Blog
De Perfecte Cannabis Strain Voor Elk Sterrenbeeld
3 min

De Perfecte Cannabis Strain Voor Elk Sterrenbeeld

3 min

Ben jij een zelfverzekerde, koninklijke leeuw? Een filosofische boogschutter? Of misschien een avontuurlijke steenbok? Wat je sterrenbeeld ook is, er bestaat een speciale strain voor je!

Astrologie is de studie van de posities en bewegingen van de hemellichamen. Sommige mensen geloven heilig dat de locatie van deze structuren een diepgaand effect heeft op onze eigenschappen, ons gedrag en onze ervaringen. Velen zijn sceptisch over astrologie en schilderen het af als pseudowetenschap, terwijl anderen hun leven erdoor laten leiden. Ongeacht je standpunt, moet je toegeven dat astrologieboeken en horoscopen soms echt lijken te kloppen.

Er zijn 12 zonnetekens in de dierenriem, elk toegewezen aan een andere periode van het jaar. Elk teken is bovendien geassocieerd met een bepaalde persoonlijkheid en temperament. Rook je graag cannabis? Dan is het mogelijk om, gebaseerd op deze kenmerken, je sterrenbeeld te koppelen aan een bepaalde strain. Bekijk onderstaande lijst en ontdek welke wiet het beste bij jou past.

WATERMAN (20 januari – 18 februari)

WATERMAN

Ben je in deze tijd van het jaar geboren? Dan zou je uniek, introvert en onafhankelijk zijn. Je denkt diep na over de wereld en besteedt tijd aan goede doelen. Daarbij heb je een grote hekel aan saaie situaties. Om dergelijke situaties te bestrijden, kun je als waterman een THC-arme soort roken. Zo voeg je wat vermaak toe, zonder dat je te stoned wordt. Met een THC-percentage van 9% is Fast Eddy ideaal voor dit doel.

VISSEN (19 februari - 20 maart)

VISSEN

Vissen zijn vriendelijke, artistieke, creatieve en zachtaardige personen. Het waterelement in dit zonneteken maakt ze gevoelig voor emoties. Vissen zijn graag alleen, maar hebben veel vrienden voor sociale buien. Mensen met dit sterrenbeeld profiteren vooral van soorten met een gebalanceerde verhouding THC en CBD, zoals Shark Shock CBD. De THC ondersteunt de creativiteit, terwijl de CBD je geaard houdt.

RAM (21 maart - 19 april)

RAM

Ram kenmerken we door het element vuur. Deze eigenschap is duidelijk zichtbaar in de persoonlijkheid van degenen die onder dit zonneteken zijn geboren. De ram heeft graag de touwtjes in handen en zet altijd het beste beentje voor. Soms zijn deze personen ook ongeduldig. Het zou de ram niet misstaan af en toe een stapje terug te doen en te relaxen. Indica-dominante soorten zijn daarom vooral geschikt, zoals Monster Zkittlez. Deze soort helpt je om pas op de plaats te maken.

STIER (20 april - 20 mei)

Taurus April 20th May 20th

Het sterrenbeeld stier is in lijn met het element aarde en de datum 4/20. Is dit een aanwijzing voor een voorliefde voor wiet? De stier kennen we als een geaarde persoonlijkheid die houdt van romantiek, goed eten en voldoende rust. Aan deze luxebehoefte voldoe je gemakkelijk met een soort als Strawberry Cough. Deze cannabis wekt een euforische sativa-high op met de zoete smaken van aardbeien. Elke stier geniet van deze exotische overdaad.

TWEELINGEN (21 mei - 20 juni)

TWEELINGEN

Tweelingen staan bekend om hun sterke communicatievaardigheden, razendsnelle gedachten, snuggere en zakelijke instelling en het vermogen om te praten. Veel te praten. Met dit sterrenbeeld is het soms nuttig een sterke indica op te steken als je je overweldigd voelt door de behoefte jezelf te uiten en te werken. Je kunt uiteraard ook je communicatievermogen omarmen door een krachtige sativa te roken en uitgebreid te filosoferen met je beste vrienden. Met Super Silver Haze versterk je je unieke eigenschappen. De krachtige sativa-high laat creatieve gedachten de vrije loop. Maak je op voor interessante gesprekken!

KREEFT (21 juni - 22 juli)

KREEFT

De kreeft is een waterteken en kenmerkt zich door emoties en gevoeligheid. Kreeften zijn intens, liefdevol, intuïtief en opmerkzaam. Mensen met dit sterrenbeeld laten zich vaak meeslepen door hun gevoelens en zijn soms humeurig. Vanwege de sterke emoties voelen kreeften zich meestal aangetrokken tot comfort, vertrouwde vrienden, boeken en creatieve uitlaatkleppen. Gezien de gevoeligheid is dit sterrenbeeld soms vatbaar voor spanning en paranoia na het roken van wiet. CBD-rijke soorten bieden dan uitkomst. Een mooi voorbeeld is Candida (CD-1), die maar liefst 20% cannabidiol bevat.

LEEUW (23 juli - 22 augustus)

LEEUW

De leeuw is een vuurteken en daarmee van nature vurig, creatief en gul. Zwakke punten zijn arrogantie, koppigheid en de neiging te veel te werken en op te branden. Dit los je op door je innerlijke leeuw te temmen en een relaxende indica op te steken. Blue Cheese is bijvoorbeeld een bekroonde, 100% zuivere indica-soort. Ze verwent je met een zware, lichamelijke high die je katapulteert naar een meditatieve geestestoestand.

MAAGD (23 augustus - 22 september)

MAAGD

Mensen met dit sterrenbeeld staan bekend om hun praktische instelling, filosofie en loyaliteit. Zwakheden zijn meestal verlegenheid, te veel werken en piekeren. De maagd is een aardeteken en heeft een diepe voorliefde voor de natuur. Een krachtige sativa, zoals Neville's Haze, helpt maagden hun praktische instelling te benutten. Daarnaast motiveert de plant je om eropuit te trekken en je onder te dompelen in een natuurlijke omgeving.

WEEGSCHAAL (23 september - 22 oktober)

WEEGSCHAAL

Mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, zijn vredig, meewerkend en sociaal. Ze zijn niet graag alleen. Als een luchtteken, kenmerken we weegschalen ook door intelligentie en de behoefte aan mentale stimuli. Gorilla Glue is een soort die voldoet aan het verlangen naar stimulatie en intelligente gesprekken. Het THC-percentage van 28% resulteert in uitvoerige gedachtewisselingen, aangedreven door een bruisende, cerebrale high.

SCHORPIOEN (23 oktober - 21 november)

SCHORPIOEN

Ben je geboren onder het zonneteken schorpioen? Dan ben je spontaan, assertief, koppig en heb je graag de leiding. Schorpioenen hebben het liefst gelijk en houden van de waarheid en feiten. Valkuilen zijn echter jaloezie en een gebrek aan vertrouwen. We kenmerken de schorpioen door heldhaftigheid. Een soort als Bruce Banner, met maar liefst 27% THC, biedt schorpioenen de kans het bewustzijn te testen.

BOOGSCHUTTER (22 november - 21 december)

Sagittarius November 22 December 21st

Boogschutters hebben vaak een filosofische en ruimdenkende geest. Ze zijn daarbij nieuwsgierig en gemotiveerd. Ook hebben ze interesse in avontuur en een niet-aflatende reislust. Hun verlangen om nieuwe dingen te zien en zich onder te dompelen in verschillende culturen, is lastig uit te bannen. Sour Diesel is een sativa-dominante soort en biedt mensen met dit sterrenbeeld voldoende energie om te gaan wandelen, bergbeklimmen of surfen.

STEENBOK (22 december - 19 januari)

STEENBOK

Geboren in hartje winter, zijn deze zielen verantwoordelijk en gedisciplineerd. Steenbokken vertonen daarbij een indrukwekkende zelfbeheersing en zijn praktisch en geaard. Dit element maakt ze soms ook stijf, koppig en niet in staat om een compromis te sluiten. Als deze eigenschap de overhand neemt, is het tijd voor zelfreflectie met een bowl Larry Bird Kush. Deze 50/50 indica/sativa ontspant het lichaam, maar levert genoeg mentale energie om zaken te overdenken.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken