Blog
Hoe Maak Je Guacamole Met Cannabis?
1 min

Hoe Maak Je Guacamole Met Cannabis?

1 min

Als het aankomt op dipsauzen, zal guacamole voor veel personen een populaire keuze zijn. Guacamole is verfrissend, voedzaam en een perfect gerecht voor elk feestje, terwijl het ook nog eens veel gezondheidsvoordelen bezit.

De avocado, het belangrijkste ingrediënt in guacamole, bezit veel gezondheidsvoordelen. Deze vrucht van de avocado boom vindt haar oorsprong in Zuid- en Centraal-Mexico en heeft veel positieve eigenschappen. Een avocado bevat 18 essentiële aminozuren, waardoor het wordt beschouwd als volledige proteïne. Deze proteïnen kunnen gemakkelijker worden verteerd dan dierlijke proteïnen, omdat de avocado veel meer vezels bevat. De vrucht bevat ook nog enkelvoudig onverzadigde vetten, die helpen je niveau van high-density lipoproteïnen te verhogen, wat weer bijdraagt aan het verlagen van je cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten vermindert. En alsof dat nog niet genoeg is: Avocado's zijn de perfecte ingrediënten voor het maken van cannabis edibles. THC is oplosbaar in vet, wat inhoudt dat THC vette voedingsmiddelen nodig heeft om te worden geactiveerd, wat ook de reden is voor al die vette, suiker-rijke koekjes en brownies. Avocado is een perfect alternatief als het gaat om de benodigde hoeveelheid vet voor THC.

Nu je dit allemaal gelezen hebt, zit je vast te springen om aan de slag te gaan in de keuken, dus we gaan snel door. Cannabis zal aan het gerecht worden toegevoegd in de vorm van cannabis olijfolie, die we dus eerst zullen bespreken.

BASIS CANNABIS OLIJFOLIE

INGREDIËNTEN:

 • 8 porties van een gemalen cannabis soort naar keuze
 • 240ml olijfolie

VOORBEREIDING:

Het enige wat je nu nog moet doen, is het combineren van je gemalen cannabis en de olijfolie in een steelpan en dit verwarmen. Roer dit mengsel goed door om te verzekeren dat de cannabis volledig door de olijfolie wordt bedekt. Houd de warmtebron zo laag mogelijk en laat het mengsel een uur koken. Hierna kan je het mengsel door een fijne zeef in een kom zeven. Olijfolie is ongeveer een maand houdbaar, in een luchtdicht bakje in de koelkast.

GUACAMOLE MET CANNABIS

INGREDIËNTEN:

 • 4 rijpe avocado's
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 200g cherry tomaten
 • 2 limoenen
 • 15g koriander
 • 1 serrano chili
 • ½ theelepel cayenne peper
 • zeezout en zwarte peper naar smaak
 • 30ml olijfolie met cannabis

WERKWIJZE:

Verwijder de schil en de pit van de avocado's en hak de tomaten en ui in kleine stukjes. Pers de knoflook en de limoenen. De koriander moet fijn worden gehakt, evenals de chili. Combineer alle ingrediënten in een blender en maak er een glad en soepel mengsel van. Proef even om te bepalen of er extra kruiden nodig zijn. Zet het geheel minimaal een uur in de koelkast voor het serveren.

Dat is alles! Een vrij simpel en eenvoudig recept voor een smakelijk en gezond gerecht waarmee je tot grote hoogten kan opstijgen. Eet smakelijk!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken