Blog
Kratom: De beste momenten om het te gebruiken
2 min

Kratom: De beste momenten om het te gebruiken

2 min

Ontdek hoe je de inname van voedsel en het gebruik van Kratom balanceert voor het beste effect, hoe je je eetlust reguleert met kratom en nog veel meer...

Waarom voelde mijn laatste kratom ervaring niet goed? Waren de effecten zo uitgesproken als de vorig keer? Hoe komt het dat ik me niet anders voelde dan normaal? Het lijkt erop dat dit soort vragen volop besproken worden op internetfora. Het simpele antwoord is dat je misschien teveel voedsel gegeten hebt bij je kratom! Deze twee gaan niet goed samen. Laten we uitzoeken waarom dit zo is.

Kratom en voeding

Net als bij het innemen van paddo's, zal het effect veel sterker zijn als je kratom gebruikt op een nuchtere maag. Kratom verbindt zich aan de receptoren in je maag, dus als je maag vol zit met eten kan kratom zich niet zo makkelijk aan de receptoren binden. Zelfs eten tijdens het gebruik van kratom is geen goed idee, omdat de effecten zulen verminderen en sneller uitwerken.

Een maximaal effect bereiken met kratom

Je moet in de ochtend beginnen, omdat je maag dan leeg is. Voor beginners is het aan te raden een licht ontbijt of kleine maaltijd te nemen voor je kratom gebruikt, omdat je lichaam er nog niet aan gewend is. Nadat je kratom hebt genomen, laat je de effecten opkomen en 2-3 uur maximaliseren, waarna je je eerste maaltijd van de dag kan eten. Als je dit doet, zal je de effecten sneller voelen en overgeven vermijden. Ook moet worden vermeld dat sommigen meer effecten voelen wanneer ze na een uur een maaltijd eten. Er lijkt ook verschil te zitten in de manier van innemen, of je het plantenmateriaal eet of er een kratom thee van maakt. Onthoud echter dat de kans groot is dat je geen merkbare effecten voelt als je kratom vlak voor of na het eten gebruikt! Dat zou zonde zijn van de kratom, dus wacht tot je maag leeg is.

De opbouw van tolerantie tegengaan

Sommige mensen zijn zo dol op kratom, dat ze het meerdere keren per dag willen gebruiken. Maar het lichaam bouwt snel een tolerantie op tegen kratom, dus je moet proberen die tolerantie zo laag mogelijk te houden. Dit kan worden gedaan door dezelfde dag opnieuw kratom te gebruiken, nadat je 3-4 uur hebt gewacht na je eerste maaltijd. Daarnaast moet je ook een iets hogere dosis gebruiken dan de eerste keer (0,5g meer wordt aangeraden). Houd er rekening mee dat sommige mensen de dosering niet hoeven te verhogen om dezelfde effecten als eerst te voelen. Om de opbouw van tolerantie nog meer tegen te gaan, gebruik je elke dag een andere soort kratom. Op deze manier breng je variatie aan. Dezelfde soort moet dan 3 dagen niet worden gebruikt. Als al deze tips niet werken, probeer dan een week of twee te stoppen. De tolerantie verdwijnt namelijk net zo snel als hij verschijnt.

Kratom als regulator voor de eetlust

Naast alle bovenstaande informatie, melden sommige mensen dat ze de plant gebruiken de eetlust te reguleren. Als je kratom voor je eerste maaltijd van de dag gebruikt, zal het de eetlust onderdrukken. Dit is ideaal voor mensen die af willen vallen of altijd trek hebben. Als je het daarentegen na je maaltijd gebruikt, kan het de eetlust stimuleren, wat goed is voor mensen die kampen met een slechte eetlust.

Gezondheid voorop

Jouw kratom gebruik moet nooit op het punt komen waar je maaltijden overslaat om kratom te kunnen gebruiken. Hoewel je maag leeg moet zijn voor de beste resultaten, is een gezond en gebalanceerd dieet noodzakelijk voor een geweldige kratom ervaring (dit geldt trouwens voor alle drugs en stoffen). Dit wordt nog belangrijker als je kratom vaak gebruikt. De beste manieren om kratom te gebruiken, kunnen variëren, afhankelijk van je individuele omstandigheden. Maar uiteindelijk draait het om het vinden van de juiste balans!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken