Blog
Onze Top 5 Documentaires over magische paddestoelen
2 min

Onze Top 5 Documentaires over magische paddestoelen

2 min

Leer meer over magische paddestoelen met deze top 5 documentaires!

Van alle psychedelica, zijn magische paddestoelen toch wel het meest geliefd hier bij Zamnesia. Hoewel we ook dol zijn op veel van de exotische planten en drankjes, zijn magische paddestoelen toch wel het belangrijkste product in het arsenaal van de toegewijde psychonaut, dankzij het gemak waarmee ze gewoon hier in Europa in het wild worden gevonden en gekweekt.

Combineer dit met het feit dat er allerlei nieuw en interessant onderzoek opduikt over de manier waarop paddestoelen samenwerken met de hersenen en hoe ze de maatschappij voordelen kunnen bieden, waardoor het de moeite is je kennis erover uit te breiden.

Om jou te helpen in je zoektocht naar kennis, hebben we een lijst samengesteld met onze Top 5 documentaires over magische paddestoelen die de moeite van het bekijken waard zijn.

LITTLE SAINTS

"Eet een paddo, praat met God". Little Saints volgt de reis van zes personen naar Mexico om een sjamaan te ontmoeten. Ze nemen daarbij deel aan een ritueel met paddo's. Elk lid van de groep bevindt zich in een psychologische of fysieke toestand die ze hopen te verlichten met paddo’s in een ceremoniële setting. Mazatec-sjamaan Nalia - die beweert dat paddo's mensen helpen zichzelf te vinden - begeleidt hen bij hun psychedelische ervaring.

FUNGIMENTARY: THE MAGIC MUSHROOMS OF BALINGUP

In deze ietwat ironische documentaire wordt de impact van magische paddestoelen, die in een lokaal bos groeien bij een klein landelijk dorpje in Australië, onderzocht. De filmcrew interviewde vele betrokkenen, waarbij ze diverse meningen verzamelden van onder andere lokale bewoners, de politie, 'shroomers' en zelfs een professionele mycoloog. Ze gebruikten deze diverse meningen om een groter plaatje te verkrijgen en ze reflecteren op de Oorlog tegen Drugs in het algemeen. De inzichten in Fungimentary zorgden ervoor dat de documentaire meerdere prijzen in de wacht sleepte.

THE RISE OF THE PSYCHEDELIC TRUFFLE IN AMSTERDAM

In deze documentaire, van de meesterbreinen van VICE, wordt de groei van de magische truffel industrie onderzocht, naar aanleiding van het verbod op magische paddestoelen in Nederland. Ze kijken naar hoe de industrie Amsterdam vormt en hoe de industrie het voor elkaar heeft gekregen het verbod te ontwijken, ondanks incidenten die ertoe hebben geleid dat hun paddestoel tegenhangers werden verboden.

DR. ROBIN CARHART-HARRIS - PSILOCYBIN AND THE PSYCHEDELIC STATE

Deze gaat nog net iets verder dan de anderen; Psilocybin and the Psychedelic State is een diepgaand en academisch kijkje in de werking van magische paddestoelen op de geest. De documentaire wordt van commentaar voorzien van Dr. Robin Carhart-Harris, een van de meest toonaangevende, wetenschappelijk onderzoekers in het veld. Hoewel de wetenschappelijke kant voor sommigen wellicht iets te zwaar weegt, biedt het wel een bondig en interessant inzicht in de manier waarop onze hersenen werken op psychedelica en de mechanismen erachter. Als je echt wil weten wat er aan de hand is, dan mag je deze niet missen.

MYCOLOGY OF PSILOCYBIN MUSHROOMS - PAUL STAMETS

In Mycology of Psilocybin Mushrooms worden de zaken in een ander perspectief bekeken. De documentaire bevat een lezing van de beroemde mycoloog (een bioloog die gespecialiseerd is in het onderzoek naar paddestoelen) Paul Stamets. Deze diepgaande lezing is zowel openbarend als informatief. Je leert hier rechtstreeks van de bron over magische paddestoelen!

Zo, dat is alles. Onze Top 5 documentaires die je kan bekijken als je meer wil weten over de magie achter je paddestoelen trip. Ze dekken een grote lading en variëren van een volledig journalistisch oogpunt tot diepgaande, intense wetenschap. En we staan pas aan het begin: er is nog zoveel te ontdekken!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken