Blog
Strain Review: Kosher Kush
2 min

Strain Review: Kosher Kush

2 min

De pure kracht van Kosher Kush laat je bijna denken dat het door de hemel gezonden is. Er zijn maar weinig soorten die zo'n krachtige en prikkelende ervaring leveren.

De meesterbreinen van Reserva Privada zijn verantwoordelijk voor de illustere Kosher Kush. Kosher Kush is zo een fenomenaal succes, dat ze bekroond werd als Beste Indica tijdens de 2010 en 2011 High Times Cannabis Cup, maar ze sleepte ook de Indoor Hydro Cup en de Indoor Bio Cup in de wacht op de Spannabis in 2012.

De oorsprong van Kosher Kush

Volgens Reserva Privada, is Kosher Kush afkomstig van de straat in Los Angeles. Toentertijd raasde in LA een populaire soort door de stad, die gekscherend bekend stond als "Jew's Gold". Toen Reserva Privada hierop stuitte, waren ze zo verbaasd over haar kwaliteiten dat ze contact opnamen met wat lokale kwekers en wat monsters haalden voor henzelf. Met deze monsters ging Reserva Privada aan de slag en met superieure expertise, kweekten zij haar zelf, waarbij ze wat opvallende soorten produceerden. Ze besloten met deze soorten de markt op te gaan, maar de naam Jew's Gold voelde voor hen niet goed, hoewel het een lokale bijnaam was. Omdat ze niet compleet wilden afdwalen van de oorsprong, en de humor erachter, besloten zij haar Kosher Kush te noemen. En alleen al door de kracht, zou ze je bijna kunnen bekeren.

De ervaring

Kosher Kush is een Indica die hard inslaat en zelfs de meest doorgewinterde en ervaren roker van zijn sokken kan blazen. Beginners moeten echt oppassen wanneer ze dit zwaargewicht proberen. Onthoud dat je altijd meer kan nemen, maar nooit minder! Van Kosher Kush is bekend dat ze een zeer hoog niveau THC produceert. In lab rapporten uit 2012 is een lading gevonden met maar liefst 29,6%!

Een van de meest herkenbare eigenschappen van Kosher Kush is de extreem scherpe geur die ze produceert. Het is een geur die je echt uit het veld kan slaan. De smaak wordt het best omschreven als een voornamelijk bedompte diesel mix, met sterke, aardse overtonen die over het geheel erg prettig is. Kosher Kush produceert een zeer sterke, lichamelijke stone, waardoor ze ideaal is voor iedereen op zoek naar rust en ontspanning. De extreme kracht van de stone, maakt haar ideaal voor aan het einde van de dag, wanneer je tot rust komt met vrienden of geniet na een dag hard werken. Hoewel sommige personen er wel tegen kunnen, moet je niet verwachten dat dit schatje je spraakzaam maakt. Zelfs de meest babbelende stoners kunnen compleet van de wereld raken, genietend van de ervaring.

Voordelen voor medisch gebruikers

Hoewel veel medisch marihuana gebruikers vaak zoeken naar een hoog CBD niveau, kleven er voordelen van de pure, ongeremde kracht van THC die door Kosher Kush raast. Deze krachtige dame kan worden gebruikt bij de behandeling van chronische pijn, stress, angst en depressie (in mindere mate). Er zijn anekdotische verslagen van gebruik bij migraines, ADD/ADHD, astma (niet gerookt) en anorexia.

Kosher Kush in de kweekruimte

Kosher Kush is gemakkelijk te kweken, maar lastig te beheersen. Zelfs de meest onervaren beginner kan resultaten behalen met deze vergevingsgezinde plant, maar om het meest uit haar te halen, moet je haar veel liefdevolle aandacht en tijd schenken (zoals voor alles geldt wat de moeite waard is in het leven). Kosher Kush zal zowel binnen als buiten goed gedijen en heeft een bloeitijd van 9-10 weken (buiten kan je oogsten rond september/oktober). Voor een Indica kan Kosher Kush vrij groot worden. Trimmen en bijknippen wordt geadviseerd aan meer ervaren kwekers om haar onder controle te houden. Wanneer dit goed wordt gedaan, kan dit resulteren in een bizar hoog niveau van prachtige, ijzige trichomen. Zoals al vermeld, is de kracht van deze soort verbazingwekkend en een THC niveau van 29,6% is waargenomen. Kosher Kush kan tot wel 550 gram/m2 produceren, onder ervaren handen.

Alles bij elkaar maken het kweekgemak en de kracht van deze krachtpatser Kosher Kush in onze ogen een all-round winnaar en een echte aanrader. Wees echter bewust van het feit dat de rauwe kracht van Kosher Kush een ultieme Indica buzz levert. Het is dus oppassen geblazen als je gewend bent aan een Sativa.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken