Blog
10 (Legale) Drugs Die Een Psychedelische Trip Veroorzaken
4 min

De 10 Meest Bizarre Legale Highs

4 min

Het is alleen maar natuurlijk om de grenzen van het begrip te willen verleggen, maar deze voorbeelden van bizarre manieren waarop mensen high proberen te worden, verleggen de grenzen van de onzinnigheid.

Mensen worden al high sinds ze voor het eerst op aarde kwamen. Het lijkt alleen maar natuurlijk dat de mens van nu probeert nieuwe en interessante manieren te ontdekken om deze verschillende toestanden van zaligheid te bereiken. In zeldzame gevallen werken deze experimenten, maar vaker wel dan niet wordt er maar weinig bereikt. In sommige gevallen resulteert het in complete absurditeit en we hebben wat voorbeelden verzameld. Hier zijn de tien meest bizarre manieren waarop mensen proberen "high" te worden, nummer 1 is veruit het ergste. Spoiler: Ze lijken niet te werken.

10. HET ROKEN VAN MAIS ZIJDE

Bizarre Legale Highs: Mais Roken

In de jaren '70, toen luxeartikelen minder overvloedig waren en het roken van tabak nog stoer was, verzamelden boeren vaak de zijde van de mais, waarna ze het lieten drogen en gebruikten als vervanging voor tabak. Blijkbaar is het een traditie die in sommige delen van de wereld nog steeds bestaat en aan populariteit wint als een manier om high te worden. Werkt het? Nee. Het enige wat je krijgt van het roken van mais zijde is een afname in de hoeveelheid zuurstof die je hersenen bereikt.

9. i-DOSING

Bizarre Legale Highs: I-Dosing

i-Dosing draait helemaal om high worden door de kracht van geluid. Deze verzamelingen van digitale "drugs" veranderen zogenaamd je gemoedstoestand en repliceren het effect van een bepaalde drug, zonder bijbehorende bijwerkingen. Je hoeft alleen maar een koptelefoon op te zetten, achterover te leunen en te ontspannen. Het heeft zoveel aandacht gekregen, dat anti-narcotische instellingen met spoed ouders hebben gewaarschuwd voor de gevaren.

Het punt is dat er geen gevaar is, omdat het niet werkt. Natuurlijk kan je je wel ontspannen voelen of meer energiek, maar dat kan met gewone muziek ook. Het pakt in feite het concept van binaural beat therapie en kleedt dit aan op een manier die aantrekkelijk klinkt voor goedgelovigen, door te beweren dat de exacte high van andere drugs kan worden nagebootst. .

Het punt is echter dat het onmogelijk is om chemische veranderingen te veroorzaken met uitsluitend geluid. Wel moet opgemerkt worden dat binaural beats de waarneming kunnen veranderen en dat het vaak gebruikt wordt in klinische onderzoeken om slaapcycli te onderzoeken, maar het kan niet worden gebruikt om aanzienlijke veranderingen teweeg te brengen in de hersenen.

8. FIZZY ROLLETJES SNUIVEN

Bizarre Legale Highs: Snoep Snuiven

Afhankelijk van waar je woont, staan deze rolletjes snoep ook wel bekend als fizzers of snip-its. Iemand dacht dat het briljant was deze te snuiven, waarbij hij de menselijke anatomie niet helemaal begreep en aannam dat ze mogelijk ook bruisen in je hoofd, omdat ze dat op de tong doen. Het enige wat je overhoudt aan dit kinderachtige gerucht is een infectie in je neus.

7. PINDADOPPEN ROKEN, OF WAREN HET SCHILLETJES?

Bizarre Legale Highs: Pindaschillen

Het feit dat niemand weet wat het nou is, doppen of schilletjes, zou eigenlijk al moeten verraden dat er niet veel waarheid zit in deze zogenaamde high. Sommige mensen weten echter zeker dat je de doppen moet vermalen, terwijl anderen geloven dat je uren moet besteden aan het verzamelen van de schilletjes om in je vloei te stoppen. Geloof ons, als dit zou werken, zou er geen discussie bestaan over de wat je moet doen en dan zouden ook veel meer mensen deze methode gebruiken.

6. WODKA TAMPONS

Bizarre Legale Highs: Wodka Tampons

Dit is geen grapje. Ondernemende tieners, in een poging om "volledig van het padje te raken" weken tampons in alcohol en stoppen deze op plekken die het daglicht maar weinig zien. De theorie hierachter is dat deze plekken een dunnere huid hebben en dat alcohol dus direct in de bloedbaan kan worden opgenomen. Zelfs als dit idiote idee zou werken, is het nooit een goed idee om de lever over te slaan als het om alcohol gaat. Je wordt niet high, maar krijgt vermoedelijk wel een drankvergiftiging.

5. BEEZIN' MET BURT'S BEES

Bizarre Legale Highs: Burt's Bees

Burt's Bees is een merk van natuurlijke cosmetica producten, die op een hele vreemde manier wordt gebruikt. Een aantal verveelde mensen hebben ontdekt dat je een vreemde, tintelende high krijgt als je wat Burt's Bees lippenbalsem op je oogleden smeert. We kunnen ons niet voorstellen hoe iemand dit ontdekt heeft, maar de rage zorgt ervoor dat mensen over de hele wereld proberen te "beezin" met soortgelijke producten.

Deze tintelende sensatie wordt veroorzaakt door de pepermuntolie in de lippenbalsem. Het is niet psychoactief en je wordt er ook niet high van. Je krijgt alleen een raar gevoel van die tintelende oogleden. Het is precies hetzelfde gevoel als een tintelende hoofdhuid van shampoo met pepermuntolie.

4. NOOTMUSKAAT

Bizarre Legale Highs: Nootmuskaat

Nootmuskaat olie bevat daadwerkelijk resthoeveelheden van myristicine, een psychoactieve stof. Het enige probleem is dat je er ontzettend veel van nodig hebt, wat je in nootmuskaat niet zal vinden. Het betekent dat mensen, die hun kruidenrekje overvallen in een poging high te worden, hele ladingen moeten consumeren van deze, eerlijk gezegd, vreselijk smakende stof om te vinden wat ze zoeken.

Hoewel het consumeren van grote hoeveelheden nootmuskaat je dus mogelijk een lichte buzz geeft, zal het helaas ook misselijkheid, overgeven, duizeligheid en hoofdpijnen veroorzaken die dagen kunnen blijven hangen. De voordelen wegen hier niet op tegen de nadelen!

3. EEN TWIX ROKEN

Bizarre Legale Highs: Twix Roken

Hierom hebben we hartelijk gelachen. Dit is geen bijnaam voor een nieuwe straatdrug, je moet daadwerkelijk een Twix reep roken. Om dit te doen, moet je een stukje afbijten, het andere eind aansteken en de aansteker eronder houden, omdat het geen vlam zal vatten, terwijl je inhaleert via het afgebeten stuk. Het resultaat is een inhalatie van verbrande chocola en een rokerig koekje, lekker hoor! Er komt geen high bij kijken en waarschijnlijk is deze hele waanzin als grapje gestart.

2. BANANADINE

Bizarre Legale Highs: Bananadine

Je wil high worden? Je hebt slechts bananadine nodig! Neem slechts 7 KILO (jawel) bananen, schraap de schillen uit, kook het en plaats het dan in de oven tot je het kan vermalen tot een fijn, zwart poeder. Rook hier sigaretten van en je bent hard op weg naar een nieuwe soort zaligheid, de zaligheid van onwetendheid omdat je niet wist dat je je tijd hebt verspild; er bestaat namelijk geen bananadine. Het was een hoax uit de jaren '60, die de overijverige hysterie over de drugscultuur wilde benadrukken, maar het lijkt erop dat de ironie veel mensen is ontgaan en een bananadine high is een mythe die tot de dag van vandaag is blijven bestaan.

1. JENKEM, A.K.A. BUTT-HASJ

Bizarre Legale Highs: Jenkem

Dit is de absolute topper en met recht de meest bizarre "high" die we ooit hebben gehoord. We kunnen ook geen reden bedenken waarom mensen dit zouden willen doen. Het draait om menselijke ontlasting, dus als je nu al misselijk wordt, kan je je vast wel voorstellen wat er gebeurt, zonder verder te lezen.Voor diegenen met een ziekelijke nieuwsgierigheid: Jullie zijn gewaarschuwd!

Jenkem, in de volksmond wel "butt-hash" genoemd, is gefermenteerde ontlasting. Het gebruik is waarschijnlijk in de jaren '90 in Afrika ontstaan, maar later is bewezen dat het een hoax was. Dat heeft echter mensen niet tegengehouden, die enthousiast hun eigen plas en poep hebben gefermenteerd, om vervolgens de dampen op te snuiven om "high" te worden. Het enige wat je hieraan overhoudt is een absoluut dieptepunt in je gevoel van eigenwaarde.

Gerelateerd artikel

9 (Legale) Drugs Die Een Psychedelische Trip Veroorzaken

Zoals je hebt kunnen lezen, hebben sommige mensen absurde, en vaak walgelijke, toeren uitgehaald om maar high te worden. Alle bovengenoemde voorbeelden zijn complete tijdsverspilling, dus als je iemand hoort vertellen hoe gaaf het is, luister niet. Als je echt high wil worden, zijn er veel betere opties beschikbaar!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken