Blog
Top 10 Geestverruimende, Psychedelische Boeken
3 min

Top 10 Geestverruimende, Psychedelische Boeken

3 min

Op zoek naar meer technische informatie over psychedelica? Hier is onze lijst met essentieel leesmateriaal voor liefhebbers die hun geest niet alleen op spiritueel niveau, maar ook op informatief niveau, willen verruimen.

Het gebruik van psychedelica is een onthullende ervaring. Je kunt zaken in een ander perspectief zien, het voedt persoonlijke groei en het is vaak ontzettend leuk! Als je het toelaat, kunnen psychedelica je echter ook helpen te groeien op intellectueel niveau, zeker als je het aanvult met wat leeswerk op het psychedelische vlak. Door je te verdiepen in de technische kant van psychedelica, zal je niet alleen je intellectuele horizon verbreden, maar ook een diepere relatie ontwikkelen met de stoffen die je gebruikt, waardoor de ervaring naar een nieuw niveau wordt getild.

Dus hoe begin je deze reis naar de innerlijke werking van psychedelica en de geest? Nou, de volgende 10 boeken zijn een geweldig startpunt.

10) Tryptamine Palace door James Oroc

In Tryptamine Palace, gaat James Oroc dieper in op de effecten van DMT op zijn persoonlijke groei, zijn plek binnen de cultuur, maar ook de rol van theoretische natuurkunde in psychedelica. Hoewel het onder woorden brengen van psychedelische ervaringen een bijna onmogelijke taak is, doet James Oroc een zeer goede poging. Iedereen die zichzelf als een serieuze psychonaut beschouwt, zou dit boek moeten lezen.

9) The Electric Kool-Aid Test door Tom Wolfe

In de jaren '60 vond de ware geboorte plaats van de moderne psychedelische scène en Tom Wolfe was er getuige van. Uit zijn eigen ervaringen, schetst Wolfe de capriolen en ervaringen van Ken Kesey, die met zijn troep, de Merry Pranksters, op een met drugs voorziene toer trok door de VS. Kesey heeft belangrijke invloed gehad op vele grote namen, waaronder Sir Paul McCartney en The Grateful Dead. Als je inzicht wil in de oorsprong van psychedelische cultuur, dan is dit boek de moeite van het aanschaffen waard.

8) DMT: The Spirit Molecule door Rick Strassman

Waarschijnlijk een van de meest informatieve en uitgebreide bronnen over DMT. Rick Strassmans DMT: The Spirit Molecule neemt de lezer mee op reis door de wereld van DMT en de wetenschap erachter. Rick Strassman is een van de weinige mensen die DEA gesanctioneerd onderzoek heeft uitgevoerd naar de wetenschap achter DMT, een van de meest krachtige, bekende psychedelische stoffen. Dus als je alles wilt weten, lees je dit boek.

7) Pharmacotheon door Jonathan Ott

De Pharmacotheon is een ware bijbel voor iedereen die geïnteresseerd is in bondige, wetenschappelijke informatie over een hele variatie psychedelische planten. De enorme hoeveelheid informatie in dit boek is verbazingwekkend. Een waarschuwing: Het is zeer een intens, wetenschappelijk boek en misschien niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar wat lichtere informatie over het onderwerp.

6) The Archaic Revival door Terence McKenna

Terence McKenna is een man die al 25 jaar onderzoek doet naar de wonderen van sjamanisme, boeddhisme en etnofarmacologie. In zijn boek, The Archaic Revival, bespreekt McKenna de wederopleving van sjamanistische praktijken en dat hij gelooft dat deze kunnen worden aangepast door de wetenschap. Hij gelooft ook in de mogelijkheid dat psychedelica ons naar het volgende niveau van spiritueel begrip kunnen brengen.

5) Brotherhood of the Screaming Abyss: My Life with Terence McKenna door Dennis McKenna

Terence McKenna was een van de meest invloedrijke geesten achter de filosofische, intellectuele en wetenschappelijke aspecten van de psychedelische beweging. In Brotherhood of the Screaming Abyss: My Life with Terence McKenna, wordt het leven van deze legendarische man besproken uit het oogpunt van zijn broer. Hoewel de nadruk meer ligt op de man dan op zijn werk, zijn de twee zo nauw verbonden dat je niet het een kunt ontdekken zonder het ander. Leer hoe ons begrip van psychedelica door deze intellectuele reus is vormgegeven en hoe hij op zijn beurt door psychedelica gevormd werd.

4) Be Here Now door Ram Dass

Be Here Now vertelt het ware verhaal van een Harvard psychiater die een, van acid voorziene, reis maakte door India om zijn spiritualiteit te ontdekken en als persoon te groeien. Het laat zien hoe iedereen contact kan maken met zijn innerlijke zelf en meer balans in zijn leven kan brengen door het gebruik van psychedelica en traditionele praktijken.

3) Food of The Gods door Terrence McKenna

In alweer een boek van de meester, wordt in Food of The Gods het concept onderzocht dat magische paddestoelen in feite de eerste boom van kennis zijn en dat, door het remmen van psychedelisch onderzoek, de Westerse gemeenschap langzaam richting zijn eigen vernietiging schuift. Het is nogal een gedurfde bewering, maar de argumenten zijn goed onderbouwd, dagen uit tot nadenken en zijn ronduit fascinerend.

2) The Doors Of Perception door Aldous Huxley

Aldous Huxley was een wetenschapper die in de jaren '50 hoog in aanzien stond en direct betrokken raakte bij wetenschappelijke mescaline experimenten. The Doors of Perception gaat over de eigen ervaringen van Huxley, van de onmiddellijke eigenschappen tot de langdurige effecten op zijn bewustzijn en manier van denken. We zien een relatief naïeve man (als het gaat om zijn psychedelische ervaring) zijn begrip ontwikkelen en deze doorweven met scherpe, intellectuele observaties.

1) The Psychedelic Experience: A Manual Based on the Tibetan Book of the Dead door Timothy Leary

Als je besluit slechts een boek van deze lijst te kiezen, zorg dan dat het deze wordt. The Psychedelic Experience is een handboek, ontworpen om te worden gebruikt als onderdeel van een psychedelische reis. Het is het resultaat van jarenlang drugsgebruik door zeer prominente namen in de psychedelische scène, waaronder Timothy Leary zelf, en het is de ultieme gids voor het bereiken van spirituele verlichting en begrip via het gebruik van psychedelica. Het biedt een zeer goede fundering van kennis voor personen die niet bekend zijn met psychedelische literatuur, maar het past nog steeds goed op de boekenplank van elke psychonaut, ongeacht hun ervaringsniveau.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken