Blog
Soort Beoordeling: Mazar
2 min

Soort Beoordeling: Mazar

2 min

Mazar van Dutch Passion is perfect voor iedereen die zelf thuis hasj wil maken. Ze is goed compleet en haar solide genen zijn een voorbeeld van alles wat goed is aan de oudere generaties cannabis.

Mazar van Dutch Passion is een old-school klassieker die tot op heden populair gebleven is. Mazar was het resultaat van een kruising in de jaren '80 tussen Skunk #1 en een krachtige Afghan. Binnen de cannabis gemeenschap was Mazar een directe hit en werd later, in 1997, zelfs nog verbeterd met sterkere genen. Het feit dat deze beproefde legende nog steeds zo populair is, getuigt van ware kwaliteit.

De naam zelf komt uit de grootste hasj producerende regio's ter wereld: Het Mazar-i-Sharif gebied in het noorden van Afghanistan. Je kan je wellicht voorstellen dat de Mazar cannabis trouw is gebleven aan haar naamgenoot en dus perfect geschikt is voor het maken van hasj.

DE MAZAR ERVARING

Wij vonden dat Mazar een zoete, maar toch aardse smaak en aroma heeft, waarbij ook vleugen citrusachtige dennensmaken werden geproefd. Het is een smaak die past bij een Afghan variant en waar de hasj liefhebber zeker van zal genieten. Mazar is ietwat Indica dominant, dus de high is voornamelijk lichamelijk ontspannend, maar het wekt ook een kalme en meditatieve cerebrale high op, waardoor je 100% kan ontspannen. Zoals je je wellicht kan voorstellen, vonden we de high het best geschikt voor wanneer je niet teveel hoeft te doen, zoals aan het einde van de dag, of wanneer je lekker thuis geniet van wat muziek. Opgemerkt moet worden dat het THC gehalte van Mazar schommelt rond de 20%, waardoor ze zeer krachtig is. Beginners moeten dus voorzichtig te werk gaan.

Helaas is het CBD gehalte van Mazar ons niet bekend, dus we kunnen niet echt wat zinnigs zeggen over medische toepassingen. Er zijn echter anekdotische verslagen waarin wordt beweerd dat Mazar uitblinkt als het gaat om pijnverlichting.

Mazar (Dutch Passion) feminized

(7)
Ouders: Skunk 1 x Afghan
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 20%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

MAZAR IN DE KWEEKRUIMTE

Als het gaat om het kweken van Mazar, waren we aangenaam verrast door haar eenvoud. Ze is extreem veerkrachtig en is een sterke dame, wat zeker aantrekkelijk is voor beginnende kwekers die nog niet zoveel vertrouwen hebben in hun vaardigheden. Mazar krijgt een kerstboom-achtige vorm, blijft vrij klein maar ontwikkelt uitbundige vertakkingen, die zeker helpen een grote oogst te produceren. De bloeiperiode was grofweg 9 weken en ze produceerde een extreem gulle oogst met grote, kleverige toppen.

We ontdekten dat de weerstand van Mazar ook voordelen bood voor de meer ervaren kweker, zeker die kwekers die hun gevorderde kweektechnieken willen proberen of verbeteren. Haar flexibiliteit betekent dat je vrij kan experimenteren zonder je teveel zorgen te maken over het stressen van je cannabis, hoewel ook Mazar haar grenzen heeft.

CONCLUSIE

Ondanks dat Mazar al een tijd meedraait, is ze nog steeds een extreem populaire en krachtige cannabis. Hiermee is ze een voorbeeld van de bekwaamheid van de kwekers bij Dutch Passion. De krachtige geestelijke en lichamelijk high, gecombineerd met haar voorbeeldige kweekeigenschappen en haar vermogen om hasj van wereldklasse te produceren, maken haar een absoluut genot om te kweken. Als je een old-school variant wil proberen, die nog steeds kan rivaliseren met de hybrides van tegenwoordig, is Mazar wellicht wat voor jou.

PRIJZEN

Mazar heeft de volgende prijzen in de wacht gesleept:

Plant Of The Year, Soft Secrets Magazine, 2014
1ste plaats op Cannabis Tipo Forte, 2008
2de plaats op de High Life Cup, 2002
2de plaats op de High Times Cannabis Cup, 1999

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken