Blog
Is Kratom op te sporen in een drugstest?
1 min

Is Kratom op te sporen in een drugstest?

1 min

Voor diegenen onder ons die voor hun werk maandelijks een drugstest ondergaan, biedt Kratom een ontspannende (en onvindbare) manier om te relaxen op een luie vrijdagavond.

De moderne drugstests zijn verbeterd, maar ook de lijst met toegankelijke recreatieve drugs is gegroeid. Over het algemeen zijn dit stoffen die al honderden jaren bestaan in hun land van herkomst. Van Kratom wordt beweerd dat het gebruikt werd als mild stimulerend middel onder de Thaise boeren en arbeiders, die de mentale opwekking van het middel gebruikten om plezier in het leven te vinden, dat normaal hard en meedogenloos was.

Kratom wordt meestal verkocht als een losbladige thee, een poeder of in capsules. Het wordt oraal ingenomen en heeft een mild psychoactief effect (het kan stimuleren of ontspannen, afhankelijk van de dosering en de persoon zelf). Een lage dosis zal stimuleren en de geest helpen concentreren. Ook wordt het vaak gebruikt om de concentratie te verbeteren en een positieve instelling te stimuleren.

Een hoge dosis zal een diep gevoel van ontspanning opwekken. Doseringen worden per soort bepaald omdat de kracht enorm kan variëren.

IS HET TE ZIEN IN EEN DRUGSTEST?

Heel simpel, nee. Zuivere Kratom is niet te zien in een standaard drugstest. Bij een NIDA5 (de meest gebruikte test) en zelfs in de uitgebreide 10-panel urinetest zal niets te zien zijn als je uitsluitend Kratom hebt gebruikt.

WAAROM IS KRATOM NIET ZICHTBAAR?

De plant, Mmitragyna speciosa, heeft niet dezelfde chemische samenstelling als de illegale drugs, waarvoor drugstests zijn ontwikkeld.

IS ER EEN KANS DAT HET ZICHTBAAR IS BIJ EEN DRUGSTEST?

Nee. Het enige dat onomstotelijk het gebruik van Kratom zou aantonen is een test die speciaal ontwikkeld is om resten van mitragynine en zijn metaboliet op te sporen in de urine en het is ongelooflijk onwaarschijnlijk dat je zo'n test tegenkomt.

IS EEN VALSE POSITIEVE UITSLAG MOGELIJK?

Ook niet. Het is niet mogelijk dat de mitragynine en de andere alkaloïden in Kratom leiden tot een valse positieve uitslag. Een valse positieve uitslag wordt waarschijnlijker geproduceerd door medicatie of een supplement die vlak voor de test gebruikt wordt, wat ook de reden is waarom het belangrijk is dat je de tester laat weten welke medicijnen of supplementen je gebruikt. Ibuprofen en pseudo-efedrine zijn bekende voorbeelden van medicijnen die het resultaat van de test beïnvloeden. Het eten van een bagel met maanzaad heeft ook wel eens geleid tot een positieve uitslag voor het gebruik van opiaten.

Hoewel dit de gevoeligheid van deze testen aantoont, is een valse positieve uitslag bij het uitsluitend consumeren van Kratom ongelooflijk onwaarschijnlijk. Een tweede test zou definitief aantonen dat er geen drugs werden gebruikt.

Dus de volgende keer dat je je geremd voelt door de beperkende handen van de maandelijkse drugstest, fantaseer dan niet over wat je niet kan gebruiken, maar denk na over ontspannen met een warme kop Kratom thee. De high zal zacht, ontspannend en, beter nog, niet te traceren zijn.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken