Blog
Strain Review: Kali Mist
1 min

Strain Review: Kali Mist

1 min

Kali Mist is een van de beste Sativa's die op dit moment verkrijgbaar is en een absolute favoriet onder liefhebbers. Gezien de prijzen die deze soort gewonnen heeft, kan je er gerust op zijn dat deze wiet inslaat als een bom.

Kali Mist is een bijna pure Sativa (90%) en de geleverde high is daarom zeer sterk en euforisch, soms zelfs psychedelisch. En dat allemaal ondanks het vrij matige THC-niveau van 14-16%. Zoals met de meeste soorten, gaat het niet alleen om het THC-niveau; de balans tussen de cannabinoïden en terpenen levert een uniek karakter aan een bepaalde soort. In dit geval is het effect vooral opbeurend en verlichtend.

Kali Mist (Serious Seeds)

(1)
Ouders: Kali Mist
Genetica: Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Kali Mist heeft bewezen nuttig te zijn voor medicinale gebruikers met chronische pijn, multiple sclerose, angst, depressie en vermoeidheid en vooral vrouwen geven de voorkeur aan Kali Mist omdat ze ook werkt tegen PMS symptomen en menstruatiepijnen. Het is de perfecte wiet voor overdag; een paar goede trekjes zijn positief stimulerend, maar met een klein beetje meer kan je de pure Sativa kracht voelen.

Kali Mist is een geweldige kandidaat voor de binnenteelt en zal het prima doen in zowel ScrOG en SOG setups. Voor optimale resultaten moet de plant na 30-40 dagen vegetatieve groei worden overgezet naar de bloei, om lastige hoogtes te vermijden. De planten hebben een open structuur, waardoor het licht zelfs de lagere takken kan bereiken, wat voordelig is voor de opbrengst.

Als je geen geduld hebt, is Kali Mist niet de beste keus. Ze is een typische Sativa en de lange bloeitijd van 70-90 dagen kan dan ook een uitdaging zijn. Maar het lange wachten wordt royaal beloond met 300-500g/m2 buitengewoon harsachtige bloemenclusters met een overheerlijk zoet en kruidig aroma. Onder natuurlijk licht kan je een oogst verwachten aan het begin van november.

Wanneer Kali Mist buiten wordt gekweekt, geeft ze de voorkeur aan warmere klimaten, zoals Spanje, Portugal, Noord-Afrika, Californië en Australië, waar ze tot wel 3 meter hoog kan groeien en ook een bijbehorende oogst levert. Ze is zeer resistent tegen schimmels en zal zelfs in zeer vochtige klimaten goed presteren.

Kali Mist is meer dan 10 keer bekroond, waaronder:

  • 1ste plaats op de High Times Cannabis Cup 1995, in de Hydro categorie
  • 1ste plaats op de High Times Cannabis Cup 2000, in de Sativa categorie
  • 3de plaats op de High Life Spain 2004
  • 1ste plaats op de Seedcup 2008 in Bologna, Italië
  • 3de plaats op de Guerilla Cannabis Cup 2009 in Kent, Engeland
  • 1ste plaats op de Cannabis Champions Cup 2012 in Barcelona, Spanje, in de Beste Hasj categorie

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken