Blog
Salvia
3 min

Hoe Zet Je Thee Van Salvia Divinorum?

3 min

Salvia is een uniek psychedelicum, zowel wat effecten als farmacologie betreft. Mensen vinden het eerder bizar dan aangenaam, maar volgens kenners hoort dat er allemaal bij. Salvia thee is een goede manier om de trip op Salvia rustiger te laten verlopen. Zo begint het geleidelijker te werken en duurt de high langer.

Salvia is niet geschikt voor beginners. Het lanceert je naar vreemde en bizarre werelden, waar je niet meer weet wie je bent, fantasieschepsels ziet en een werkelijkheid beleeft die absoluut niet te vatten is.

Als je Salvia gebruikt, hangt de ervaring af van de dosering die je neemt. Ga je eenmaal over de drempel heen, dan is alles magisch. Blijf je eronder, dan ervaar je een effect dat overeenkomt met een cannabis high van 20 minuten (met een veel hoger prijskaartje). Om de gewenste trip te bereiken, is het belangrijk het goed aan te pakken.

AANPAK EN VOORBEREIDING

AANPAK EN VOORBEREIDING

Als je voorkeur uitgaat naar een trip die rustig voortkabbelt en je niet in een stroomversnelling brengt, kies dan voor Salvia thee. Dat is snel, makkelijk en smaakt helemaal zo gek nog niet. En wat je verliest wat betreft direct optredende effecten, win je terug met de tijdsduur van je trip. De door Salvia thee veroorzaakte high houdt soms wel een uur aan. Ook heb je voor de thee meer blaadjes nodig dan wanneer je het rookt. Toch vinden de meeste gebruikers dat de voordelen de extra investering rechtvaardigen.

Gerelateerd artikel

Salvia: Alles Wat Je Weten Moet

Set en setting spelen ook een grote rol. Met Salvia is het essentieel dat je de ervaring geestelijk stabiel ondergaat. Het helpt als je bepaalt wat je met je trip wilt bereiken. Als je gespannen bent, mediteer dan van tevoren om je hoofd leeg te maken.

Het belangrijkste is dat je in een veilige omgeving bent en dat je tijdens je trip geen andere verplichtingen hoeft na te komen. Je bent waarschijnlijk van de Salvia voorlopig wel even uitgeschakeld. Het is ook aanbevelenswaardig een tripsitter in te schakelen.

DE GESCHIEDENIS VAN SALVIA

DE GESCHIEDENIS VAN SALVIA

Salvia komt van nature voor in de Mexicaanse regio Oaxaca. Het gebruik vindt nog steeds plaats tijdens plechtigheden onder leiding van Mazateekse healers waarbij het een belangrijk hulpmiddel is, naast magic mushrooms en morning glory-zaden. Salvia is gebruikt om voorspellende en sjamanistische effecten te induceren. Nadat de regio te maken kreeg met het christendom, begonnen sjamanen de plant te beschouwen als de belichaming van Maria (de Maagd). Die stelde ze in de gelegenheid zich met Petrus en Jezus Christus in verbinding te stellen.

Gerelateerd artikel

Hoe Voer Je Een Salvia Divinorum Ritueel Uit?

In de aanloop naar een Salvia trip volgen sjamanen strenge leefregels. Zo doen ze niet aan seks en consumeren ze geen alcohol en bepaalde voedingsmiddelen. Hun Salvia bewaren ze in het donker. Ze geloven dat de spirit van de plant net zo schuw als een hert is. De plechtigheid zelf vieren ze op een rustige, vreedzame locatie. Meer informatie over de culturele gebruiken van Salvia vind je op de site van Xka Pastora, een stichting toegewijd aan wetenschappelijk en geschiedkundig onderzoek naar de plant.

FARMACOLOGISCHE EFFECTEN

FARMACOLOGISCHE EFFECTEN salvia

Over de farmacologie van Salvia is weinig bekend. Maar het is absoluut een toppertje onder de psychedelische substanties. In tegenstelling tot LSD, psilocybine en mescaline beïnvloedt het niet de 5HT2A-receptor. Het activeert echter wel de opioïde receptor k. Deze receptor is anders dan de aan opiaten gelieerde mu-receptoren en heeft een ander effectenprofiel. Het activeren van de opioïde receptor k veroorzaakt een verlaagde dopaminespiegel in hetzelfde circuit waar opioïden de dopaminespiegel juist verhogen. Dat induceert een onwereldse, "anti-euforische" ervaring. Die bestaat waarschijnlijk uit meer surrealistische dan negatieve emoties. Toch lijken de positieve effecten minder aanwezig te zijn dan met andere psychedelica.

RECEPT VOOR SALVIA THEE

Benieuwd naar een surrealistische Salvia trip, maar je wilt je longen ontzien? Lees hier meer over Salvia en hoe je er thee van zet.

INGREDIËNTEN

 • 360ml water
 • 28g gedroogde Salvia divinorum blaadjes
 • Houdbare, kokos- of amandelmelk (optioneel)
 • Suiker/honing (optioneel)

BENODIGDHEDEN

 • Steelpannetje
 • Theezeef
 • Mok

BEREIDINGSWIJZE

 1. Zet het theewater op.

 2. Zodra het kookt, strooi je de salviablaadjes erin.

 3. Laat het 2-3 minuten doorkoken.

 4. Giet de hete thee door de theezeef in je mok. Roer er desgewenst melk/suiker/honing doorheen.

CONSUMPTIE EN ERVARING

CONSUMPTIE EN ERVARING salvia

Wacht tot de thee zodanig afkoelt dat het goed te drinken is. Je moet het namelijk vrij snel opdrinken. Zoek hierbij een aangenaam stekkie op. Zorg ervoor dat je zit of gestrekt ligt en wel zodanig dat als je hele spierstelsel zich ontspant, je comfortabel bent en niet valt. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de effecten zich manifesteren.

Een lage dosering voelt aan alsof je high van cannabis bent. Je voelt je pluizig, kalm en lichamelijk content. Sommige gebruikers komen nooit over deze drempel heen. Het doet ze denken aan cannabis en ze voelen zich lacherig, praterig en relaxed. Maar als je eenmaal de drempel overstijgt, wordt het een heel ander verhaal.

Gerelateerd artikel

Waarom Ga Je Van Salvia Zo Verschrikkelijk Trippen?

De "aard" van een Salvia trip wijkt af van die van andere psychedelische middelen. Je ziet stripverhaal beelden, veranderingen van de omgeving en buitengewone kleuren. Veel gebruikers ervaren "body morphing" trips, waarbij het voelt alsof ze tot vreemde vormen gekneed worden, als een elastiekje worden uitgetrokken of zelfs dat hun lichaam zich op meerdere plekken tegelijk bevindt. Je voelt jezelf één met een object of "wordt" dat object en soms lijkt het zelfs alsof je je lijf helemaal verlaat.

Ook met je geheugen wordt gedold. Sommige Salvia gebruikers herinneren zich, of herbeleven, vroege jeugdherinneringen. Anderen vergeten echter totaal wie ze zijn en beleven een vorm van "ego-verlies", verlost van alle samenhang en herinneringen.

Niet iedereen houdt van Salvia. Er zijn ook mensen die zich er ongemakkelijk, angstig, misselijk of verward door voelen. Ook is het soms moeilijk om te praten, lopen of je aandacht vast te houden. Nogmaals, zorg ervoor dat je er minstens een uur voor uittrekt, want je krijgt niks meer voor de bakker.

NA-EFFECT

Na-effecten Salvia

Na een Salvia trip voel je jezelf "nagloeien" met vrolijke gevoelens. Soms vind je het lastig om je te concentreren en deel te nemen aan psychisch belastende activiteiten. Het is ook moeilijk om normaal te doen; zelfs wanneer je je normaal voelt en je onder de mensen komt, ga je van jezelf denken dat je je vreemd gedraagt. Deze effecten zijn 1-2 uur nadat je weer geland bent het meest aanwezig, maar houden soms aan tot het slapengaan.

Salvia is een vreemde eend in de bijt, maar een intrigerend middel om in je psychedelische medicijnkastje te hebben. Heb je liever dat je ervaring wat rustiger begint, langer aanhoudt en je energie doet bruisen, kies dan eens voor Salvia thee.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken