Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Damiana: Alles Wat Je Weten Moet

Damiana: Alles Wat Je Weten Moet
Turnera Diffusa

Inhoudsopgave:

 1. Wat Is Damiana?
 2. Wat Zijn De Effecten Van Damiana
 3. Het Gebruik Van Damiana
 4. De Geschiedenis Van Damiana
 5. Wanneer Moet Je Damiana Niet Gebruiken?

Wat Is Damiana

In Mexico wordt Damiana al eeuwen gebruikt als afrodisiacum en seksuele tonic. Sommigen geloven dat een ruime hoeveelheid Damiana het geheime ingrediënt was in het originele recept van het beroemde Margarita drankje. En inderdaad, tot op heden wordt margarita in Mexico vaak gemaakt met Damiana, die het drankje voorziet van een unieke florale twist die daarnaast nog eens wonderen doet voor je mojo.

Toen de Spaanse missionarissen voor het eerst Mexico betraden, zagen zij al dat de inheemse stammen Damiana thee met suiker mixten vanwege de seksueel stimulerende effecten. Inmiddels is het vroege gebruik van de plant als een afrodisiacum in moderne laboratoria gevalideerd; testen op dieren lieten verbeterde seksuele prestaties zien bij zowel vrouwelijke als mannelijke proefdieren. Mannetjes ratten, lijdend aan seksuele stoornissen, reageerden bijzonder goed op het kruid, hoewel beide seksen verhoogde seksuele activiteit vertoonden.

Het actiemechanisme van Damiana wordt nog steeds niet goed begrepen. Maar in een onderzoek is aangetoond dat Damiana de kleine spieren in de arteriële wanden van de penis ontspant, waardoor de doorbloeding toeneemt en er dus een sterkere erectie plaatsvindt. Het is misschien verrassend, maar ontdekt werd dat Damiana de kleine spieren bijna twee keer zoveel ontspant als Viagra; 90% tegen 46%.

In de moderne kruidengeneeskunde en fytotherapie, wordt Damiana nog steeds vaak gebruikt als seksuele tonic en afrodisiacum. Hoewel het vaak wordt gebruikt in meer complexe formules die de algemene seksuele prestaties verbeteren, wordt het ook vaak gecombineerd met Sint-Janskruid en glidkruid die de ontspanning en anti-depressieve effecten versterken. Damiana is op zichzelf omschreven als een milde stemmingsverbeteraar, maar die actie kan nog verder worden versterkt door combinaties met andere anti-depressieve kruiden.

GERELATEERD ARTIKEL
De Top 5 Toepassingen Van Het Kruid Damiana, Waaronder Verhoging Van Het Libido

Damiana is een fascinerende plant en wordt al eeuwenlang in verschillende culturen gebruikt als middel tegen allerlei kwalen.

Damiana (Turnera diffusa) is een kleine struik die behoort tot de Passifloraceae plantenfamilie. Ze is inheems in de Zuidwestelijke delen van Texas in de VS, maar ook in het Caribisch gebied en delen van Centraal- en Zuid-Amerika. Damiana is een relatief kleine stuik, die ongeveer 1-2 meter hoog wordt en kleine, gele bloemetjes produceert die zich ontwikkelen tot kleine, zoet geurende vruchten. De bladeren zijn het farmacologisch actieve deel van de plant. Ze zijn ongeveer 10-25cm lang, hebben een gekartelde rand en de geur is extreem aromatisch.

Damiana is in bijna alle landen legaal, met uitzondering van een aantal staten in de VS. De gedroogde bladeren kan je legaal kopen, maar sommige verkopers hebben echter Damiana gebruikt als een dekmantel om synthetische cannabinoïden producten te verkopen. Een bekend voorbeeld is het product Black Mamba, die in het Verenigd Koninkrijk werd verkocht als 100% Damiana formule, maar in feite andere illegale en synthetische cannabinoïden bevatte. Black Mamba is nu een gecontroleerde stof en illegaal in veel landen.

Wat Zijn De Effecten Van Damiana

Wat Zijn De Effecten Van Damiana

Damiana wordt al eeuwen gebruikt, met name als een afrodisiacum en seksuele tonic. Het is aangetoond dat Damiana het libido aanzienlijk verhoogt bij beide seksen en om die reden wordt het kruid veel gebruikt in Mexico om een stimulerend Damiana margarita drankje te maken.

Het kruid kan de stemming licht verbeteren en werken als een antidepressiva, net als Sint-Janskruid, maar met mildere effecten. De milde opbeurende effecten kunnen te danken zijn aan de algehele ontspanning die het kruid opwekt, zoals lichamelijk als mentaal.

Een van de manieren waarop Damiana mogelijk de seksuele potentie verbetert is door het verhogen van de zuurstof in het bloed. Een betere zuurstoftoevoer is nuttig voor het hele lichaam en verbetert al snel de stemming en seksuele potenties. Onderzoeken op ratten hebben zeer positieve resultaten laten zien, waarbij de seksuele prestaties dramatisch verbeterden. Onderzoek op mensen is nog niet uitgevoerd, zoals wel vaker het geval is met kruiden.

Bij de inheemse stammen, maar ook in moderne fytotherapie, wordt Damiana toegepast als kalmerend middel, die nervositeit, zwakte en uitputting verlicht. Het wordt beschouwd als een plant die de klier- en hormonale systemen balanceert en afzwakt, met affiniteit voor de voortplantingsorganen.

Het Gebruik Van Damiana

Het Gebruik Van Damiana

Damiana kan op een aantal verschillende manieren worden geconsumeerd, namelijk via thee, vaporiseren, roken of via alcohol.

Hoewel Damiana een aantal directe effecten heeft, zullen deze opbouwen en toenemen na een aantal weken. Zoals met vele kruiden, zal het regelmatig consumeren van kleinere hoeveelheden leiden tot langer aanhoudende voordelen, terwijl tijdige, hogere doseringen een korter, maar sterker effect leveren. Na een periode regelmatig consumeren van elk kruid, wordt altijd een pauze van een aantal weken aangeraden voor weer begonnen wordt.

 • Damiana Thee

De meest gebruikte methode is het verwerken van Damiana tot een thee. Thee wordt vaak beschouwd als de meest effectieve methode en kan het best een paar weken worden gebruikt, met regelmatige intervallen, om de voordelen het best te benutten.

Voor regelmatige consumptie, gebruik je ongeveer 1 tot 2 theelepels per kopje en laat dit gedurende 10-15 minuten trekken in heet water. Om een sterke, eenmalige dosering te verkrijgen, gebruik je 10-15 gram gedroogde Damiana en laat dit trekken in 1 liter heet water. Je kan de hoeveelheid water verminderen door dit door te koken, of splits de dosering in meerdere kopjes. Voeg een beetje honing toe om je drankje wat te zoeten!

 • Damiana vaporiseren

Als je van vaporiseren houdt, is Damiana een goede kandidaat. Verdampen zorgt ervoor dat alle chemische bestanddelen efficiënt worden onttrokken en geïnhaleerd. De ideale temperatuur om Damiana te vaporiseren ligt op 190 graden Celsius.

Bekijk Top 10 Vaporizers

 • Damiana roken

Dit is de minst favoriete methode om Damiana te gebruiken. Je gebruikt Damiana in een pijp of joint, zoals je met tabak zou doen. In tegenstelling tot vaporiseren of een thee, is het roken van Damiana schadelijk voor je gezondheid. Dit komt door de verbranding van de plantenmaterie. Dit proces zorgt voor veel schadelijke, giftige stoffen, die aanwezig zijn in de rook.

 • Damiana alcohol

De Damiana alcohol is nog een veelvoorkomende en effectieve manier om de plant te consumeren. Zo ga je te werk:

 1. Mix 60g gedroogde Damiana bladeren voor elke liter wodka en laat dit tenminste 10 dagen weken.

 2. Zeef het mengsel en filter het vervolgens nogmaals door een koffiefilter.

 3. Neem de in alcohol gedrenkte bladeren en week deze een nacht in ongeveer 500ml water.

 4. Zeef en filter de bladeren uit het water, gooi het plantenmateriaal weg.

 5. Verwarm het water en voeg 200-500m honing toe. Dit los je langzaam op in het water.

 6. Mix de wodka met de honing en laat dit 2-3 maanden staan. Hierna scheid je voorzichtig de alcohol en giet dit in een karaf (decanteren).

Damiana (Turnera afrodisiaca)

Bekijk Damiana

Je kunt ook eens proberen om een heerlijke Damina Margarita te maken. Pak de nacho's en guacamole er maar bij en geniet van een fiësta met Damiana!

GERELATEERD ARTIKEL
De Top 5 Toepassingen Van Het Kruid Damiana, Waaronder Verhoging Van Het Libido

Damiana is een fascinerende plant en wordt al eeuwenlang in verschillende culturen gebruikt als middel tegen allerlei kwalen.

De Geschiedenis Van Damiana

De Geschiedenis Van Damiana

Damiana wordt al eeuwenlang gebruikt. Toen de Spaanse missionarissen arriveerden in wat nu Mexico is, zagen zij de inheemse stammen al Damiana thee drinken.

Maar hoogstwaarschijnlijk dateert het gebruik al langer terug. Er zijn verslagen waarin de Maya's het gebruikten als een afrodisiacum, maar ook bij de behandeling van "draaierigheid en evenwichtsverlies". Het werd ook door de Azteken gebruikt als een tonic waarvan geloofd werd dat het de algehele gezondheid en welzijn zou verbeteren.

Rond 1870 begon Damiana zich te verspreiden als een commercieel product. Het werd geïmporteerd naar de VS, waar het werd verkocht als onderdeel van tonics, elixers en tincturen. Toen al werd het voornamelijk gebruikt als afrodisiacum die seksuele vermogens zou verbeteren, vooral bij de ouderen en zwakkeren.

In 1888 werd Damiana toegevoegd aan de eerste editie van de Amerikaanse "National Formulary" als zowel een elixer als een vloeibaar extract, maar het heeft zichzelf nooit genoeg bewezen om te worden opgenomen in de farmacopeia. Vanwege deze mislukking, werd het in 1916 van het National Formulary afgehaald, maar het vloeibare extract behield zijn plekje tot 1947.

Kennis over Damiana ebte langzaam weg, totdat het in rond 1960 opnieuw werd ontdekt door zowel etnobotanisten als hippies. Samen met andere kruiden, heeft Damiana sindsdien een plekje veroverd in het medicijnkastje van herbalisten en fytotherapeuten.

Wanneer Moet Je Damiana Niet Gebruiken?

Wanneer Moet Je Damiana Niet Gebruiken?

Hoewel Damiana over het algemeen veilig en niet-giftig is, zijn er bepaalde situaties waarin het gebruik moet worden vermeden. Damiana moet niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, als je borstvoeding geeft, of als je lijdt aan diabetes. In bepaalde onderzoeken is aangetoond dat Damiana het bloedsuiker verlaagt en mogelijk hypoglykemie opwekt, waardoor vooral mannen met diabetes voorzichtig moeten zijn. Overmatig gebruik van Damiana is geassocieerd met mogelijke leverbeschadiging en maag-darmklachten.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Damiana