Blog
Tips Cannabis Tolerantie Onderbreking
4 min

8 Tips Bij Het Nemen Van Een Cannabis Tolerantie Onderbreking

4 min

Af en toe tijdelijk stoppen met cannabis is helemaal niet zo verkeerd. Je verlaagt je tolerantie weer tot bijna nul. Hier volgen 8 survival-tips om je tolerantie-onderbreking te overleven.

Je hebt dus besloten om tijdelijk met cannabis te stoppen, je favoriete tijdverdrijf, zodat je tolerantie weer normaal wordt. Er was eens, lang geleden, een tijd dat je met twee of drie trekjes onder de pannen was. Tegenwoordig is het zo dat je na twee of drie blunts nog niet eens weet of je wel high bent. Dat kan de besten van ons overkomen, en de enige manier om dat te verhelpen is door een korte pauze in te lassen. Het tijdelijk stoppen met cannabis kan ertoe bijdragen dat je tolerantie weer op nul komt. Ja, ja, ik weet het, da's net zoiets als stoppen met water drinken, maar 't is niet het einde van de wereld hoor! Er zijn duizenden manieren waarop je een wiet-vakantie kunt inlassen zonder helemaal gestoord te worden. Hierbij presenteren wij 8 manieren om de afwezigheid van cannabis te overleven.

LANGZAAM AFBOUWEN

Als je eenmaal beseft dat je tijdelijk gaat stoppen, hoef je dat niet in één keer te doen. Halveer je gebruik in de weken voordat je er tijdelijk mee ophoudt. Dan halveer je dát weer. En als je wilt doe je dat nóg eens. Je actie is niet bedoeld om er helemaal mee te stoppen, je stopt er slechts tijdelijk mee om de THC uit je lichaam kwijt te raken. Door je gebruik te verminderen, voorafgaand aan je periode van onthouding, zal de overgang een stuk makkelijker gaan. Stop met je allereerste joint van de dag. Haal je de lunchtijd voordat je jezelf er weer aan over geeft? Probeer het daarna tot het avondeten uit te houden. Hierna ga je proberen pas te roken als je op het punt staat om naar bed te gaan, als een nachtmutsje. Langzaam minderen is voordat je tijdelijk stopt een verzekerde manier voor succes.

VERSTOP JE PIJPEN

Het zal je zeker helpen als je je pijpjes en je schitterende glasverzameling verbergt. Heus niet omdat je zo slap bent dat je ze dagelijks ziet, zonder ze te willen gebruiken hoor, maar als je tijdelijk wilt stoppen, maakt dat het een stuk eenvoudiger. Is het niet grappig dat wanneer je de hele dag rookt je wiet-attributen het middelpunt van je dagelijkse gewoonte worden? Je ruimt ze niet elke keer op, omdat je ze steeds weer gebruikt. Je zult verbaasd zijn dat als je ze eenmaal hebt opgeborgen je hele interieur er anders uitziet en je dagelijkse ritme helemaal verstoord raakt.

ZORG DAT JE BEZIG BLIJFT

Het is absoluut noodzakelijk dat je iets te doen hebt. Er zijn vast wel mensen die door de cannabis boordevol met energie zitten waardoor de dag omvliegt. Voor mensen zoals jij en ik kan het een beetje te gemakkelijk zijn om niets om handen te hebben. Eindelijk van de bank af komen en je gedachten bezig te houden, zorgt ervoor dat de periode van onthouding voorbij vliegt. Water raakt echt niet aan de kook door er naar te kijken, zoals men wel zegt. Het doel van het tijdelijk stoppen is het verwijderen van de THC in je lijf, en als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed je geest ook vrij maken. Heb je nog iets leuks op je to-do-lijstje staan waar je nog niet aan toe bent gekomen bent... omdat je te high was? Wel, nu is het je kans. Houd jezelf bezig terwijl je tijdelijk gestopt bent, en het is voorbij zonder dat je er erg in hebt.

PLAATSVERVANGENDE BEZIGHEDEN

Plaatsvervangende bezigheden voor die periodes dat je normaal gesproken zit te paffen zijn van wezenlijk belang, maar toch riskant. Als je gewend bent op gezette tijden wiet te roken, is het in plaats van aan je waterpijp te lurken, iets anders te gaan ondernemen een goede manier je door deze verdrietige periode te slepen. Maar pas op! Vervang je dabs niet met de gang naar de koelkast. Wanneer je tijdelijk stopt met cannabis ben je al snel geneigd het éne door het ándere te vervangen, en daar ligt het gevaar op de loer. Je zou echt geen junk food moeten gaan eten als vervanging van de cannabis die uit je dagelijkse routine is verdwenen.

Aan de andere kant, als je een gezonde salade wilt eten, elke keer dat je zou willen roken, zou ik dat alleen maar aanmoedigen. Het is vrij eenvoudig om het gapende gat dat het gemis van cannabis heeft veroorzaakt te vullen. Maar wees nou verstandig, en vul het niet met troep.

LICHAAMSBEWEGING

Ja joh, ik weet het heus wel hoor ... we zouden eigenlijk allemaal aan meer lichaamsbeweging moeten doen, maar wees nu eerlijk, bijna niemand doet 't. Lichaamsbeweging houdt je gezond en je schijnt er langer door te leven. Het helpt je ook om niet steeds maar weer aan wiet te denken, en je lichaam breekt ook nog eens de achtergebleven THC in je systeem af. Het is aangetoond dat hoge intensiteit interval training de achtergebleven THC uit je lichaam verwijdert doordat het de stofwisseling versnelt. Trimmen, wandelen, fietsen, en lichaamsbeweging zijn fantastische manieren om in vorm te blijven, terwijl je systeem gereinigd wordt. En, je weet maar nooit, misschien wordt je gebruikelijke high wel omgetoverd in een runner's high!

GEBRUIK ANDERE KRUIDEN

Wanneer je echt van het roken van kruiden geniet, maar je realiseert je dat je tijdelijk moet stoppen met cannabis zijn er tal van andere, volledig legale en makkelijk verkrijgbare alternatieven die je eens zou kunnen proberen. Er is bijvoorbeeld Kratom, wat als pijnbestrijdingsmiddel en kalmeringsmiddel gebruikt wordt. Damiana is ook te gebruiken, je kunt het roken of er gezellig een kopje thee van zetten. Het wordt gebruikt voor een reeks aandoeningen, waaronder angstaanvallen en misselijkheid. Er zijn tientallen verschillende kruidenmixen met tal van uitwerkingen online te koop, of je wandelt even naar je plaatselijke headshop.

GA MEDITEREN

Meditatie is een van de oudste manieren voor innerlijke verkenning. Het geeft een ongekende innerlijke rust en helderheid. Wanneer we tijdelijk met cannabis stoppen heeft onze geest de neiging om angstig te worden. Door te mediteren wordt de geest rustig en ontspannen van al die geestelijke hechting die we met onze favoriete plant hebben. Meditatie kan je naar plekken brengen die veel verder gaan dan die van cannabis. Het geeft troost en begrip. Sluit jezelf op in een donker hok om alle ongewenste geluiden buiten te sluiten. Sta jezelf toe dat de innerlijke werking van je geest je meevoert op een reis. En als je weer terug bent mag het een wonder heten als opnieuw aan cannabis denkt, althans voor een tijdje.

KOSTENBESPARING

Één ding staat vast, hoe je het ook wendt of keert, cannabis kost geld. Voor een verstokte roker is het niet ongewoon dat hij een paar honderd euro per maand of meer in rook laat opgaan. Voor sommigen behoort wiet tot de hoogste maandelijkse last. Omdat het zo ongeveer het duurste gewas op aarde is, zelfs met de lage prijzen van tegenwoordig, is het toch een aardige aanslag op je portemonnee. Door tijdelijk met het kopen van cannabis te stoppen stapelt het geld zich op, en zou je jezelf eens moeten kietelen met iets moois. Misschien wel die gave waterpijp of een elektronische nail. Dat je tijdelijk gestopt bent hoeft echt niet te betekenen dat je geen snode plannetjes mag maken voor de dag dat je weer begint. Door het geld dat je hebt opgespaard kun je een glorieuze rentrée maken als je weer begint.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Effecten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken