Blog
Onze Top 5 documentaires over LSD
1 min

Onze Top 5 documentaires over LSD

1 min

Ze zeggen dat kennis macht is, dus hier zijn een aantal documentaires over LSD die de mythes over psychedelische stoffen helpen ontkrachten.

De toepassingen van LSD gaan verder dan puur recreatief gebruik. LSD is een extreem complexe drug, met een rijke historie, en bezit het vermogen levens ten goede te veranderen. Door meer kennis over en begrip van deze hallucinogenen worden onlogische mythes langzaam ontkracht en door onderzoek worden nieuwe en spannende manieren gevonden om het te benutten, zodat we er allemaal beter van kunnen worden.

Voor diegenen die interesse hebben in meer informatie over LSD en het verhaal erachter, hebben we een lijst samengesteld met vijf LSD documentaires die het bekijken absoluut waard zijn.

5. Ergot: The story of a parasitic fungus

Deze documentaire uit de jaren '50 gaat helemaal naar de grondlegging van LSD en duikt in de geschiedenis, het medicinaal gebruik en commerciële productie van ergot, een schimmel die Lyserginezuur, de voorloper van LSD, bevat. Uit de alkaloïden in ergot werd de eerste LSD gesynthetiseerd, waardoor deze documentaire ideaal is voor personen die meer willen weten over de gebeurtenissen die hebben geleid tot de geboorte van LSD.

4. History of The Hallucinogen LSD Acid - Encyclopaedia Britannica Educational Film

Deze documentaire speelt zich af toen de hallucinogene cultuur op zijn hoogst was, dus komt voornamelijk op je over als propaganda. Het zal de moderne kijker opvallen hoe weinig de wetenschap begreep van de drug en dat ze wilde veronderstellingen doen en beschuldigingen uiten. Desondanks worden er wel goede punten gemaakt en het bekijken van de film zal duidelijk maken waar de ongegronde propaganda over LSD haar oorsprong vond.

3. Hofmann's Potion

Hofmann's Potion is een documentaire uit 2002, waarin onderzoekers terugblikken op het bewogen verleden van LSD, maar ze duiken ook dieper in de mogelijke medische toepassingen die de drug tegenwoordig kan hebben. Het opent de ogen en nodigt iedereen uit om meer te leren over het ware verhaal van deze onbegrepen stof.

2. Inside LSD

Inside LSD is een documentaire van National Geographic uit 2012, waarin de nieuwe golf onderzoek naar LSD, en de vele positieve toepassingen die nog steeds worden gevonden, in het spotlicht staan. Nadat het zolang is verboden is, wordt de vraag gesteld of LSD het medicijn van de toekomst kan zijn?

1. The Substance: Albert Hofmann's LSD

Deze documentaire uit 2011 werpt een nauwkeurige blik op de moeilijke relatie die we hebben met LSD en hoe dit mettertijd veranderd is. Het omvat het hele bestaan van LSD, vanaf het ontstaan, tot het moment van filmen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken