Blog
5 Verwarmende, Met Wiet Verrijkte Soepen
5 min

5 Verwarmende, Met Wiet Verrijkte Soepen

5 min

Dol op soep en zin om er een psychoactieve draai aan te geven? Lees snel verder voor vijf verrukkelijke soeprecepten met wiet die je hart verwarmen. Je hebt slechts wat wietolie of wietboter nodig om deze heerlijke soepen op tafel te toveren!

Bestaat er iets beters dan een stomende kom soep als het buiten koud is? Soep is niet alleen heilzaam voor je ziel, want je kunt er ook een eindeloze lijst met gezonde ingrediënten in verwerken. Dit betekent dat je gewoon een simpele soep kunt maken, maar je ook helemaal uit kunt leven om een bijzondere, goed gevulde soep op tafel te zetten.

Wat ons betreft, is soep het ultieme 'comfort food'! Maar wat nu als je je ervaring kunt verbeteren door wiet toe te voegen? Wiet, in de vorm van wietolie of wietboter, is een interessante aanvulling op je soepen; je verrijkt ze tenslotte met de effecten van THC of CBD. Waarom zou je niet stoned worden van je avondeten? In dit artikel bespreken we vijf eenvoudige, maar verrukkelijke soepen met wiet als een van de ingrediënten.

5 warme, met wiet verrijkte soepen

Het is tijd om je koksmuts op te zetten en de keuken in te duiken. Maar wacht even! Om je zelfgemaakte soep met wiet te verrijken, heb je eerst wietboter of wietolie nodig. Door het gebruik van deze ingrediënten hoef je geen plantmateriaal in je soep te stoppen. Dit maakt het proces wat makkelijker en garandeert de effectiviteit van de cannabinoïden. Bovendien krijg je er een lekkerder soepje van. Mocht je zelf eerst wietolie of wietboter willen maken, kun je op ons blog gedetailleerde handleidingen vinden!

Onthoud dat de gebruikte hoeveelheid wietolie of wietboter afhangt van je persoonlijke tolerantie en de sterkte van het product. Afhankelijk van het aantal porties en de gewenste ervaring, zal de dosering variëren van een theelepel tot een eetlepel boter of olie.

Benodigdheden

Benodigdheden

Om onderstaande recepten te maken, heb je wat simpele artikelen nodig. Waarschijnlijk heb je al deze spullen wel in huis. Verzamel het volgende:

  • grote pan
  • blender of staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • pollepel

Gerelateerd artikel

Alles Wat Je Zou Moeten Weten Over Cannabis-Edibles

Terpeenrijke tomatensoep

Terpeenrijke Tomatensoep

Deze smakelijke tomatensoep is bij de meeste mensen wel bekend. Dit is de perfecte optie als je van eenvoud houdt, maar wel wilt genieten van een smakelijk, gezond gerecht die ook nog een lekkere stone opwekt. Omdat deze soep slechts een paar ingrediënten bevat, kun je er binnen een half uur al van smullen, zolang je een beetje efficiënt te werk gaat. Daarmee heb je verrukkelijke optie als je weinig tijd, of geduld hebt.

Ingrediënten

  • 300 gram verse tomaten of 1 blik tomatenblokjes
  • olie of boter
  • groentebouillon
  • wietolie of wietboter
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • kruiden en specerijen (basilicum, oregano, zout, peper)
  • 1500 ml water

Instructies

  1. Snipper de uien, hak de knoflook en snijd de tomaten in blokjes (als je verse gebruikt). Zet deze ingrediënten even apart.
    Snipper De Uien, Hak De Knoflook En Snijd De Tomaten In Blokjes (Als Je Verse Gebruikt). Zet Deze Ingrediënten Even Apart
  2. Verhit de bakolie of boter in de pan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg nu de knoflook toe en bak totdat deze geurig is (ongeveer een minuut).
    Erhit De Bakolie Of Boter In De Pan En Fruit De Uien Tot Ze Glazig Zijn. Voeg Nu De Knoflook Toe En Bak Totdat Deze Geurig Is
  3. Voeg het water toe en breng het aan de kook.
    Voeg Het Water Toe En Breng Het Aan De Kook
  4. Voeg de tomaten (vers of uit blik) toe en de groentebouillon; laat sudderen.
    Voeg De Tomaten (Vers Of Uit Blik) Toe En De Groentebouillon; Laat Sudderen
  5. Voeg een eetlepel wietolie of wietboter toe.
  6. Breng op smaak met kruiden en specerijen; laat nogmaals 20 minuten sudderen.
    Breng Op Smaak Met Kruiden En Specerijen; Laat Nogmaals 20 Minuten Sudderen
  7. Maak er een gladde soep van met je staafmixer of in de blender. Serveer warm.
    Maak Er Een Gladde Soep Van Met Je Staafmixer Of In De Blender. Serveer Warm

Champignonsoep met wiet

Champignonsoep Met Wiet

Wil je soep maken met een iets complexere smaak? Probeer dan deze champignonsoep met wiet. Dankzij de rijke, heerlijke smaak heb je een vullende soep voor een gure avond. Dit is een vegetarisch recept dat je heel makkelijk vegan friendly kunt maken door in plaats van room een roomvervanger te gebruiken.

Ingrediënten

  • 400 gram champignons
  • groentebouillon
  • wietolie of wietboter
  • kookroom of vegan alternatief (zoals havermelk)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie of boter
  • 1500 ml water
  • tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  1. Hak de uien, champignons en knoflook.
    Hak De Uien, Champignons En Knoflook
  2. Verhit de olijfolie of boter in de pan. Fruit nu de uien en champignons tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak dit ongeveer een minuut mee.
    Verhit De Olijfolie Of Boter In De Pan. Fruit Nu De Uien En Champignons Tot Ze Zacht Zijn. Voeg De Knoflook Toe En Bak Dit Ongeveer Een Minuut Mee
  3. Voeg het water en de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten sudderen.
    Voeg Het Water En De Bouillon Toe En Laat Het Geheel 15 Minuten Sudderen
  4. Voeg nu de kruiden en smaakmakers toe, gevolgd door de wietolie of wietboter. Voeg ook de room toe, als je dit gebruikt. Roer alles goed door.
    Voeg Nu De Kruiden En Smaakmakers Toe, Gevolgd Door De Wietolie Of Wietboter. Voeg Ook De Room Toe, Als Je Dit Gebruikt. Roer Alles Goed Door
  5. Gebruik je staafmixer om een gladde soep te maken. Je kunt ook een deel pureren om een grovere structuur te behouden.
    Gebruik Je Staafmixer Om Een Gladde Soep Te Maken. Je Kunt Ook Een Deel Pureren Om Een Grovere Structuur Te Behouden

Toscaanse bonensoep met CBD
Toscaanse Bonensoep Met CBD

Soepen met bonen zitten boordevol eiwitten en andere gunstige voedingsstoffen. Bovendien smaken ze heerlijk! Waarschijnlijk weet je wel dat bonen rijke voedingsbronnen zijn die ook nog eens goed vullen. Om deze verrukkelijke peulvruchten eens in het spotlicht te zetten, hebben we een heerlijke soep uitgekozen. Dit recept is een rustgevende CBD-soep, maar je kunt er zelf natuurlijk ook voor kiezen om wat THC-rijke wietolie te gebruiken.

Ingrediënten

  • 250 gram cannellinibonen
  • groentebouillon
  • CBD olie of wietboter
  • boter of olijfolie
  • boerenkool of snijbiet, gehakt
  • 1500 ml water
  • 1 of 2 wortels
  • 1 bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • rozemarijn
  • tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  1. Snijd de boerenkool of snijbiet, wortels, selderij, ui en knoflook fijn. Zet deze ingrediënten even opzij. Verhit olijfolie of boter in een pan.
  2. Begin met het fruiten van de uien, wortels en selderij tot ze zacht zijn en de uien bruin kleuren. Voeg nu de knoflook toe en bak dit enkele minuten mee. Roer goed om te voorkomen dat het aanbrandt.
  3. Voeg de gehakte boerenkool of snijbiet toe, net als de bonen, het water en de groentebouillon en breng het geheel aan de kook. (in het engels staat hier stap 2).
  4. Voeg nu je CBD olie of wietboter/wietolie toe.
  5. Breng op smaak met rozemarijn, tijm, zout en peper.
  6. Laat je soep nog even sudderen, zodat je groente kan garen; dit duurt ongeveer 30 minuten.

Gerelateerd artikel

Alles Wat Je Moet Weten Over CBD en CBD-Rijke Cannabis

Psychotrope flespompoensoep

Psychotrope Flespompoensoep

De flespompoen, ook wel bekend als butternut, heeft een zachte, nootachtige smaak. Het vruchtvlees bevat weinig draden, waardoor je een fantastisch ingrediënt hebt voor een vullende soep. Daarnaast is deze pompoen heel gezond, al is het in stukken hakken ervan een verrassend lastig klusje. Dit vegetarische recept heeft een meer exotische smaak dan de andere soepen op onze lijst, want het bevat kokosmelk, nootmuskaat en kaneel. Als je indruk wilt maken op je vrienden, is deze optie waarschijnlijk het beste.

Ingrediënten

  • flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • groentebouillon
  • wietolie of wietboter
  • kokosolie of olijfolie
  • 1500 ml water
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • nootmuskaat
  • kaneel
  • zout
  • peper
  • kokosmelk
  • yoghurt (optioneel)

Instructies

  1. Hak de flespompoen, ui en knoflook in stukjes en zet opzij.
    Hak De Flespompoen, Ui En Knoflook In Stukjes En Zet Opzij
  2. Rooster de flespompoen op 180ºC in de oven tot deze gaar is en zet opzij.
    Rooster De Flespompoen Op 180ºc In De Oven Tot Deze Gaar Is En Zet Opzij
  3. Verhit wat kokos- of olijfolie in een pan en fruit de uien. Zodra ze glazig zijn, voeg je de knoflook toe. Bak nog een minuut, tot je de knoflook ruikt.
    Verhit Wat Kokos- Of Olijfolie In Een Pan En Fruit De Uien. Zodra Ze Glazig Zijn, Voeg Je De Knoflook Toe. Bak Nog Een Minuut, Tot Je De Knoflook Ruikt
  4. Voeg nu de geroosterde flespompoen, groentebouillon en het water toe en breng het geheel aan de kook.
    Voeg Nu De Geroosterde Flespompoen, Groentebouillon En Het Water Toe En Breng Het Geheel Aan De Kook
  5. Roer de wietolie of wietolie door je soep. Op dit moment giet je ook de kokosmelk in je pan.
    Roer De Wietolie Of Wietolie Door Je Soep. Op Dit Moment Giet Je Ook De Kokosmelk In Je Pan
  6. Breng op smaak met nootmuskaat, kaneel, zout en peper.
    Breng Op Smaak Met Nootmuskaat, Kaneel, Zout En Peper
  7. Maak de soep glad met je staafmixer en laat het geheel nog 15 minuten sudderen.
    Maak De Soep Glad Met Je Staafmixer En Laat Het Geheel Nog 15 Minuten Sudderen
  8. Serveer met een eetlepel zure room of yoghurt, als je dat wilt.
    Serveer Met Een Eetlepel Zure Room Of Yoghurt, Als Je Dat Wilt

Kippensoep met cannabinoïden

Kippensoep Met Cannabinoïden

Kippensoep gaat er altijd wel in en dit is echt 'kippensoep voor de ziel'. Veel mensen zweren dat kippenbouillon genezende eigenschappen heeft en het werd ooit in heel Europa en de VS als een remedie voor talloze kwalen beschouwd. Hoewel we er niet direct therapeutische toepassingen aan willen verbinden, durven we wel te stellen kippensoep simpelweg verrukkelijk is. En je kunt er moeiteloos wat THC of CBD aan toevoegen.

Ingrediënten

  • gekookte kip, in stukjes
  • kippenbouillon
  • 1500 ml water
  • wietolie of wietboter
  • 1 wortel
  • 1 bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 laurierbladeren
  • tijm
  • zout
  • peper
  • noedels, vermicelli of rijst (optioneel)

Instructies

  1. Als je geen kant- en klare kipstukjes hebt gekocht, kun je eerst een kipfiletje bakken, roosteren of koken. Vervolgens kun je deze met een vork en lepel uit elkaar halen.
  2. Hak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij en zet ze even opzij.
  3. Verhit wat olie in een grote pan en voeg de kip, water, bouillon, gehakte groentes en smaakmakers toe.
  4. Breng aan de kook en voeg nu de wietolie of wietboter toe.
  5. Wil je noedels, vermicelli of rijst toevoegen? Dan kun je dat nu doen. Vergeet niet dat deze ingrediënten ook even moeten garen.
  6. Voeg nu zout, peper en andere gewenste kruiden of specerijen toe en laat je soep sudderen totdat alle groentes zacht zijn. Het zal heerlijk ruiken in je keuken.
  7. Heet serveren, eventueel gegarneerd met verse tuinkruiden.

Gerelateerd artikel

Top 10 Bijzondere Recepten Met Wiet

Ga soep koken

Ga Soep Koken

De schoonheid van deze gerechten is natuurlijk de veelzijdigheid. Je kunt de ingrediënten makkelijk aanpassen, afhankelijk van je voorkeuren of wat je in de koelkast hebt liggen. Daarnaast is er eindeloos veel variatie mogelijk! Je kunt soep maken met de smaken van bijna elke keuken en met de eenvoudigste of meest uiteenlopende ingrediënten.

Een kom hete soep is perfect om jezelf aan op te warmen, of je nu een klassieke soep maakt met een cannabis twist of je op culinair gebied helemaal uitleeft. Onthoud wel dat de dosering het belangrijkst is als je een met wiet verrijkte soep eet; begin dus met een klein beetje, zeker als je niet eerder cannabis edibles hebt gebruikt. Geniet ook van het kookproces, want het heeft bijna iets magisch om een simpele pan met water te veranderen in een verrukkelijke maaltijd. En nu je toch wacht tot je soep gaar is, kun je gerust wat vers brood bakken om erbij te eten. Eet smakelijk!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Recepten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken