Blog
Kruiden en Zaden
3 min

De Beste Kruiden Om Te Mixen Met Cannabis

3 min

Vapen heeft een reputatie als de meest gezonde en zuivere manier om cannabis en andere kruiden te consumeren zonder alle ongezonde carcinogenen te inhaleren. We gaan dieper in op een aantal kruiden die je kan toevoegen aan de mix om de ervaring te verbeteren.

Mensen vapen allerlei plantaardige materialen, maar er zijn er niet veel die weten dat veel algemene kruiden kunnen worden gecombineerd met cannabis om de vape ervaring te verbeteren. Kruiden als kratom, lavendel en damiana kunnen de smaak van cannabis verbeteren, zeker als je wiet van matige kwaliteit hebt, plus ze bieden nog wat extra voordelen. Al deze kruiden bezitten op zichzelf al prettige effecten, dus de ervaring wordt nog intenser als je cannabis toevoegt aan de mix.

Volgens Dr. Ian Mitchell, een arts op de eerste hulp en klinisch assistent-professor aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver, wordt cannabis over het algemeen verdampt op 175-200°C. Deze temperatuur kan echter worden aangepast als cannabis met andere kruiden wordt gecombineerd. Het is verstandig een gulden middenweg te vinden, die een combinatie is van de optimale temperatuur van de door jou gekozen kruiden.

Gerelateerd artikel

De Ultieme Gids Voor Vape Temperaturen

KRATOM

Kratom (Mitragyna speciosa)

Kratom, ook bekend als mitragyna speciosa, is een tropische, groenblijvende boom uit Zuidoost-Azië. Kratom is een van de meest populaire kruiden die in combinatie met cannabis wordt gebruikt. Het wordt al eeuwenlang gebruikt, maar heeft pas recentelijk meer bekendheid gekregen in de westerse wereld.

Op zichzelf produceert Kratom voor sommige gebruikers een milde high, milder dan wat je zou voelen na het roken van cannabis. Maar het mixen van de twee kan een hele nieuwe wereld van spirituele connectiviteit en psychedelische vibes openen. Gebruikers die de combi hebben geprobeerd, beweren dat Kratom de effecten van cannabis aanzienlijk versterkt.

Natuurlijk zal de geproduceerde high per persoon variëren. Een bekend feit is echter wel dat cannabis en Kratom soortgelijke voordelen bieden. Cannabis zal in bijna elk opzicht altijd superieur zijn aan Kratom en andere kruiden, maar voor mensen die om de een of andere reden geen cannabis kunnen gebruiken, kan Kratom een prachtige vervanging zijn.

De ideale temperatuur voor het verdampen van Kratom is 175-200°C, wat prachtig aansluit bij de juiste temperatuur voor het vapen van cannabis. Deze twee trippy, holistische kruiden zijn een hemelse match.

LAVENDEL EN MUNT

LAVENDEL EN MUNT

Mensen die vapen, geven vaak de voorkeur aan lavendel en munt. Hoewel de smaken enorm verschillen, komen de effecten overeen. Lavendel is een geurig, bloeiend lid van de Lamiaceae planten, beter bekend als de munt familie.

Zowel lavendel als munt zijn kalmerende kruiden die kunnen helpen zowel lichamelijk als mentaal te ontspannen. Beiden kunnen ook de rook minder ruw maken als hoesten een probleem is bij het roken van een bowl.

Een goede mix om mee te beginnen, is combinatie van 75% cannabis en 25% aanvullende kruiden. Op deze manier is de smaak van munt of lavendel niet te overweldigend. Een andere populaire combinatie is 50% cannabis (goede indica heeft de voorkeur), 25% lavendel en 25% sleepy time thee. Deze mix is soepel en smaakt fenomenaal. Gebruik deze combinatie voor het slapengaan voor een vredige nachtrust.

Munt kan het best worden verdampt op 160-175°C. Wanneer lavendel individueel wordt gebruikt, worden vaak lagere temperaturen aangehouden, ergens rond 130°C. Maar veel mensen vapen lavendel samen met cannabis probleemloos op een hogere temperatuur. 

MARIHUANILLA MET PASSIEBLOEM

Passiflora incarnata

Een subtiele mix van marihuanilla, passiebloem en cannabis is ook een mix die recentelijk populair geworden is. De smaak is soepel en zoet, maar zal de smaak van cannabis niet overheersen en de high verschilt in vergelijking met het gebruik van uitsluitend cannabis.

De high wordt beschreven als meer energiek en helder. Dit klinkt logisch als je overweegt dat passiebloem vaak met andere psychedelica wordt gebruikt om de effecten te versterken en te verlengen. Sommige mensen kiezen ervoor de passiebloem achterwege te laten en gebruiken een mix van marihuanilla en cannabis om de tabak te vervangen.

De beste temperatuur om passiebloem te verdampen is 150-160°C en voor marihuanilla is dit 150-175°C.

KANNA

Kanna (Sceletium tortuosum)

Kanna is een vetplant met kleine, witte bloemen die afkomstig is uit Afrika. Kanna geeft een psychedelisch effect. In combinatie met cannabis maakt Kanna alles surrealistischer en opgewekter dan gebruikelijk.

De mix van kanna en cannabis moet worden verdampt op een temperatuur van 185-190°C om de volledige effecten te voelen.

DAMIANA

Damiana (Turnera afrodisiaca)

Damiana is een struik met prachtige gele bloemen die inheems is in Zuid-Texas, Mexico en Zuid-Amerika. Het wordt voornamelijk gebruikt als stimulerend middel, maar staat ook bekend als krachtig afrodisiacum, wat een goede of slechte eigenschap kan zijn, afhankelijk van de situatie.

Damiana is een legale plant en de effecten komen overeen met die van cannabis en daarom wordt het vaak gebruikt als vervanging van of in combinatie met ons prachtige, groene kruid. De smaak mixt prima met dat van cannabis en het versterkt de ontspannende en euforische gevoelens die kunnen worden ervaren als je stoned wordt.

Houd er rekening mee dat de smaak een tijdje kan blijven hangen. Sommige mensen zijn echter dol op de smaak van pure cannabis, dus om bijsmaken te vermijden, kan je de cannabis eerst vapen of aparte apparaten gebruiken voor elk kruid. De optimale temperatuur voor Damiana, individueel of in combinatie met cannabis, ligt rond 175-200°C.

Gerelateerd artikel

Damiana: Alles Wat Je Weten Moet

KAMILLE

Chamomile (Matricaria recutita)

Kamille is al eeuwenlang populair omdat het zoveel toepassingen bezit. Kamille wordt tegenwoordig veel gebruikt voor ontspanning en als slaapopwekkendmiddel.

Kamille wordt meestal verwerkt tot een thee, maar het vapen van kamille is ook uitgegroeid tot een veelgebruikte methode. Het kruid wordt regelmatig gemengd met cannabis en gevaporiseerd of gerookt. Aan het effect van de high zal niet veel veranderen, maar het is een zeer populaire smaakmaker.

Vape je cannabis-kamille oplossing op 190°C voor de beste resultaten.

Bij het vapen van nieuwe kruiden, moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Allereerst moet je altijd 100% biologische producten aanschaffen. Synthetische ingrediënten kunnen negatieve invloed hebben op de effecten. Ten tweede moet je niet te snel teveel gebruiken. Het is het beste kleine hoeveelheden kruiden toe te voegen aan je cannabis om te ontdekken hoe je lichaam reageert.

Experimenteer er lustig op los! Wellicht zal een van deze combinaties je voorzien van de verlichting en de high waar je naar zocht.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken