bij je energieleverancier.

Kweken in een kelder

Hoewel een teelt in de kelder nog steeds op straatniveau te detecteren is, zal het minder opvallend zijn dan een zolder, waar overtollige hitte uit wegstroomt. Kelders zijn meestal ook koeler, wat kan helpen een lagere warmte-uitstoot te behouden. Onthoud alleen dat beton werkt als een magneet voor hitte, dus zorg ervoor dat je teelt op een ondervloer staat, zodat de fundering niet te warm wordt.

Koel je ventilatie openingen

Het vermommen van je ventilatie openingen kan lastig zijn en de politie zoekt nu juist naar abnormaal warme ventilatie openingen. Als je je hete lucht direct naar buiten uitblaast, zoek dan een manier om de lucht te koelen of te verstoppen. Een geweldige manier om hete lucht te koelen is een natte handdoek, die water opneemt uit een schaal, gedeeltelijk over de ventilatie opening te plaatsen. Als een alternatief kan je je ventilatie opening zo vermommen dat hij eruit ziet als een riolering of goot, waarbij het in de grond wordt gepompt. Een combinatie van beiden is ideaal, omdat hete lucht verdacht kan zijn, maar ook een handdoek over het einde van je opening.

Bouw een kamer in een kamer

Als je echt bang bent op te vallen, kan het bouwen van een geïsoleerde kamer in een kamer een geweldige manier zijn om hitte te verminderen. Deze valse muur creëert een lucht gat tussen je valse muur en je daadwerkelijke muur. Om dit te doen, bouw je een volledige muur van gips- of isolatieplaten tussen je teelt en de muren. Vervolgens zet je een ventilator of ventilator systeem zo op dat deze koude lucht uitblaast achter de voorzetwanden. Dit helpt om de buitenmuur koud te houden, zodat het niet opvalt met hittezoekers, terwijl de warmte van je kweekruimte veilig in de kamer wordt gehouden.

Waar het om gaat, is dat je een beetje gezond verstand en vindingrijkheid gebruikt. Het is altijd beter wat te ver te gaan en veilig te blijven dan lui te zijn en de politie aan je deur te vinden.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken