Blog
Recept: Honing met cannabis
1 min

Recept: Honing met cannabis

1 min

Honing, met haar uitgesproken, zoete smaak, is een natuurlijk zoetmiddel, die enorm populair is in Europa. Hier leggen we uit hoe je een buzz toevoegt aan je honing, met ons cannabis geinfuseerde honi

Honing, het antwoord van de natuur op geraffineerde suiker, is een zoete, overheerlijke lekkernij die al sinds de oertijd door mensen wordt gegeten. Als je graag kiest voor natuurlijk, dan weet je dat honing het perfecte zoetmiddel is om te gebruiken als ingrediënt bij het koken, of om een reeds bereid gerecht af te maken.

De populariteit van honing is de laatste jaren toegenomen, deels door de trend om meer gezonder te leven en de hoeveelheid bewerkte voeding in het dieet te minimaliseren. Vergeleken met geraffineerde suiker, heeft honing een gezondere glycemische index, vanwege de manier waarop het door het lichaam wordt opgenomen.

Wat honing nog beter maakt, is dat het (in onze ogen) de perfecte kandidaat is voor een cannabis infusie! Als je graag met cannabis kookt en ook probeert de hoeveelheid bewerkte suikers in je dieet te verminderen, moet je echt proberen een pot honing te infuseren met wat van je kruid, waarbij je twee vliegen in een klap slaat!

Het maken van cannabis geïnfuseerde honing is een extreem eenvoudig en snel proces. Om het te doen heb je echter wel een cannabis tinctuur nodig, op basis van alcohol. Hoe je dit maakt, lees je hier.

Mogelijk kan je deze infusie ook maken met een tinctuur, die niet op alcohol gebaseerd is, maar dit hebben we niet geprobeerd. Als je graag experimenteert, kan je hier lezen hoe je een tinctuur zonder alcohol maakt.

INGREDIËNTEN/HULPMIDDELEN

Om cannabis geïnfuseerde honing te maken, heb je nodig:

  • Honing
  • Een cannabis tinctuur
  • Een glazen schaal (of een alternatieve, hittebestendige container)
  • Een grote pan

WERKWIJZE

1. Allereerst moet je de dosering bepalen. Hopelijk weet je hoe sterk je cannabis tinctuur is en heb je deze vooraf getest. Je wil een tinctuur dosering mengen met elke eetlepel gebruikte honing.

2. Mix de door jou gewenste hoeveelheid honing en cannabis tinctuur in je glazen schaal.

3. Vul je grote pan met een laagje water en plaats vervolgens je glazen schaal in het water. Het water moet tot ongeveer halverwege de schaal komen. Hierdoor ontstaat een waterbad, waar je de honing in verwarmt. Let op: Doe geen water in de schaal!

4. Plaats je pan, met de ovenschaal erin op het fornuis. Breng het water tegen de kook aan.

5. Nu je waterbad verwarmd is, blijf je de honing en je cannabis tinctuur mengen tot ze volledig zijn samengesmolten en een gelijkmatige consistentie hebben.

6. Laat de cannabis honing afkoelen en giet het over in een luchtdicht bakje. Bewaar op een koele, donkere plaats.

7. Geniet ervan wanneer je wil! Onthoud dat een eetlepel overeenkomt met een dosering.

Dat is alles! Je hebt je eigen cannabis honing om te gebruiken als ingrediënt bij het koken of als een natuurlijk zoetmiddel!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken