Blog
Hoe Maak Je Cannabis-Macaroni Met Kaas?
2 min

Hoe Maak Je Cannabis-Macaroni Met Kaas?

2 min

In deze post laten we je zien hoe je cannabis-infused mac and cheese maakt. Voor meer van dit soort recepten, check onze blog. Om de beste kwaliteit wietzaden te bestellen ga je vandaag nog naar onze website.

Maar een paar dingen in het leven komen in de buurt van het heerlijke gevoel dat je krijgt van het eten van mac and cheese.

Het heeft gewoon iets, die combinatie van romige kaas, rokerige paprika, in de oven gegrild waardoor de bovenkant een beetje crunchy wordt. Van deze hartige maaltijd krijg je meteen een goed gevoel.

Of je nou een zware dag op het werk hebt gehad, een gebroken hart hebt, of je gewoon een beetje down voelt, mac and cheese helpt je er weer bovenop en binnen no time ben je weer klaar om de wereld aan te kunnen met nieuwe kracht en trots.

Maar wat nou als er een manier is om dit heerlijke gerecht te combineren met een gezonde dosis van het geestverruimende THC? Nou, die is er.

In deze post gaan we laten zien hoe je cannabis-infused mac and cheese maakt. Voor meer van dit soort recepten, check onze blog.

Start met Cannaboter

Hoe maak je cannabis boter?

Het eerste ingrediënt dat je nodig hebt voor dit recept is goeie kwaliteit cannaboter. We hebben daar een apart recept voor dat je kunt bekijken. Het is heel erg gemakkelijk te maken en geeft je een cannabis basisproduct dat je ook kunt gebruiken voor andere recepten!

Het Ultime Recept Voor Cannabis-Macaroni Met Kaas

Als je je cannaboter klaar hebt, kun je je verrukkelijke, cheesy, weedy cannabis-infused mac and cheese gaan maken. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

INGREDIENTEN

Voor mac and cheese:

  • 1 pak macaroni
  • 4 eetlepels cannaboter
  • 60 gram tarwebloem
  • 700 milliliter warme melk
  • 230 gram geraspte cheddar kaas
  • 100 gram geraspte parmesaanse kaas
  • 115 gram geraspte mozzarella kaas
  • 200 gram gekookte bacon, fijngesneden
  • 50 gram fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • zout en peper

Voor een crunchy topping:

  • 125 gram broodkruimels
  • 230 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olie
  • zout en peper

METHODE

  1. Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan. Doe er een goeie hoeveelheid zout bij en kook de macaroni zoals beschreven staat op het pak. Roer regelmatig om er zeker van te zijn dat de pasta niet aan elkaar blijft plakken. Giet de pasta af en zet het opzij.

  2. In een andere pan smelt je de cannaboter op een laag vuurtje. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Voeg dan de bloem toe en blijf roeren met een garder tot dat het een goeie samenstelling heeft zonder klonten. Doe dan de melk erbij en kook het ongeveer 1 of 2 minuten.

  3. Voeg de kaas, paprikapoeder en nootmuskaat toe aan deze mix. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper en voeg dan de gekookte macaroni en bacon toe. Roer er goed doorheen, en haal de pan ban het vuur. Strooi er nog wat peterselie over heen en doe het geheel dan in een geboterde bakvorm.

  4. Doe de ingrediënten voor de crunchy topping bij elkaar en voeg wat zou en peper toe. Strooi dat over de mac and cheese. Bak het geheel ongeveer 25-35 minuten tot dat de bovenkant goudbruin is.

Geniet ervan!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken