Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

De beste legale kruiden voor je vaporizer

Zoals je misschien al in de gebruiksaanwijzing van je vaporizer hebt kunnen lezen, kan je naast cannabis nog veel meer kruiden vaporizen. Natuurlijk weten we dat je vast niet van plan was je vaporizer te gebruiken voor aromatherapie, maar er zijn een aantal kruiden de moeite waard. Hoewel er niets vergelijkbaar is met cannabis, kan het vaporizen van legale kruiden een zalige aromatische ervaring zijn en velen hebben, ietwat milde, psychoactieve effecten.

De volgende kruiden zijn volledig legaal en kunnen gemakkelijk worden gevonden in de meeste kruiden winkels. Veel kruiden worden al lang gebruikt door kruidenartsen vanwege hun medicinale eigenschappen. Je kunt ze op zichzelf vaporizen, maar ze zijn ook een goede aanvulling op een kom cannabis.

1. Damiana: 190 °C.

Deze plant komt uit Mexico en voegt een sterk aromatische smaak toe aan je mix. Volgens anekdotische meldingen kan Damiana een milde buzz opwekken, maar deze komt niet in de buurt van cannabis. In de kruidengeneeskunde wordt Damiana vaak gebruikt om het zenuwstelsel te versterken, te helpen bij urineweg infecties, bij het verminderen van menstruele krampen en het werkt als een antidepressiva. Gedacht wordt dat het ook werkt als afrodisiacum en aangetoond is dat het de seksuele activiteit verhoogt bij zowel mannelijke als vrouwelijke ratten.

U kunt hier uw Damiana kruiden kopen. U kunt ook een heerlijk Damiana recept vinden op onze blog.

Damiana

2. Kattenkruid: 100-150 °C.

Kattenkruid is het kruid dat katten helemaal wild maakt. Helaas werkt het niet zo bij mensen, maar gezegd wordt wel dat het op zichzelf een ontspannende en comfortabele buzz opwekt. Het is helemaal legaal en wordt vers verkocht bij de meeste tuincentra.

Haal je kattenkruid hier!

Nepeta cataria

3. Valeriaan: 235 °C.

Valeriaan is een zeer bekend, kalmerend kruid die al velen heeft geholpen hun slapeloze nachten te overwinnen. Gedacht wordt dat, bij het vaporiseren van Valeriaan, veel sterkere effecten worden opgewekt dan bij het innemen van een pil of tinctuur. Het mixt erg goed met citroenmelisse en andere kalmerende kruiden zoals hop, passiebloem, scullcap, etc.

Wil je ook je eigen Valeriaan? Klik hier! Meer informatie over Valerian vind je hier.

Valeriana officinalis

4. Passiebloem: 154 °C.

Passiebloem kan worden gevonden in delen van Noord-Amerika en wordt zeer geprezen voor haar kalmerende eigenschappen. In de vaporizer kan het rustgevende en licht verdovende kwaliteiten toevoegen aan de ervaring.

U kunt Passiebloem in onze shop vinden. Wilt u meer leren over deze geweldige versterker? Kijk hier.

Passiflora incarnata

5. Lavendel: 130 °C.

Lavendel is waarschijnlijk het meest beroemde aromatische kruid. Het heeft een geweldige smaak en geur en gedacht wordt dat het een aantal zeer heilzame therapeutische eigenschappen bezit. Het kan de bloedstroom stimuleren, is zowel antiseptisch als antibacterieel, werkt als antidepressiva, windafdrijvend middel en als spierontspanner. Zelfs als je geen interesse hebt in deze eigenschappen, is het aroma alleen al een waardevolle toevoeging aan een kruidenmix.

Koop Lavendel

Lavandula angustifolia

6. Citroenmelisse: 142 °C.

Bij fans van aromatherapie is citroenmelisse zeer bekend vanwege haar geweldige smaak/geur en kalmerende effecten. Citroenmelisse zou het zenuwstelsel kalmeren en slaap bevorderen, hoofdpijnen verlichten en de bloedcirculatie verhogen. Onderzoek heeft aangetoond dat de kalmerende natuur wordt vergroot wanneer citroenmelisse wordt gemengd met andere kruiden zoals hop, valeriaan en kamille.

Koop Citroenmelisse

Melissa officinalis

7. Sint-Jans kruid - 100 – 150 °C

Sint-Jans Kruid zijn natuurlijke anti-depressieve werking maakt het een erg populair kruid de afgelopen jaren. Verschillende verhalen suggereren dat het kruid ook anti-depressief kan werken wanneer het verdampt wordt. Het verdampen zorgt voor meer kalmerende effecten. Sint-Jans kruid schijnt ook de effectiviteit van de anti-conceptie pil te verminderen, dus dit gaat niet zo goed samen.

Koop Sint-Jans kruid

Kanna heeft dezelfde effecten als Sint-Jans kruid, maar dan sterker. Je kunt hier Kanna kopen.

St John's Wort

8. Kamille: 190 °C.

Kamille groeit in het wild in Europa en West-Azie en wordt traditioneel oraal genomen om de spijsvertering te verlichten. Gevaporiseerd werkt het echter als ontspannend middel; de slaap wordt bevorderd en het immuunsysteem krijgt een oppepper. Het is een geweldige aanvulling op een mix met andere, ontspannende kruiden.

Koop Kamille

Matricaria chamomilla

 

9. Hop: 154 °C.

Hop wordt het meest geassocieerd met het brouwen van bier, maar het kan ook een geweldige aanvulling zijn op een vaporizer mix. Velen hebben aangegeven dat het vaporiseren van hop zowel een mild euforisch als een gekalmeerde toestand opwekt, waardoor het een goede toevoeging is aan een cannabis mix. De smaak is aards, kruidig en zoet. Veel gebruikers voegen het toe aan al hun mixen, ongeacht wat ze verdampen, alleen al voor de smaak.

Koop Hop

Geïnteresseerd in het combineren van hop met cannabis? Je kunt er hier over lezen.

Humulus lupulus

10. Groene Thee: 178 °C.

Het vaporiseren van groene thee kan een enorm stimulerende buzz opwekken, omdat de cafeïne effectief van de plant af wordt verdampt. Als je een meer subtiele, rustgevende ervaring zoekt, dan moet je iets lagere temperaturen gebruiken. De verkregen buzz is iets milder dan van een kop koffie, maar het effect wordt wel sneller bereikt.

Koop Groene Thee

Wij verkopen helaas geen groene thee, maar we verkopen wel een paar lekkere Henneptheeën.

Camellia sinensis

11. Salie: 190 °C.

Salie heeft een lekkere mint-achtige smaak en heeft antiseptische en oestrogene effecten. De effecten schijnen goed te zijn bij de behandeling van symptomen van een verkoudheid, zoals de verlichting van keelpijn.

Je kunt hier je witte salie verkrijgen.

Salvia officinalis

12. Yerba Mate: 150 - 190 °C.

Deze verkwikkende plant, ook bekend als Mate Tea, kan je het best vaporiseren op 190 graden Celsius. Net als bij groene thee kan je het op zichzelf gebruiken of als deel van een mix om te fungeren als stimulans; het wekt een prettige en activerende buzz op.

Bekijk Yerba Maté in onze shop of lees meer over het botanische broertje van Yerba Mate, Guayasa.

Ilex paraguariensis - yerba mate

13. Calea Zacatechichi: 190 °C.

Calea zacatechichi staat ook bekend als droomkruid en wordt traditioneel gebruikt als een middel om helder dromen op te wekken en te vergroten. Beschreven is, dat het een zeer kalmerende en licht hallucinerende high opwekt wanneer je het verdampt. Deze high via vaporizen is krachtiger dan andere. Het heeft de mogelijkheid je te helpen in slaap te vallen en je dromen te verkennen.

Koop hier jouw Calea Zacatechichi! Of leer meer over dit Droomkruid hier.

Calea zacatechichi

14. Pepermunt: 166 °C.

Pepermunt kan bijna overal in Europa worden gevonden en onderscheidt zich door de unieke mint smaak. De effecten van pepermunt verlichten spierspasmen en werken als ontsmettingsmiddel. En natuurlijk smaakt het enorm verfrissend. 


Peppermint

15. Thijm: 190 °C.

Thijm smaakt geweldig en gezegd wordt dat het goed samengaat met marihuana. Het wekt zelf ook een heel eigen buzz op. We hebben gehoord dat het, in combinatie met cannabis, de effecten van de marihuana versterkt, waardoor je kostbare toppen bespaart. Traditioneel wordt van thijm gedacht dat het hypertensie aandoeningen en maagklachten verlicht.

Koop Tijm

Thyme

 

ZamnesiaVaporizer kruiden