Blog
Psychedelische Telepathie? De Eerste Brein-Tot-Brein Communicatie Aan De Gang.
2 min

Psychedelische Telepathie? De Eerste Brein-Tot-Brein Communicatie Aan De Gang.

2 min

Het is vrij verbazingwekkend te leren dat brein-tot-brein communicatie voor het eerst succesvol is geweest en dit kan op een dag allerlei bizarre en spannende dingen betekenen voor de psychedelische ervaring!

Hoewel het idee meestal is voorbehouden aan science fiction, hebben wetenschappers de eerste stappen gezet in het veld van telepathische communicatie. De doorbraak hebben we te danken aan de University of Washington en hun gebruik van brain-to-brain interfacing (BBI). Ze hebben letterlijk de hersenen van twee personen aan elkaar verbonden om te zien of de een signalen naar de ander kon versturen.

HOE HET WERKTE

Elke fase van het onderzoek maakte gebruik van twee deelnemers, wiens breinen aan elkaar werden verbonden met behulp van het brein interfacing systeem. Beiden zaten aan een computer, op aparte plekken, met oordopjes in om te verzekeren dat ze niets konden horen. De eerste deelnemer kreeg een afbeelding met een object te zien. De tweede deelnemer moest vervolgens "ja" of "nee" vragen beantwoorden op de computer die de eerste moest beantwoorden. De eerste deelnemer beantwoordde de vragen door te kijken naar het woord "ja" of "nee" op zijn computerscherm. Een ja creëerde een stimulus die sterk genoeg was om de visuele cortex van de tweede deelnemer te stimuleren, waarbij een lichtflits werd gecreëerd, die in hun oog leek op een klodder, golf of lijn.

Het onderzoek werd enorm nauwkeurig gecontroleerd en ook maakte men gebruik van controlegroepen. Zodra alle analyses waren voltooid, werd ontdekt dat de tweede deelnemer 72 procent van de keren in staat was het aan de eerste deelnemer getoonde object te raden. Wetenschappers zijn van mening dat de keren dat de deelnemers faalden te maken kon hebben met onzekerheid over de verschijning van de lichtflits.

Het team van onderzoekers onderzoekt nu manieren waarin een gemoedstoestand kan worden overgedragen, zoals het zenden van signalen van een alert brein naar een slapend brein.

PSYCHEDELICA EN BREIN-TOT-BREIN COMMUNICATIE

Hoewel het geen onderwerp is die binnenkort door wetenschappers zal worden onderzocht, zijn de mogelijkheden van psychedelica in dit veld natuurlijk zeer interessant.

Psi onderzoek is een zeer serieus onderzoeksveld, met hoog in aanzien staande instellingen zoals de Princeton University, het Stanford Research Institute en Duke University, die allemaal hun eigen zeer gecontroleerde en wetenschappelijk experimenten uitvoeren. De behaalde resultaten, zeker waar het gaat om zaken als LSD of paddestoelen, zijn aanzienlijk. Geblinddoekte deelnemers, die bijvoorbeeld psilocybine ontvingen, de actieve stof in magische paddestoelen, waren in staat te vertellen wanneer mensen hen aanstaarden en wanneer mensen dat niet deden. Dit klinkt op zichzelf wellicht niet nuttig, maar het toont wel aan dat we nog niet alles over de hersenen begrijpen en ook niet wat de effecten van psychedelica zijn op de hersenen. In feite weten we maar erg weinig.

Stel je eens voor dat deze brain-to-brain interfacing werd uitgebreid, zodat een gemoedstoestand kan worden overgedragen. Stel je voor in staat te zijn de gevoelens van een spirituele reis op een ander over te dragen, of de monumentale inzichten die het ons zou geven over de manier waarop we de wereld bekijken. Deze technologie staat nog in kinderschoenen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken