Blog
Strain Review: Pineapple Kush
2 min

Strain Review: Pineapple Kush

2 min

Pineapple Kush is een smakelijke verwennerij waar zowel recreatieve als medicinale gebruikers van kunnen profiteren. Met haar verheffende effecten en aangename tropische aroma is deze soort voor iedere cannabisfanaat meer dan de moeite waard.

Pineapple Kush is een mooi voorbeeld van een cannabissoort die old school genen gebruikt om een tijdloos wonder te creëren. Hoewel de originele kweker van Pineapple Kush onbekend is (of misschien is dat wel een goed bewaard geheim), waren de eerste exemplaren van deze soort die op de markt kwamen gemaakt van een kruising van Pineapple en Master Kush. Na verloop van tijd werd ze aangepast en door verschillende kwekers tot verfijning gebracht, zodat de eigenschappen van deze exotische schoonheid behouden zouden blijven en bepaalde karakteristieken versterkt zouden worden. Een mooi voorbeeld hiervan is het werk van Royal Queen Seeds. Hun versie van Pineapple Kush werd gecreëerd door Pineapple met OG Kush te kruisen, en dit resulteerde in een plant die toppen van een betere kwaliteit produceert en tegelijkertijd de high en de smaak van het origineel behoudt.

Pineapple Kush (Royal Queen Seeds) feminized

(25)
Ouders: Pineapple x O.G. Kush
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 18%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

De ervaring

Zoals de naam al suggereert, heeft Pineapple een zeer sterk en onderscheidend ananasaroma. Dit proef je ook terug in de rook zelf, die ook iets aardachtigs en iets zoets in zich heeft. Een hijs is genoeg om je naar een tropisch paradijs te sturen. De hard aankomende kracht van Pineaple Kush zorgt voor een direct optredende euforie en stuurt je geest sky high. Terwijl je geest ronddwaalt, werkt Pineapple Kush op je lichaam in, ontspant je spieren en verdrijft de spanning eruit. Het is echt heel makkelijk om jezelf met deze soort aan de bank vast te nagelen, dus je kunt maar beter rustig aan doen (tenzij je ervan houdt om in het diepe te springen). Maar zelfs als je voorzichtig aan doet, kun je als doorgewinterde roker met één of twee hijsen al overweldigd worden.

Het is niet alleen recreatief, medicinale patiënten kunnen ook profiteren

Voor wat betreft medicinaal gebruik: Pineapple Kush stelt niet teleur. Dankzij haar opmonterende eigenschappen en haar kracht profiteer je het meest van haar in het geval van stress, angst, depressie en pijn. Anekdotische verslagen vermelden ook een gunstige toepassing bij ADD/ADHD, migraine, bipolaire stoornis en artritis.

Analyse heeft uitgewezen dat Pineapple Kush een THC-gehalte heeft van 18-23% en een CBD-gehalte van 1-4%.

Pineapple Kush in de kweekruimte

Pineapple Kush groeit op een redelijk normale manier, en ook beginners hebben een grote kans van slagen om haar succesvol te kweken. Als je haar vaardig kweekt, zal Pineapple Kush echt floreren en enorme toppen produceren. In een indooropstelling kan deze schoonheid opgroeien tot een hoogte van 70-120 cm en heeft ze een bloeiperiode van 7-8 weken. Buiten wordt Pineapple Kush veel groter en bereikt ze de 180 cm. Dan is ze meestal tegen het einde van september klaar voor de oogst. Terwijl ze groeit, produceert ze dichte en harsige toppen die bedekt raken met een dichte bos oranje haar; zo veel dat het oranje het groen begint over te nemen – dit verhoogt haar mystieke aantrekking! Voor wat betreft opbrengst: Pineapple Kush kan binnen een oogst produceren van 500-550 g/m² en buiten 500-550 g/plant, en dat is best een respectabele oogst.

Over het geheel genomen heeft Pineapple Kush veel te bieden. Ze heeft de kracht. Ze heeft de smaak. Ze heeft de opbrengsten. Als je geniet van de fruitige kant van het cannabisspectrum, is Pineapple Kush zeker de moeite waard. Zelfs als je voorkeur ergens anders ligt, heeft ze veel wat de moeite waard is.

Heb je ooit Pineapple Kush geprobeerd? Ben je zelf wel eens met haar op een wilde reis naar de tropen geweest? Laat hieronder je commentaar achter en vertel ons wat je ervan vond!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken