Blog
Kratom
2 min

Hoe Voorkom Je Dat Je Misselijk Wordt Van Kratom?

2 min

Kratom kan je een energiestoot geven of doen ontspannen, maar een teveel kan leiden tot bijwerkingen. Ontdek hoe je dit kruid probleemloos kan gebruiken.

Een klein beetje Kratom kan stimuleren en een positief gevoel opwekken. Iets meer Kratom kan je ontspannen. Maar van Kratom kan je je ook misselijk voelen en daar zit niemand op te wachten. Hier zijn een aantal manieren om te voorkomen dat je van Kratom misselijk wordt.

Gerelateerd artikel

Top 15 Natuurlijke Kruiden Voor Energie & Vitaliteit

WEET EN RESPECTEER JE DOSERING

Weet En Respecteer Je Dosering

Als je teveel Kratom gebruikt, kun je erop rekenen dat je last krijgt van je maag. Houd je aan de laagste, effectieve dosering om je risico te verkleinen.

Om de juiste dosering te vinden, neem je eerst een gram en wacht af hoe je je voelt. Als je niet het gewenste resultaat krijgt, neem je na 45 minuten nog een gram. Zodra je in de buurt komt van het door jou gewenste effect, stop je. Ga de volgende dag verder waar je gebleven was en herhaal deze geleidelijke verhoging, waarbij je weer stopt voor je te ver gaat.

Ga nauwkeurig te werk bij het afmeten van je dosering. Gok niet, maar gebruik een digitale weegschaal zodat je precies weet hoeveel je neemt. Zelfs nadat je die juiste dosering hebt gevonden, wacht je tenminste vier uur voordat je een nieuwe dosis Kratom neemt.

Als je van soort of leverancier verandert, kan dit gevolgen hebben voor de kracht, waardoor je de dosis aan moet passen om geen risico te lopen op ongewenste bijwerkingen. Houd je bij hetzelfde type Kratom en gebruik dezelfde betrouwbare bron, tot je wat meer ervaring hebt.

Kratombekijk kratom

ANTACIDEN 30 MINUTEN ERVOOR, LICHTE SNACK 30 MINUTEN ERNA

Antaciden 30 Minuten Ervoor, Lichte Snack 30 Minuten Erna

Het lichaam absorbeert de alkaloïden uit kratom op een lege maag beter. Als de spijsvertering niet hoeft te werken verhoogt de biologische beschikbaarheid, waardoor werkzame stoffen sneller in de bloedcirculatie worden opgenomen. Kratom is echter berucht om zijn nadelige effect op de maag, en consumeren op een lege maag versterkt deze bijwerking alleen maar. Dit is echter te vermijden door 30 minuten voordat je kratom inneemt, maagzuurremmers (oftewel antaciden) te nemen. Deze tabletten helpen maagzuur te neutraliseren en van opgehoopte lucht af te komen.

Wees echter gewaarschuwd. Hoewel maagzuurremmers helpen om de maag tot rust te brengen, staan ze bekend als kratom-potentiatoren. Ze versterken de psychoactieve effecten van de alkaloïden van kratom. Dit is dan ook een belangrijke afweging die je zou moeten maken.

We adviseren om 30 minuten na het nemen van kratom een lichte snack te consumeren. Dit zal de maag sussen en de rest van de ervaring aangenamer maken.

MAAK THEE IN PLAATS VAN HET POEDER IN TE NEMEN

Maak Thee In Plaats Van Het Poeder In Te Nemen

Als je haast hebt en snel wat poeder achterover gooit, loop je meer risico op een ziek gevoel dan bij het drinken van Kratom thee.

Wanneer je Kratom bladeren gebruikt, neem je de gehele plant in: Chlorofyl, wassen, vezels, etc. Deze bestanddelen zijn niet verantwoordelijk voor de unieke effecten van Kratom, maar kunnen wel bijdragen aan de bijwerkingen. Als je thee zet, zal je de veel van deze onnodige ingrediënten filteren, maar alle krachtige alkaloïden in het water opnemen. Dit is waarom het zetten van thee een efficiënte en zachte manier is om kratom te gebruiken.

Als je toch direct Kratom in wil nemen, gebruik dan een kleinere hoeveelheid dan dat je normaal zou gebruiken om een thee van te zetten.

GEBRUIK GEMBER OM HET NARE GEVOEL TE VERMINDEREN EN TE VOORKOMEN

Gebruik Gember Om Het Nare Gevoel Te Verminderen En Te Voorkomen

Gember is een natuurlijke specerij waarvan bekend is dat het goed is voor de maag. Vermaal het en voeg een beetje toe aan je Kratom, of je het nu zo inneemt of er thee van zet. De smaak is wat pittig, maar het smaakt veel beter dan Kratom poeder.

Als je al last hebt van je maag, kan kauwen op een stukje verse gember hulp bieden. Gekristalliseerde gember is een gekonfijte vorm van deze wortel die wat lekkerder smaakt als de prikkelende, verse gember je niet aanstaat.

Cannabis heeft eenzelfde soort uitwerking op de maag als gember. Als je ergens woont waar je legaal mag roken, is dit ook een natuurlijke oplossing, maar vergeet niet dat je nog een psychoactieve stof toevoegt aan je kruidencocktail. Ga dus voorzichtig te werk.

Door voorzorgsmaatregelen te nemen en Kratom met respect te behandelen, kan je alle voordelen uit dit nuttige kruid halen zonder de bijwerkingen te ervaren!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken