Blog
Salvia: Alles Wat Je Weten Moet
4 min

Hoe Voer Je Een Salvia Divinorum Ritueel Uit?

4 min

Met een rijke geschiedenis van sjamanistisch gebruik, was salvia een cruciaal onderdeel van spirituele rituelen om met de geest van salvia te communiceren. Dat kun jij nu ook bereiken. Onderschat 's werelds meest krachtige tripmiddel echter niet. Volg onze gids voor het salvia ritueel en ervaar ongeëvenaarde verlichting.

WAT IS HET SALVIA RITUEEL?

Om inzicht te krijgen in de oorsprong van het salvia ritueel, moeten we er eerst op uittrekken naar de bergen van Oaxaca in Mexico. Salvia divinorum is de wetenschappelijke naam van deze vaste plant. Ze groeit in tropische regenwouden op een hoogte van 300-800m boven de zeespiegel.

In de bergstreken van Mexico gebruikten de Mazateken salvia bij spirituele rituelen. Het consumeren van salvia omvatte niet alleen het kauwen op de bladeren. De Mazateken geloofden dat de geest van Salvia divinorum hen kon helpen bij het terugvinden van verloren voorwerpen en het bezoeken van verre geliefden. Zweven en getransporteerd worden naar een alternatieve realiteit is een ervaring die veel voorkomt. Salvia bevat dan ook salvinorin A, 's werelds meest krachtige, van nature voorkomende psychedelicum.

Het ritueel om met de geest van salvia in contact te komen, behelsde een aantal stappen. Van oudsher werden de ceremonieën niet op maandag of vrijdag gehouden. Ze moesten tevens 's nachts uitgevoerd worden. De stille duisternis werd gezien als een vereiste voor de geest om de visioenen te kunnen zien. Verse bladeren werden tot een cilinder gerold, waarna erop werd gekauwd. Ze werden niet doorgeslikt. Het sap bleef zo in de mond, zodat het door het slijmvlies geabsorbeerd kon worden. In totaal duurde het ritueel hooguit 1-2 uur.

HOE WERKT SALVIA EN WAT IS DE JUISTE DOSERING?

Hoe Werkt Salvia En Wat Is De Juiste Dosering?

Om de kracht van salvia in perspectief te plaatsen, het is ruwweg tien keer krachtiger dan psilocybine uit magic mushrooms en truffles. De intensiteit wordt veroorzaakt door twee diterpenen. Dat zijn salvinorin A en salvinorin B. Salvinorin A is de stuwende kracht achter de psychedelische eigenschappen van salvia.

Salvia is niet alleen een stuk krachtiger dan psilocybine, het werkt ook in op andere soorten receptoren. Het is een agonist van de kappa-opioïdereceptor en niet zozeer van ons serotonergische systeem. Als dusdanig is salvia een klasse apart. Dat geldt ook voor de soort trip. Salvia is altijd anders dan wat psychonauten eerder hebben ervaren.

Het innemen van de correcte dosis is absoluut van levensbelang. Salvia is een stuk krachtiger dan andere psychedelica. Je hebt er dus minder van nodig. Teveel salvia en de zaken kunnen uit de hand lopen, met name als je onervaren bent. Vergeleken met paddo's merk je de psychoactieve effecten al na 150 microgram. De meest populaire optie is om op de gedroogde bladeren te kauwen, net als de Mazateken. In gedroogde bladvorm is een gemiddelde dosis 3-6g. Voor een hogere dosering kauw je op 10g droge bladeren.

Gerelateerd artikel

Salvia: Alles Wat Je Weten Moet

VIJF GOUDEN REGELS VOOR EEN SUCCESVOLLE SALVIA TRIP

De sleutel tot een succesvolle trip is jezelf en de salvia te bejegenen met respect. Vanwege de kracht is het niet ongewoon dat gebruikers ervan afblijven nadat ze het een paar keer gebruikt hebben. Dezelfde gebruikers treffen echter vaak geen voorbereidingen. Zowel wat betreft de omgeving als hun geest alvorens ze een salviatrip ondergaan. Maak niet dezelfde fout. Volg onze vijf gouden regels voor het beleven van ongeëvenaarde sensaties.

1. ZUIVER ZOWEL LICHAAM ALS GEEST

Zuiver Zowel Lichaam Als Geest

Het reinigen van geest en lichaam zou voor ervaren psychonauten een gewoonte moeten zijn. Als dit de eerste keer is dat je salvia gaat gebruiken, probeer dan ten minste een paar dagen van tevoren het volgende. Eet gezond voedsel (veel verse groente dus), drink geen alcohol en gebruik geen andere drugs. Het is maar al te vaak de interactie tussen de verbindingen in salvia en andere chemicaliën in je lichaam die tot een bad trip of negatieve ervaring kunnen leiden.

Om je geest te reinigen, kun je gaan lezen, van de natuur genieten en zoveel mogelijk bewegen. Een lange wandeling is een fantastische manier om je hoofd leeg te maken en spanning te verminderen.

2. BEREID JE OMGEVING VOOR

Bereid Je Omgeving Voor

De rituelen van de Mazateken vonden altijd in het holst van de nacht plaats. Vandaag de dag betekent dat geen afleiding door licht, geluiden of voorbijrazend verkeer. Probeer dit zoveel mogelijk na te streven. Als je liever niet zo laat opblijft, zou je ten minste de luiken of gordijnen kunnen sluiten, zodat de ruimte volledig verduisterd is. Kies bovendien een rustig moment van de dag om de kans op afleiding te verminderen.

Er mogen zich in je ruimte geen gevaarlijke voorwerpen of andere trip-gevaren bevinden, voor het geval je snel de kamer moet verlaten. Je kunt een muziekje opzetten, maar de muziek moet wel rustgevend en op de achtergrond zijn. De Mazateken gingen ook op de grond liggen, zodat hun lichaam helemaal ontspande. Leg kussen of dekens op de vloer en doe hetzelfde. Op bed liggen is ook goed, zolang je er maar niet uit kukelt. Bewegen tijdens een salviatrip is doorgaans erg zeldzaam, maar het kan gebeuren.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

3. RICHT EEN KLEIN, PERSOONLIJK ALTAAR IN

Richt Een Klein, Persoonlijk Altaar In

Het doel van een altaar is tweeledig. Ten eerste dienen sommige objecten als een offer aan de plantengeest. Je hebt namelijk haar zegen nodig voor een succesvolle uittreding. Salvia heeft dissociatieve effecten en ontkoppelt je gedachten en gevoelens van je lichaam. Het doel is om een worden met de geest van de plant en elke sensatie die je ervaart te omarmen.

Ten tweede is het gevoel losgemaakt te zijn van je eigen identiteitsbesef sterker na een hogere dosis. De objecten op je altaar zouden daarom een sentimentele waarde of betekenis moeten hebben om je te helpen de visioenen te sturen. Spulletjes waar je positieve herinneringen aan hebt, kunnen ook nuttig zijn als je geagiteerd raakt tijdens een trip.

4. VISUALISEER EN VOCALISEER JE INTENTIE

Visualiseer En Vocaliseer Je Intentie

We bouwen een beetje voort op het sturen van je trip. Het visualiseren en vocaliseren van de intentie van je ervaring is net zoiets als het voorbereiden van je stemming voor een ontspannend avondje. Om tot rust te komen na een dag hard werken, luister je naar rustgevende muziek, dim je het licht en neem je een geparfumeerd bad. Omdat de psychedelische effecten zo diepzinnig en krachtig zijn, dien je met salvia dezelfde voorbereidingen te treffen.

Ervan uitgaande dat je de adviezen over het reinigen van je geest van tevoren hebt opgevolgd, is de kans dat je paranoïde, angstig of overweldigd wordt miniem. Wanneer je echter op de bladeren kauwt, herhaal dan hardop of in je hoofd de intentie van je trip. Waarmee wil je dat de geest van de plant je helpt? Blijf deze gedachten sturen als de salvia begint te werken. Als je dit doet, voorkom je negatieve gedachten die je trip kunnen verstoren.

5. ZORG VOOR EEN BETROUWBARE GIDS DIE JE ASSISTEERT

Zorg Voor Een Betrouwbare Gids Die Je Assisteert

Dit is waarschijnlijk een van de meest cruciale stappen voor een positieve en genoeglijke salviatrip. Als dit de eerste keer is dat je salvia gebruikt, willen we je graag op het hart drukken dat het belangrijk is een betrouwbare tripsitter te regelen. We hebben het al eerder opgemerkt; bewegen tijdens een salviatrip is erg ongebruikelijk, maar het kan voorkomen. De kans dat je trip doorslaat en blijvend trauma veroorzaakt, is groot. Met name als je niet op voorhand de omgeving juist hebt voorbereid.

Een tripsitter treedt op als gids. Hij zorgt ervoor dat je jezelf niet verwondt en als de ervaring te heftig wordt, kan hij je kalmeren. Als je teveel salvia kauwt, kun je dusdanig onthecht raken van je identiteit dat je helemaal vergeet dat je het geconsumeerd hebt. Dat kan de hele ervaring nog verwarrender maken. Bovendien kan een tripsitter neuriën of de muziek regelen tijdens je trip. Zo hoef je je alleen maar te focussen op het genieten van de meest krachtige, van nature voorkomende tripmiddel ter wereld.

WAT JE NODIG HEBT

Genoeg over de voorbereidingen voor een salviatrip, hier lees je onze aanbevelingen als je salvia gaat gebruiken. De gedroogde salviabladeren rol je tot een klein bolletje (als pruimtabak), waarna je erop kauwt. Houd maximaal 5mg aan voor een milde dosis, tot 10mg voor een sterke dosering en ten hoogste 20mg voor een waarlijk goddelijke ervaring. Trakteer jezelf op de ongelofelijke psychedelische krachten van salvinorin A. Zorg er wel voor dat je niets belangrijks op het programma hebt staan!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken