Blog
Top 10 Terence McKenna Citaten
2 min

Top 10 Terence McKenna Citaten

2 min

Terence McKenna was de filosoof en psychonaut van onze tijd. Zijn diepzinnige woorden van wijsheid, vormen niet alleen levens, maar zijn de kern van de psychedelische scène van vandaag.

Terence McKenna was het toonbeeld van de psychedelische wereld. Deze filosoof, auteur, docent en psychonaut wijdde het merendeel van zijn leven aan het bestuderen van de fundering van Sjamanisme, spiritualiteit en etnofarmacologie. Zijn werk en filosofieën zijn een inspiratie voor de wereld van psychedelica en zijn motivatie om de mensheid vooruit te helpen met psychedelica heeft een grote rol gespeeld in zowel het spirituele als het wetenschappelijke begrip en de toepassingen.

De 10 Beste Citaten Van Terence McKenna

Hoewel hij niet langer bij ons is, leeft zijn werk nog steeds voort. Dus we dachten dat het passend was 10 van onze favoriete McKenna citaten te delen:

Citaat #10

"De natuur is niet onze vijand, om te worden verkracht en veroverd. De natuur zijn we zelf, om te koesteren en te ontdekken."

Citaat #9

"De verbeelding is het doel van geschiedenis. Ik zie cultuur als een poging om letterlijk onze collectieve dromen te realiseren."

Citaat #8

"Hier en nu, één quanta verwijderd, is er een razend universum van actieve intelligentie die bovenmenselijk, hyperdimensionaal, en uiterst vreemd is… Wat de religieuze gevoelens van vandaag beheert is de wens contact te maken met dit andere universum."

Citaat #7

"Als je zelf geen plan hebt, word je onderdeel van het plan van een ander."

Citaat #6

"De creatieve daad is het net van de menselijke verbeelding in de oceaan van de chaos, waarmee we zijn verbonden, te laten zakken, in een poging ideeën op te halen.

Het is de nachtelijke zeereis, de eenzame visser op een tropische zee met zijn netten, en deze netten laat je neer; soms scheurt er iets doorheen, die je netten tot flarden scheurt en dan roei je naar je kust, stop je hoofd onder je bed en bidt.

Op andere momenten, glijden details door, de witvissen van deze ichtyologisch metafoor van het jagen op ideeën.

Maar soms, breng je daadwerkelijk voedsel thuis, voedsel voor de menselijke gemeenschap, waarmee we onszelf kunnen ondersteunen en voorwaarts kunnen gaan."

Citaat #5

"Het is duidelijk een crisis van twee dingen: Van bewustzijn en conditionering. We hebben de technologische kracht en de technische vaardigheden om onze planeet te redden, ziektes te genezen, de hongerigen te voeden, de oorlog te beëindigen. Maar het ontbreekt aan intellectuele visie, de mogelijkheid onze gedachten te veranderen. We moeten ons ontdoen van 10.000 jaar slecht gedrag. En, dat is niet makkelijk."

Citaat #4

"De prijs van geestelijke gezondheid in deze maatschappij, is een zekere mate van vervreemding."

Citaat #3

"Als de woorden 'leven, vrijheid en het najagen van geluk' niet het recht bevatten met je eigen bewustzijn te experimenteren, dan is de Verklaring van Onafhankelijkheid de hennep, waar het op geschreven werd, niet waard."

Citaat #2

"Psychedelica zijn niet illegaal omdat een liefhebbende overheid bezorgd is dat je misschien uit een raam op de derde verdieping springt. Psychedelica zijn illegaal omdat ze opinie structuren en culturele gedragsmodellen en informatieverwerking oplossen. Ze openen je voor de mogelijkheid dat alles wat je weet fout is."

Citaat #1

"Jij bent een ontdekker en je vertegenwoordigt onze soort en het meest geweldige dat jij kan doen is een nieuw idee mee terugbrengen, omdat onze wereld in gevaar is vanwege het gebrek aan goede ideeën. Onze wereld bevindt zich in een crisis vanwege het gebrek aan bewustzijn."

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken