Blog
Top 8 Effecten Van Kratom
3 min

Top 8 Effecten Van Kratom

3 min

Kratom is een zeer veelzijdig kruid, die zowel als stimulerend- en rustgevend middel gebruikt kan worden, afhankelijk van de dosering en het type blad.

De ervaring die je krijgt van Kratom hangt af van twee dingen: De dosering en het type Kratom. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar twee verschillende doseringen hebben een compleet tegenovergesteld effect: Als je een lage dosis neemt, werkt Kratom stimulerend. Je zult je waarschijnlijk alert en wakker voelen, meer sociaal, gelukkig en opgewekt. Je kan merken dat je je meer gemotiveerd voelt een betere aandachtsspanne hebt. Hogere doseringen Kratom werken rustgevend, waarbij je in een ontspannen, droomachtige toestand wordt gebracht. Het is verstandig om eerst een kleine dosis te proberen, wanneer je met een nieuwe lading Kratom begint.

Verschillende types Kratom

Naast de daadwerkelijke dosering, zullen ook de verschillende kleuren van de nerven van de Kratombladeren verschillende effecten opwekken. Er zijn drie basistypes Kratom: Rood, wit en groen. Dat is de kleur van de centrale nerf op het blad.

Witte Kratom

Witte Kratom

Witte Kratombladeren produceren gewoonlijk een meer energiek en stimulerend effect. Witte Kratom kan je stemming verbeteren, je alertheid en mentale waakzaamheid verhogen, waardoor je je meer gemotiveerd voelt. Het kan ook worden gebruikt als stimulerend middel om de concentratie en de alertheid te verbeteren, ter vervanging van cafeïne of tijdens een lange werkdag.

Rode Kratom

Rode Kratom

Rode Kratom is de meest voorkomende Kratom. Het heeft over het algemeen een meer rustgevend effect. Deze Kratom soort is goed voor het verlichten van spanning en gunt je geest rust. Hoewel deze soort meer rustgevende effecten levert, is het effect nog steeds afhankelijk van de dosering; in kleine doses kan je nog steeds een stimulerend effect verwachten.

Groene Kratom

Groene Kratom

De effecten van groene Kratom zijn een mix van de effecten van de witte en rode Kratom. Het kan je een milde energiestoot leveren en de aandacht verbeteren, terwijl het je tegelijkertijd een meer ontspannen en comfortabel gevoel geeft.

De Top 8 effecten van Kratom

Kratom maakt een gevarieerd scala aan alkaloïden aan. Mitragynine is het belangrijkste actieve bestanddeel, een molecuul dat bindt aan opioïde-receptoren in de hersenen. Dit werkingsmechanisme is de basis van het primaire effect van de plant. Laten we de top 8 effecten van kratom eens bekijken.

1. Kratom verbetert de stemming

Een van de meest vooraanstaande effecten van Kratom is dat het de stemming kan verbeteren. Kratom kan je een positief en gelukkig gevoel geven, terwijl het ook een gevoel van algemeen welzijn opwekt.

2. Kratom verhoogt de concentratie

Kratom Verhoogt De Concentratie

In kleine doses, is Kratom geweldig in het verhogen van de concentratie, mentale alertheid en focus. Het zorgt voor helderheid en laat mentale mistigheid verdwijnen. Deze effecten worden zeer gewaardeerd in Thailand, waar Kratom voornamelijk wordt gebruikt als een stimulerend middel tijdens het werk.

3. Kratom helpt bij ontwenningsverschijnselen

Hoewel kratom zelf mogelijk verslavend kan zijn, wordt het soms ook gebruikt in de hoop de ontwenningsverschijnselen van een opiaatverslaving te verlichten. In dergelijke gevallen worden de doses natuurlijk nauwkeurig afgestemd om de beste resultaten te behalen. Hoewel het onderzoek hiernaar zich in een vroeg stadium bevindt, zijn er studies die suggereren dat kratom inderdaad van pas kan komen om de ontwenning van opiaten te behandelen (Boyer et al., 2008). Dat gezegd hebbende, er moet veel uitgebreider onderzoek worden uitgevoerd om deze hypothese te bevestigen en verder uit te werken.

4. Kratom bevordert de nachtrust

Kratom Bevordert De Nachtrust

Zeker in de hogere doseringen, is Kratom perfect voor een goede en gezonde nachtrust. Kratom brengt je in een rustige toestand, wat van gunstige invloed in op de slaapfunctie. Dit is geweldig nieuws voor mensen die 's ochtends uitgerust wakker willen worden. Sommige mensen hebben zelfs gemeld dat zij meer dromen ervaren tijdens het gebruik van Kratom.

5. Kratom werkt stimulerend

Genomen in lagere doses, kan Kratom worden gebruikt om de ochtend actief te beginnen. Het werkt stimulerend, waardoor je meer energie hebt, en zorgt ook voor een wakker gevoel, zonder rusteloosheid. Afhankelijk van de dosering en het type Kratom, wordt deze alertheid vaak vergezeld van een gevoel van mentale helderheid en focus. Dit effect kan personen, die lange dagen maken, helpen zich minder moe te voelen en ook diegenen die zwaar mentaal werk verrichten.

kratomBEKIJK CATEGORIE

6. Kratom werkt ontspannend

Met grotere doses Kratom, ervaar je een ontspannend effect. Het helpt je te ontdoen van negatieve gedachten en maakt je vrij van panning, vanwege de euforische effecten. Kratom helpt niet alleen je geest te ontspannen, maar kan ook helpen je spieren te ontspannen en lichamelijke en emotionele spanning te verlichten.

7. Kratom maakt sociale situaties comfortabeler

Kratom Maakt Sociale Situaties Comfortabeler

Kratom zal je een meer comfortabel gevoel geven in sociale situaties, vanwege de ontspannende, toch stimulerende, effecten. Voor velen is het ontmoeten en praten met vreemden moeilijk. Kratom stimuleert je zelfvertrouwen en maakt het babbelen met nieuwe groepen mensen plezierig en leuk.

8. Kratom helpt in de slaapkamer

Kratom kan ook worden gebruikt als afrodisiacum, of om de seksuele prestaties bij zowel mannen als vrouwen te verbeteren, waarbij seksuele opwinding en sensaties worden vergroot. Hoewel dit geweldig werkt in een kleinere dosering, kan een hogere dosering je lichaam wel eens teveel ontspannen.

Wat zijn jouw ervaringen met Kratom? Welk effect waardeer jij het meest? Deel je mening in de reacties hieronder!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Bronnen
  • Boyer, E. W., Babu, K. M., Adkins, J. E., McCurdy, C. R., & Halpern, J. H. (2008). Self-treatment of opioid withdrawal using kratom (Mitragynia speciosa korth). Addiction, 103(6), 1048–1050. - https://onlinelibrary.wiley.com
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken